نشست وزرای اروپایی با محوریت افغانستان در اسلوونی/ تاکید بر ضرورت مذاکره با طالبان


نشست وزرای اروپایی با محوریت افغانستان در اسلوونی/ تاکید بر ضرورت مذاکره با طالبان

وزرای امور خارجه و دفاع اتحادیه اروپا از روز گذشته نشستی را با محوریت افغانستان در اسلوونی آغاز کردند و در آن بر لزوم استقلال بیشتر اروپا در زمینه دفاعی و ضرورت مذاکره با طالبان تاکید کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از شکست و شوک بزرگی که تحولات افغانستان به کشورهای اروپایی وارد کرد این اتحادیه حالا درصدد تقویت قدرت دفاعی خود برآمده است.

در نشست وزرای امور خارجه و دفاع اروپایی که از روز گذشته در بردو اسلوونی آغاز شده و امروز هم ادامه دارد بحث هایی در این باره شکل گرفت.

در این نشست جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تجربه خروج از افغانستان را کاتالیزوری برای حرکتی سیاسی و پیشرفت در زمینه دفاعی در اروپا دانست.

اما در اینجا این پرسش مطرح است که آیا فشارها به اندازه ای است که وزیران دفاع اروپایی که به وضوح از ناتوانی در مواجهه با وقایع کابل رنج می برند را ترغیب کند تا در سیاست دفاعی جهشی رو به جلو داشته باشند.

"آنگرت کرامپ کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان هم در این نشست از یک پایان تلخ و شکست سخت در افغانستان سخن گفته و این پرسش را مطرح کرد که: مشخص خواهد شد که آیا غرب از این طریق به صورت دائمی تضعیف خواهد شد؟ وی در عین حال این مسئله را باعث تاسف دانست که اروپاییان هنوز در زمینه ارتقاء توانایی های نظامی خود آمادگی ندارند. به گفته وی اعتبار اروپا در آینده به این مسئله بستگی دارد. وی افزود: تجربه کابل نشان می دهد که اروپا تا کنون به ایالات متحده وابسته بوده است.

وزرای اروپایی در بردو اسلوومنی در این باره بحث کردند که آیا تحت فشار وقایع افغانستان می توانند طرح ایجاد نیروی واکنش سریع اروپایی را که از ماه می روی میز قرار دارد پیش ببرند. قرار است حدود 5 هزار نیرو برای این منظور در نظر گرفته شود.

البته در پایان این نشست تنها طرحی برای پیشبرد گام به گام این طرح مورد توافق قرار گرفت و تا پاییز آلمان قراراست دستورالعملی را برای پیشبرد این طرح آماده کند. وزیر دفاع آلمان در این باره همچنین گفت: امروز در بحث ها درباره افغانستان من بار دیگر تاکید کردم که ما با خروج آمریکایی ها از افغانستان موافق بودیم، چرا که خودمان در موقعیتی نبودیم که در افغانستان بمانیم.

دولت آلمان همچنین به طالبان این چشم انداز را داده است که برلین می تواند کمک های توسعه ای متوقف شده به افغانستان را دوباره از سر گیرد.

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان شامگاه پنج شنبه در آغاز رایزنی ها با همتایان اروپایی خود در اسلوونی اعلام کرد که پیش شرط ادامه کمک ها به افغانستان این است که دولتی در طالبان تشکیل شود که نیروی افراطی در آن حضور نداشته باشد.

وی همچنین تاکید کرد که حقوق اساسی انسان ها و زنان باید تضمین شود و افغانستان نباید به پناهگاه جدید تروریسم تبدیل شود.

هلیکو ماس همچنین تاکید کرد که به دلیل بسته بودن مرزها اکثر انسان ها نمی توانند افغنستان را ترک کنند. وی گفت: به همین دلیل ما باید به مردم افغانستان کمک کنیم و برای این منظور باید با طالبان صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید

وی از شرکای اروپایی خود خواست دراین باره با هم هماهنگ بوده و همکاری کنند. ماس تاکید کرد: در افغانستان چه ما بخواهیم و چه نخواهیم واقعیت جدیدی شکل گرفته است و اکنون ما زمان نداریم که زخم ها را کالبد شکافی کنیم. اگر اتحادیه اروپا می خواهد نقشی ایفا کند باید سریعا اقدام کند. وی درباره گسترش قدرت و نفوذ چین در منطقه در صورت اهمال کاری اروپا هشدار داد.

جوزف بورل هم اظهارات مشابهی را ایراد کرده و گفت: ما برای حل مسائل عملی باید با طالبان صحبت کنیم. در اینجا از جمله این مسئله مطرح است که افراد نیازمند بیشتری را از این کشور خارج کنیم.

بورل در عین حال تاکید کرد که به رسمیت شناختن سیاسی واقعی تنها در صورتی امکان پذیر است که طالبان مطابق با ارزش های اتحادیه اروپا عمل کند. وی افزود: درباره شرایط دقیق ما بحث خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه اتریش هم در این نشست بار دیگر بر موضع رد خود برای پذیرش پناهندگان تاکید کرد و اظهار داشت: من معتقدم ما باید مراقب باشیم و ببینیم چه سیگنال هایی به منطقه می فرستیم.

در مقابل وزیر امور خارجه لوکزامبورگ این انتقاد را وارد کرد که برخی کشورها در این اتحادیه اعتقاد دارند که اروپا تنها در صورتی پایدار خواهد ماند که تا جایی که امکان دارد پناهندگان کم تری را بپذیرد.

مشاوره وزرای امور خارجه اروپا در اسلوونی امروز هم ادامه پیدا خواهد کرد. در پایان کشورها درباره نحوه برخورد با چین هم بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

جوزف بورل هم اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید خود را برای چالش های آینده آماده کند. وی بار دیگر خواستار تشکیل یک نیروی واکنش سریع با حدود 5 هزار نیرو در اروپا شد.

وزیر دفاع آلمان هم خواستار استقلال بیشتر اروپا در زمینه دفاعی شده و در عین حال این رویکرد مستقل را جایگزینی برای ائتلاف نظامی ناتو ندانست.

"فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان هم همکاری محدود بین آلمان و طالبان در افغانستان را برای کمک به افرادی که در این کشور به کمک نیاز دارند ضروری دانست.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon