تبعات راهبردی عملیات ارتش یمن در عربستان/ معادله جدید انصارالله؛ تشکیل یمن واحد
یک کارشناس مسائل راهبردی منطقه تأکید کرد: انصارالله با حمله پهپادی اخیر خود به جنوب عربستان و مرزهای این کشور میخواهد این پیام را به طرف سعودی بدهد که نقض آتشبس حدیده میتواند برای ریاض تبعات سنگینی داشته باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سید رضا میرابیان کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به پیامدها و تبعات عملیات اخیر جریان انصارالله ضد رژیم آلسعود تأکید کرد که عملیات بازدارندگی هفتم انصارالله ضد شهرهای مختلف عربستان در چارچوب انتقام از اقدامات سعودیها در نقض آتشبس در منطقه الحدیده صورت گرفت.
وی همچنین ضمن تأکید بر این نکته که عملیات اخیر در واکنش به حملات موشکی شدیدی است که مزدوران سعودی در حدیده انجام میدهند، ابراز داشت که به همین علت انصارالله با حمله پهپادی اخیر خود به جنوب عربستان و مرزهای این کشور میخواهد این پیام را به طرف سعودی بدهد که نقض آتشبس حدیده میتواند برای ریاض تبعات سنگینی داشته باشد، طبعاً این یک هشدار برای ریاض است و در صورت تکرار حملات موشکی به حدیده یا دیگر مناطق یمن، عملیات آینده در ابعاد گستردهتری دنبال خواهد شد.
نگرانی سعودیها از معادله جدید انصارالله بعد از مأرب
میرابیان خاطرنشان کرد که شهر مأرب در آستانه آزادسازی قریبالوقوع قرار دارد و احتمالاً آزادسازی این شهر با کمترین هزینهها و تلفات صورت خواهد گرفت، در همین راستا بود که سید عبدالملک بدرالدین رهبر انصارالله اخیراً در اظهاراتی کمسابقه رسماً اعلام کرد که تمامی مناطق یمن را از وجود اشغالگران خارج خواهد کرد و انصارالله بهدنبال تشکیل یمن واحد است.
معنی این سخن آن است که بعد از آزادسازی مأرب، جنگ در مناطق دیگر در دستور کار نیروهای یمنی قرار خواهد گرفت و مناطق تحت سلطه مزدوران سعودی و اماراتی در بخشهای راهبردی جنوب عربستان نیز هدف عملیات انصارالله خواهد بود.
طبعاً معادله جدید انصارالله به مذاق سعودیها و اماراتیها خوش نمیآید و آنها بهدنبال تحمیل یمن تجزیهشده به نقشه راهبردی منطقه هستند، اما بهنظر میرسد موفقیتی در این زمینه نخواهند داشت.
این کارشناس مسائل منطقهای در ادامه با اشاره به دست برتر نیروهای مقاومت در جنگ یمن و گسترش میانجیگریهای بینالمللی از جمله اظهارات مسئولان آمریکایی و میانجیگریهای صورتگرفته توسط امارات گفت که آمریکاییها در مواضع خود پایان جنگ را پیششرط قرار دادهاند و این موضوع اختلافات اساسی با مواضع انصارالله دارد.
شروط انصارالله برای توقف جنگ
انصارالله معتقد است که لازمه پایان جنگ این است که در وهله اول تجاوز صورتگرفته ضد یمن متوقف شود و محاصره و تحریم یمن که در سختترین شرایط طی شش سال گذشته در ابعاد هوایی، دریایی و زمینی ضد این ملت اعمال شده است، متوقف گردد، آمریکاییها اما معتقد هستند که نیروهای انصارالله باید در درجه اول عملیات مأرب را متوقف کنند تا آمریکاییها رفع محاصره و توقف جنگ را در دستور کار خود قرار دهند، این در حالی است که آنها حاضر به ارائه هیچ ضمانتی برای انجام تعهدات خود نیستند.
آمریکاییها در طرح توقف جنگ در یمن جدیت ندارند
انصارالله ایجاد ارتباط بین پایان محاصره و توقف جنگ به عملیات مأرب را نادرست میداند و معتقد است که اگر آمریکاییها در طرح توقف جنگ در یمن جدیت دارند، باید اقدام عملی انجام دهند تا حسننیت خود را در این رابطه نشان دهند، اما سابقه بدعهدیهای آمریکا باعث شده است انصارالله نتواند به پیشنهادات بدون ضمانت آنها اعتماد کند، علاوه بر اینکه ائتلاف متجاوز در هر مرحلهای میتواند تحت هر بهانهای تجاوز خود را از سر بگیرد و محاصره یمن را بار دیگر اعمال کند.
اختلافات راهبردی عربستان و امارات در پرونده یمن
این کارشناس مسائل منطقهای در ادامه به اختلافات راهبردی عربستان و امارات در پرونده یمن اشاره و تأکید کرد که اهداف اماراتیها از ورود به جنگ یمن از نظر ماهوی با اهداف سعودیها متفاوت بود. اماراتیها بهدنبال جداسازی بخش جنوبی یمن و تحت کنترل گرفتن این مناطق در ابعاد استراتژیک و اقتصادی بودند و اصرار زیادی برای براندازی حاکمیت دولت نجات ملی در صنعا نداشتند و بیشتر بهدنبال کنترل اقتصادی و راهبردی بنادر جنوب یمن بودند، آلسعود اما بر اساس راهبرد ایدئولوژیک خود موضوع سقوط جریان مردمی انصارالله را در رأس هرم مطالبات خود از این جنگ ترسیم کرده بود.
این اختلافات زمانی گستردهتر شد که جنگ در یمن به بنبست خورد و هزینههای جنگ افزایش پیدا کرد و روند جنگ، ماهیت فرسایشی به خود گرفت، در این شرایط بود که امارات که بر اساس شاخصهای اقتصادی و منافع ملی وارد این جنگ شده بود، رسماً از جنگ خارج شد و نیروهای خود را از منطقه خارج کرد. البته آنها برای پیشبرد اهداف خود برخی نیروهای مزدور را در منطقه جنوب یمن نگه داشتهاند. همین اختلاف نظرها بود که باعث شد طی سالهای گذشته چندین بار درگیریهای شدید و خونینی میان مزدوران دو کشور در استان عدن و استانهای دیگر یمن صورت بگیرد.
انتهای پیام/+