تاثیر کرونا بر کاهش اهدای خون در استان بوشهر/ مردم نگران نباشند؛ شیوه نامه‌های بهداشتی در خون‌گیری رعایت می‌شود


تاثیر کرونا بر کاهش اهدای خون در استان بوشهر/ مردم نگران نباشند؛ شیوه نامه‌های بهداشتی در خون‌گیری رعایت می‌شود

گروه استان‌ها - مدیرکل انتقال خون استان بوشهر با اشاره به اهدای ۱۲ هزار ۵۰۰ واحد خون در ۵ ماه نخست امسال گفت: این میزان اهدا خون در استان بوشهر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، فرهنگ اهدای خون یکی از جلوه‌های بزرگ اخلاق انسانی است که با دین مبین اسلام و هویت ایرانی گره خورده و در سایه این بخشش، خیر کثیر معنوی و برکات متعددی حاصل می‌شود.

اهدا خون به‌گونه‌ای دارای اهمیت است که جان انسان‌های دچار بحران و در خطر را حیات دوباره می‌بخشد، درد و رنج ناشی از بیماری را کاهش می‌دهد و سلامتی را به بیمار هدیه می‌کند.

مراجعه روزانه بیش از 70 نفر به پایگاه‌های انتقال خون استان بوشهر

بر اساس آمارهای موجود روزانه بیش از 70 نفر با حضور در پایگاه‌های انتقال خون استان بوشهر، خون حیات‌بخش خود را اهدا می‌کنند و این درحالی است که اکنون ذخایر خونی استان بوشهر کاهش یافته است.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه اکنون ذخیره بانک خون استان بوشهر کاهش یافته است اظهار داشت: نیاز خون به گروه‌های منفی در استان بوشهر بیشتر از گروه‌های دیگر است که در این راستا از مردم نیک‌اندیش استان بوشهر تقاضا می‌شود به یاری نیازمندان به خون بشتابند.

نرگس عبیدی با اشاره به اینکه در 5 ماه نخست امسال 15 هزار نفر برای اهدا خون به پایگاه‌های انتقال خون استان بوشهر مراجعه کرده‌اند افزود: از این تعداد مراجعه کننده از حدود 12 هزار 500 نفر خون‌گیری شد.

وی با اشاره به اهدا 12 هزار و 500 واحد خونی در 5 ماه نخست امسال در استان افزود: این میزان اهدا خون در استان بوشهر نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر با اشاره به فعالیت پایگاه‌های انتقال خون در شهرستان‌های مختلف استان بوشهر خاطر نشان کرد: 5 مرکز فعال خون‌گیری در استان بوشهر فعال است که در شهر بوشهر به‌صورت 2 شیفت و 3 پایگاه برازجان، گناوه و کنگان به‌صورت تک شیفت و پایگاه انتقال خون بندر دیر هم روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته مشغول به فعالیت هستند.

عبیدی، شرایط کرونایی و گرمای هوا را عامل کاهش اهدا خون در استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: در پایگاه‌های انتقال خون با دقت و سخت‌گیرانه شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت می‌شود و اهدا کنندگان دغدغه ابتلا به کرونا در پایگاه‌های انتقال خون نداشته باشند.

وی تولید فرآورده‌های خونی را مورد اشاره قرار داد و افزود: فرآورده‌های مختلف از خون جداسازی می‌شود که گلبول قرمز برای جراحی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلاسما خون داروهای تولیدی آن مورد نیاز برخی بیماران و پلاکت هم برای  بیماران تالاسمی‌ها، سرطانی‌ها و برخی بیماران خاص دیگر استفاده قرار می‌گیرد.

اهدای خون، باشکوه‌ترین ایثار

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان بوشهر با تمام فراز و نشیب‌ها، همواره نیازمندی‌های خونی استان تأمین شده و حتی به سبب شبکه فعال خون‌رسانی در استان بوشهر، در برخی مواقع استان‌های همجوار نیز از این استان خون دریافت کرده‌اند.

با اهدا خون هر فرد که به‌عنوان یک واحد خونی خوانده می‌شود حدود 4 فرآورده خونی تهیه می‌شود که یکی از آنها پلاکت است و با توجه به طول عمر 3 تا 5 روزه آن، لازم است تا اهدا خون به‌صورت مستمر انجام شود تا بتوان نیاز بیماران را تأمین کرد.

در چند روز اخیر به سبب کاهش مراجعه اهدا کنندگان به پایگاه‌های انتقال خون، ذخیره خون در استان بوشهر کاهش یافته است.

شیوع چشمگیر کرونا و هوای گرم استان، تمایل افراد نسبت به مراجعه به این مراکز را کاهش داده و سبب کاهش ذخیره بانک خون استان شده است.

از سوی دیگر باتوجه به شرایط همه‌گیری کرونا بسیاری از مردم به این بیماری مبتلا شده‌اند و همین امر سبب شده است تا این افراد و اشخاص مرتبط با آنها نیز به‌صورت موقت از اهدا خون پرهیز کنند.

مرکز خون‌گیری جدید شهرستان دیر مورد استقبال مردمی قرار گرفت

معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به راه‌اندازی پایگاه انتقال خون در شهرستان دیر خاطر نشان کرد: استقبال مردم از مرکز ثابت انتقال خون در شهرستان دیر بسیار خوب بوده به‌طوری‌که طی 2 روز فعالیت این مرکز و هر روز 3 ساعت، 68 نفر برای اهدا خون مراجعه کردند که از این تعداد 59 نفر واجد شرایط اهدا خون بودند.

حسین ناظمیان‌پور از دریافت 26 هزار و 550 سی‌سی خون طی فعالیت 2 روزه این مرکز خبر داد و افزود: از میزان خون اهدایی، انواع فرآورده‌های خونی شامل گلبول قرمز متراکم، پلاسما و پلاکت تهیه و در اختیار مراکز درمانی و بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.

وی مبتلایان به سرطان خون، تالاسمی، مصدومان حوادث ترافیکی و مادران باردار را از جمله مصرف کنندگان خون و فرآورده‌های خونی عنوان کرد و گفت: اهدا خون هیچ تأثیری در تضعیف سیستم ایمنی بدن ندارد بلکه اهدا آن سبب جایگزینی گلبول‌های جدید شده و به تحریک سیستم ایمنی و تقویت آن کمک شایانی می‌کند.

اهدا خون به‌صورت یک فرهنگ در جامعه متبلور است و این مهم کاملاً داوطلبانه انجام و خون و فرآورده‌های آن مورد نیاز بیماران از این طریق تأمین می‌شود.

برخی بیماران تمام عمر به‌صورت منظم نیاز به خون یا فرآورده‌های آن دارند

بر اساس بررسی‌های انجام شده بسیاری از بیماران مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی ناگزیرند برای بهره‌مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به‌صورت منظم خون یا فرآورده‌های خون دریافت کنند.

این درحالی است که زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارس که به زردی دچار می‌شوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند از مصرف‌کنندگان خون و فرآورده‌های خون هستند.

نیاز خون به افراد حادثه‌دیده و اعمال جراحی بسیار مهم است که در این راستا نیاز به همکاری همگانی در اهدا خون است.

انتهای پیام/190/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon