روایت تسنیم از اشتغالزایی بانوی کارآفرین اراکی برای زنان سرپرست خانوار + فیلم
گروه استانها ــ درحالی بانوی کارآفرین اراکی برای زنان سرپرست خانوار اشتغالزایی میکند که به گفته وی آرزویش آموزش تولید صنایع دستی به افراد ناشنوا است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، اوضاع اقتصادی آشفته و افزایش نرخ بیکاری نشان دهنده آن است که علاوه بر تمهیدات مسئولان، قشر جوان جامعه نیز باید همت و اراده خود را برای کاریابی دو چندان کنند و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ما به کار و کارآفرینی برای جهش اقتصادی و تحمل فشار اقتصادی دشمنان بیش از هر دوره ای نیازمند هستیم.
در این میان جوانانی هستند که بر خلاف شرایط نابسامان جامعه به توانایی های خود تکیه می کنند و دست جوانان دیگر را نیز می گیرند و به همین منظور خبرنگار هستیم به سراغ یکی از کارآفرینان جوان حوزه صنایع دستی در استان مرکزی رفت که اجازه نداد مخالفت ها و موانع پیش رو فاصله ای بین او و خواسته هایش بیندازد.
"فرشته فراهانی" جوانی اراکی است که در کنار زنده نگه داشتن صنایع دستی برای قشر زیادی اشتغال زایی کرده و شوق و اشتیاق وی نسبت به کارش در چهره او هویدا بود که با علاقه و ظرافت طرح میزند و با عشق این طرح و نقش ها را به نمایش می گذارد.
فرشته فراهانی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به علاقه فراوانش به هنر و صنایع دستی اظهار داشت: در مقطع دبیرستان تحصیل می کردم که خواهرم کلاس های قلم زنی را می گذراند، زمانی که کارهای خواهرم و فرایند هنر قلم زنی را مشاهده می کردم مجذوب این هنر شدم چرا که ثبت هنری ماندگار بر روی مس با کمک قلم و چکش برایم لذت بخش بود.
وی افزود: همواره فکر می کردم هنر قلم زنی چون با ابزاری مانند قلم و چکش سر و کار دارد مختص مردان است ولی زمانی که دیدم یک خانم هنر قلم زنی را پیش گرفته است این هنر توجه من را بیشتر به خود جلب کرد و تصمیم گرفتم این هنر را بیاموزم به همین خاطر علارغم گذشت چندین جلسه از دوره آموزش قلم زنی از خواهرم درخواست کردم که با مربی کلاس صحبت کند تا من هم در کلاس قلم زنی شرکت کنم و خوشبختانه با موافقت مربی قلم زنی رو به رو شدم.
فراهانی خاطر نشان کرد: در کلاس قلم زنی کوچک ترین فرد بودم و با وجود علاقه و تلاش فراوانم توانستم خودم را به سایر هنرجوها برسانم و تشویق های مربی ام منجر شد تا قوتی دوباره بگیرم و تلاشم را بیشتر کنم و انگیزه من با مشتری که برای ظرف قلم زنی ام آمد بیشتر شد و همین طور با علاقه بیشتری قلم زنی می کردم و با خودم عهد کردم که تنها بخش اندکی از پول حاصل از فروش ظرف هایم را به عنوان پس انداز بردارم و با بخش عمده آن مجدد ظرف تهیه کنم و کارم را گسترش دهم.
وی ادامه داد: هنوز دوره آموزش قلم زنی ام تمام نشده بود که 9 تا سفارش کار گرفتم و روزگار پر از خاطره ای را گذراندم به یاد دارم صبح ها درس می خواندم و شب ها که همه خواب بودند من شروع به قلم زنی می کردم و در این میان به واسطه رشته دانشگاهی ام که مترجمی زبان بود تدریس هم می کردم اما علاقه وافر من به حوزه صنایع دستی موجب شده بود دیگر هیچ چیز نمی تواند توجه مرا جلب کند و با وجود علاقه زیادی که به بچه ها و تدریس داشتم، تدریس زبان را رها کردم و به تمام توجه ام را روی حوزه صنایع دستی متمرکز کردم.
تدریس در زمینه صنایع دستی و ترویج صنایع دستی استان مرکزی
فراهانی عنوان کرد: اطرافیانم نسبت به قلم زنی واکنش های مثبتی نشان می دادند و درخواست می کردند تا به آن ها هم این هنر حکاکی روی مس را آموزش دهم ابتدا به این خودباوری نرسیده بودم که من از توانایی آموزش این هنر برخوردار هستم اما با توکل بر خدا و تکیه بر تلاش هایم شروع کردم و از آن موقع متوجه شدم که استعداد خوبی در تدریس حوزه صنایع دستی دارم.
وی اضافه کرد: اشتیاق یادگیری قلم زنی از اطرافیانم به همکلاسی های دانشگاه نیز سرایت کرد و علاقه زیادی نشان دادند و در همان زمان یک سفارش کار قلم زنی که پروژه بزرگی به حساب می آمد به من پیشنهاد شد ابتدا نپذیرفتم اما چون می دانستم انجام این کار و دستمزدش چقدر باعث پیشرفت و گسترش کارم می شود این سفارش را قبول کردم و خوب به یاد دارم، شب های ماه رمضان از افطار تا سحر قلم زنی می کردم و حدود دو ماه طول کشید تا آن پروژه به اتمام برسد.
عشق به صنایع دستی حد و مرز نمی شناسد
فراهانی تصریح کرد:آن قدر هنر صنایع دستی من را تحت تاثیر قرار داده بود که یادگیری هنر میناکاری را هم شروع کردم و عاشقانه طرح می زدم، در همان زمان مادربزرگم در بیمارستان بستری بود و هر شب به نوبت از او پرستاری می کردیم و شب هایی که نوبت پرستاری من بود ظرف های مینا کاری را هم با خود می آوردم و زیر نور چراغ های بیمارستان طرح می زدم.
وی اضافه کرد:روز به روز بر تعداد هنرجوهایم افزوده می شد و به همین خاطر تصمیم گرفتم مکانی را اجاره کنم تا کلاس های آموزشی ام را در آن جا برگزار کنم، در نهایت یک حجره را به مدت هشت ماه اجاره کردم اما به لطف خدا پس از سه ماه توانستم حجره دیگری را برای خودم بخرم و بهشت کوچک خودم را بسازم.
علاقه به هنر نگذاشت من کم بیاورم
کار آفرین جوان اراکی افزود: خیلی اوقات شرایط سخت شد و تاب و تحمل آن دشوار بود اما عشق و علاقه به هنر به ویژه صنایع دستی به کمکم آمد و نگذاشت اهدافم را کنار بگذارم و همواره دست خداوند را بر زندگی ام احساس کردم و معجزات متعددی را به چشم دیدم.
فراهانی با بیان تعداد هنرجوهای خود گفت: حدود سه سال است در بازار فعالیت می کنم بیش از 180 نفر در زمینه قلم زنی، میناکاری و فیروزه کوبی آموزش داده ام و در این زمینه فضای مجازی کمک شایانی به من کرد چرا که بسیاری از جذب هنرجوها و فروش محصولاتم از طریق این فضا صورت گرفت و کم کم توانستم با اداراتی همچون جهاد دانشگاهی، اداره امور زنان ریاست جمهوری و وزارت کار قراردادهای کاری ببندم.
اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار
فراهانی خاطر نشان کرد: با گسترش کارم علاقه مند بودم برای زنان سرپرست خانوار که وظیفه اداره یک زندگی را بر عهده دارند و علاوه بر معیشت خانواده مسئولیت تربیت فرزندان را هم بر دوش دارند بتوانم برای آنها اشتغالزایی کنم و هم اکنون 8 خانم سرپرست خانوار به صورت ثابت زیر نظرم فعالیت می کنند و حقوق می گیرند و بیمه هستند و با گسترش کارم و افزایش سفارش ها 30 نفر از افرادی که آموزش های لازم را دیدند هم بیمه کردم که در صورت افزایش سفارش ها به کارگیری شوند.
کارآفرین جوان صنایع دستی با اشاره به سفارشهای خارج از کشور و درخواستها برای صنایع دستی گفت: در اوایل شروع کارم بود که چندین سفارش از آلمان داشتم و در ادامه از آمریکا و استرالیا هم سفارش های متعددی برای حوزه صنایع دستی داشتم.
آموزش صنایع دستی به سراسر کشور
وی عنوان کرد: از سراسر کشور هنرجو در زمینه صنایع داشتم از جمله نهاوند، تهران، کاشان، قم، نیشابور، بندر انزلی، کرمانشاه، خنداب و جنوب کشور به صورت مجازی و حضوری آموزش داده ام که هر چه می گذرد به تعداد آن ها افزوده می شود و در شهرستانهای اطراف مانند تفرش هم آموزش حضوری داشتم و خرسندم از اینکه فضای مجازی این موانع مسافت را درنوردیده است و هر کس در هر نقطه ای می تواند به صورت مجازی آموزش ببیند.
بانوی کارآفرین اراکی از آرزوی دیرینه اش گفت: این آرزو را دارم که به افراد ناشنوا به صورت کاملا رایگان آموزش دهم چرا که از توانایی فراوانی برخوردار هستند اما برخلاف این توانایی فراوان از بازار کار خوبی برخوردار نیستند به همین خاطر علاقه مندم به آن ها آموزش دهم و آن ها را برای کار جذب کنم.
دشواری های کارآفرینی و عدم حمایت نهادها
وی ادامه داد: به خاطر نبود وسایل و ابزار لازم کارم در استان به اجبار باید به اصفهان سفر می کردم،ساعت 2 بامداد به سمت اصفهان راه می افتادم و 6 صبح می رسیدم و باید تمام خریدها و نیازهایم را در یک روز تهیه می کردم و مجدد ساعت 2 بامداد به اراک بر می گشتم.
کارآفرین اراکی تصریح کرد: کارآفرینی به هیچ عنوان کار آسانی نیست من یک سال در صف وام برای گسترش کارم هستم و هنوز هیچ پاسخی دریافت نکرده ام، من به این وام برای اشتغال زایی تعداد بیشتری از افراد نیاز دارم.
فراهانی با بیان گلایه خود از نهادها و ارگان ها متولی گفت: من به عنوان یک کارآفرین از سمت هیچ نهاد و یا ارگانی حمایت نمی شوم و تنها متکی به توانمندی های خودم هستم و این باعث شده است که فشار بیشتری را متحمل شوم و تنها زمانی نهادها به سمت کارآفرین می آیند که ببیند خوب کار می کند و می خواهند اسم آنها بالای سر فرد باشد تا اگر موفقیتی کسب کرد به نام خودشان ثبت کنند و همین نهادهایی که از کار ما تعریف می کنند با درخواست تنها یک میلیون وام و برای همیاری نکردن هزاران بهانه می آورند.
وی افزود: من از ابتدا هیچ انتظاری از نهادی نداشته ام و روی توانایی هایم حساب کرده بودم اما هم اکنون برای تهیه وسایل اولیه نیاز به حمایت دارم چون ظروف و ابزارآلات کار ما گران است، از هر جایی که توانستم درخواست وام حتی با سودهای بالا کردم تا بتوانم برای افراد بیشتری اشتغالزایی کنم و امیدوارم مسئولان و ارگان ها تنها برای پر کردن رزومه خود سراغ ما نیایند و کارآفرینان را همراهی کنند.
گفتوگو از زهرا زاهدی
انتهای پیام/711/س