شهردار پیشین اهواز باید خانه و خودروی سازمانی را تحویل دهد


شهردار پیشین اهواز باید خانه و خودروی سازمانی را تحویل دهد

گروه استان‌ها - رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره رابطه شهردار منتخب با انتقال آب گفت: اعضای شورای اسلامی شهر اهواز شهردار انتخاب کردند نه رئیس سازمان آب و برق، لذا ارتباطی میان شهردار اهواز و انتقال آب کارون وجود ندترد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اهواز ، سیاوش محمودی امروز در نخستین نشست خبری خود که در سال جلسات شورای اسلامی شهر اهواز برگزار شد، با بیان اینکه رسانه عضو پانزدهم شورا است اظهار داشت: رسانه‌ها می‌توانند با نقد سازنده و ارائه راهکار به پیشرفت کارها در شهر کمک کنند.

وی افزود: شوراها نسبت به شهرداری‌ها عمر کمتری دارند و باید مجموعه‌ای را با قدمت یک قرن مدیریت کنند. بااین‌وجود مسیری که در حال اتفاق است به سمت رشد و تعالی و بالندگی بیشتر بوده و در هر دوره شوراها شاهد حرکت روبه‌جلو شوراها هستیم.

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز با بیان اینکه شورا یک انتخاب در شهرداری دارد که سرنوشت شهر را مشخص می‌کند و آن هم انتخاب شهردار است، گفت: ما هیچ بحثی درباره هیئت‌رئیسه نداشتیم و فقط یک جلسه برای آن گرفتیم و بیشتر وقت خود را صرف انتخاب شهردار کردیم.

عضو شورای ششم اسلامی کلان‌شهر اهواز بیان داشت: ربطی بین مسائل آب و شهردار اهواز نمی‌بینم. ما شهردار انتخاب کردیم نه رئیس سازمان آب و برق؛ وظایف شهرداری اهواز ارتباطی با انتقال آب کارون از سرچشمه‌ها ندارد.

محمودی ادامه داد: روند انتخاب شهردار شامل 2 مسیر بود که مسیر نخست تعیین ملاک و شاخص‌ها و مسیر دوم ایجاد فرایند انتخاب بود.

وی عنوان کرد: 30 شاخص برای انتخاب شهردار مشخص و از بین آن ها 9 شاخص استخراج شد که به عموم مردم اطلاع‌رسانی کردیم و 2 ماه فراخوان عمومی زدیم تا هرکس شخصی را مطابق این شاخص‌ها می‌شناسد معرفی کند.

 قانون جدید انتخاب شهرداران کار را برای شورا سخت‌تر کرده است 

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز افزود: لازم است مردم 2 نکته درباره انتخاب شهردار بدانند. باتوجه‌به آخرین آیین‌نامه اجرایی هیئت‌وزیران، شرایط انتخاب شهرداران نسبت به گذشته تغییر جدی کرده و بند ماده اول می‌گوید شوراها یک ماه پس از رسمیت یافتن باید شهردار را انتخاب کنند.

محمودی ادامه داد: در دوره‌های مختلف شخصی با مدرک الهیات شهردار شده اما در آیین‌نامه جدید فقط تحصیل‌کردگان رشته‌های خاصی می‌توانند شهردار باشند. اکنون این قانون برای شورای شهر تهران یک مشکل است که چگونه آقای زاکانی را می‌خواهند تأیید کنند چرا که رشته پزشکی و پزشکی هسته‌ای میان رشته‌های اعلامی نیست.

وی به دومین نکته اشاره کرد و گفت: داشتن 9 سال سابقه مدیریت ارشد نیز یکی دیگر از این شرایط است که استاندار و معاونان استاندار به‌عنوان مدیر ارشد تلقی می‌شوند. اما آیین‌نامه به نحوی تنظیم شده که بتوان شهرداران را از میان مدیران شهری انتخاب کرد تا فرد به‌کارگیری شده از بدنه خود شهرداری باشد.

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز افزود: معاونین شهرداری سابقه ارشدیت دارند. ریاست سازمان‌ها مدیریت ارشد به‌حساب می‌آیند و اگر کسی 2 سال مدیر یک منطقه باشد به‌عنوان یک سال مدیریت ارشد به‌حساب می‌آید. همچنین 4 سال مدیریت پایه در شهرداری یک سال مدیریت ارشد محاسبه می‌گردد.

محمودی با بیان اینکه این شرایط سبد انتخاب ما را کم کرد، گفت: لذا از روز نخست یکی از شرط‌های ما این بود که اگر کسی شرایط 9 سال سابقه مدیریت ارشد یا معادل آن را ندارد اصلاً او را وارد فرایند نکنیم.

فرایند انتخاب شهردار چه بود؟ /هیچ فشاری برای انتخاب شهردار وجود نداشت

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز درباره فرایند انتخاب شهردار عنوان کرد: فرایند به این نحو بود که ابتدا فراخوان زدیم و از طریق روابط‌عمومی شهرداری نیز این فراخوان را اعلام کردیم. سپس لیست گزینه‌ها به سمت ما آمد و از این طریق 40 نفر را در مرحله نخست احصا کردیم که از اینها به 20 گزینه رسیدیم.

وی افزود: بین این 20 نفر 5 گزینه بومی و 14 گزینه غیربومی وجود دارد که فقط 5 نفر حاضر به آوردن برنامه شدند.

محمودی تصریح کرد: هیچ فرد، شخصیت و گروهی به جز اعضای شورای شهر در خصوص انتخاب آقای امینی نقش نداشتند و معرفی این فرد توسط اشخاص خارج از شورا و نمایندگان کذب محض است.

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز بیان داشت: ما معتقدیم شهرداری باید انتخاب شود که شاخصه‌های کار جهادی داشته و از سوابق مرتبط با شهرداری برخوردار بوده که مطلع از سیستم شهرداری باشد.

ملاک ما بومی و غیربومی بودن شهردار نیست

محمودی با بیان اینکه تاکنون شهرداران پیشین شهر اهواز همه بومی بودند گفت: این‌طور نیست که اگر یک شهردار بومی بیاید همه مشکلات حل می‌شود؛ بسیاری از شهرداران کلان‌شهرها غیربومی هستند و در کار خود موفق بودند.

وی افزود: لذا این‌طور نیست که اگر یک شهردار غیربومی باشد موفق نیست و نمی‌تواند شهر را مدیریت کند.

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز ادامه داد: شناخت شهر اهواز کار یک ماه است و شهردار اهواز گفته ظرف این مدت می‌تواند شناخت کافی پیدا کند.

محمودی با بیان اینکه معتقدیم یک تحول بنیادین در ساختارها باید شکل بگیرد، تاکید کرد: شهرداری اصفهان حدود 6 هزار نیرو دارد اما در اهواز بین 9 تا 11 هزار نیرو داریم. این تورم نیروی انسانی باید اصلاح شود چراکه 80 درصد منابع شهرداری را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در این دوره ثبات مدیریتی برای ما بسیار بااهمیت دارد چراکه شهر از این بابت بسیار ضربه خورده است. باید ابتدا بر اساس شایسته‌سالاری انتخاب درست انجام شود و این ثبات تا پایان کار شورا ادامه داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز درباره وضعیت خانه سازمانی و خودروی شاعری شهردار پیشین اهواز، گفت: در خصوص آقای شاعری این مسئله هست و بناست تا پایان شهریورماه این وسایل را تحویل دهد.

محمودی تصریح کرد: قرار است یک نظام و سازمانی را مشخص کنیم که در این دوره انتصابات با لحاظ صلاحیت‌های عمومی و صلاحیت‌های تخصصی صورت گیرد.

وی درباره اعلام برنامه‌های شهردار اهواز گفت: شهردار هفته آینده به اهواز آمده و خودش برنامه‌های ارائه شده به شورا را از طریق رسانه‌ها و صداوسیما اعلام می‌کند.

انتهای پیام/344/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon