آب پاکی مسئولان بر روی دست مردم دوشان سنندج/اعتبار حل مشکل بی‌آبی روستا را نداریم


آب پاکی مسئولان بر روی دست مردم دوشان سنندج/اعتبار حل مشکل بی‌آبی روستا را نداریم

گروه استان‌ها- آبفای کردستان پس از انتشار گزارش تسنیم درباره عدم بهره‌مندی مردم دوشان سنندج از آب آشامیدنی، عملا آب پاکی بر روی دست مردم ریخته و تأمین اعتبار ۱۱۰میلیارد تومان برای حل مشکل بی‌آبی را خارج از اختیارات اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، خبرنگار تسنیم روز گذشته 14 شهریورماه جاری در گزارشی با عنوان «روایت تسنیم از محرومیت در «دوشان» سنندج/ اینجا مردم آب آشامیدنی ندارند + تصاویر» به پیگیری و انعکاس مطالبات ساکنان این روستا پرداخت که بلافاصله واکنش عجیب شرکت آبفا کردستان را به دنبال داشت.

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان با اشاره به گلایه‌مندی شهروندان در برخی نقاط شهرک دوشان سنندج اظهار کرده که جمعیت این شهرک در آغاز 500 تا 700 خانوار بوده و امکانات و زیرساخت‌ها در همه بخش‌ها برای این میزان جمعیت ایجاد شده بود اما در حال حاضر جمیعت دوشان به بیش از 7 هزار خانوار افزایش یافته و عمده دلیل این مسئله «ساخت و سازهای بی‌رویه و غیرمجاز» در این روستا است و این موضوع موجب بروز مشکل شدید در حوزه خدمات‌رسانی به‌ویژه در بخش آب شده است.

مسئولان متولی این حوزه مدعی‌ اند که در این نقاط ابتدا ساخت و ساز غیرمجاز  بدون اخذ استعلام برای امکان تامین آب انجام می‌شود و پس از آن انتظار دریافت خدمات وجود دارد که این مسئله آبفا را با چالش جدی روبه‌رو کرده و این در حالی‌ست که منابع تامین آب دوشان از محل اجرای خط انتقال به طول 2 کیلومتر و نیز ظرفیت چاه‌ها موجود است.

مردم روستای دوشان سنندج در حالی در این روزهای کرونایی از آب آشامیدنی محروم‌ند که به اذعان شرکت آب و فاضلاب استان کردستان، برای تامین آب مورد نیاز فعلی دوشان (با فرض ثابت ماندن جمعیت) بالغ بر 110 میلیارد تومان برای احداث خط انتقال و مخزن 5 هزارمترمکعبی مورد نیاز است که در حال حاضر چنین اعتباری در اختیار شرکت آبفا قرار ندارد کما اینکه تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن کم‌آبی و نواسانات آب انجام داده و می‌دهد!

«قطع انشعابات غیرمجاز، حفر و تجهیز بک حلقه چاه همراه با خط انتقال، 5 کیلومتر اصلاح شبکه آب، تقویت آب از خط انتقال موجود در بلوار ساحلی، جداسازی محدوده جاده ساحلی از زون فیض‌آباد و استفاده از مخزن سنگ سیاه با هدف افزایش آبرسانی» در کوتاه مدت؛ «اجرای خط انتقال از جاده ساحلی به طول 5 کیلومتر و اجرای خطوط اصلی شبکه توزیع آب به طول 5 کیلومتر» در حوزه میان مدت؛ «اجرای خط انتقال کمربندی بهشت‌محمدی به طول 8.5 کیلومتر، تکمیل مخزن توس نوذر، اجرای خط انتقال 5 کیلومتر از جاده ساحلی به داخل شهرک دوشان، احداث مخزن 5 هزارمترمکعبی و استانداردسازی 2 هزار رشته انشعاب» در بخش بلندمدت جزو برنامه‌های در دستور کار شرکت آبفا کردستان برای افزایش توان تامین آب در دوشان بوده، اما چه زمانی عملی و رنگ واقعیت به خود بگیرد، اعلام نشد!

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در حالی از زیر بار مسئولیت تأمین آب برای ساکنان دوشان سنندج شانه خالی کرده و ساخت‌وسازهای غیرمجاز را بهانه کرده که واکنش تند مردم این روستا را در پی داشته و آنان می‌گویند: "دوشان" روستایی بوده که بر پشت بام خانه‌های آن، تانکرهای آب روز به روز فراوانتر از گذشته می‌رویند، رویشی که حاصل تمهیدات مسئولانی است که توپ را در زمین دیگران می‌اندازند.

مردم روستای دوشان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کردند که با هیچ استدلال و منطقی نمی‌توان قطعی طولانی مدت آب آشامیدنی 13 هزار انسان را به اعتبار و زیرساختی گره زد که تا امروز برای آن، چاره‌ای اندیشیده نشده است؛ جای سؤال است که قطع آب این مردم چه کمکی به تامین اعتبار می‌کند نکته قابل تامل اینجاست که زیرساخت و ترمیم آن پروسه‌ای دراز مدت و دلسوز طلب است و قطعا اگر این مدیران حتی یک کتاب در مورد مدیریت بحران یا مدیریت شهری مطالعه کرده باشند خوب می دانند که با تیغ نمی‌شود زخم را التیام بخشید. و مهمتر اینکه چرا در فصل بهار این زیرساخت‌ها مشکلی ندارند؟! لابد مسئولان دلیل را کم آبی می‌خوانند! اگر آبفای شهرستان سنندج مسئولیت و مدیریت آب دوشان را برعهده گرفته و بابت حق امتیاز از مردم دوشان پول دریافت کرده است پس هر دوشانی به اندازه  سایر مردم سنندج حق استفاده از آب و خدمات آبفا را دارد.

مورد مطالبه این است که اگر محلات سنندج نیم ساعت قطعی آب داشته باشند آنگاه مدیران آبفا اجازه دارند پنج ساعت آب دوشان را قطع کنند. در حالی‌که در شهر سنندج هیچ قطعی آبی وجود ندارد و مسئولان، دوشان را سوپاپ اطمینانی برای لاپوشانی کم‌کاری خود قرار داده‌اند که با قطع آب دوشان در سایر محلات شهر اُفت فشاری احساس نشود.

مردم معترض به نبود آب در دوشان سنندج در حالی به اظهارات مسئولان شرکت آبفا که ساخت و ساز‌ها و انشعابات آب غیر مجاز را دلیل نبود آب خوانده‌اند، واکنش نشان داده که می‌گویند: مردم هیچ محله‌ای مسئول نظارت بر ساخت و ساز نیستند و اگر این مشکل واقعا وجود دارد باید از مسیر قانونی و با همکاری سایر نهادهای ذیربط از این ساخت و سازها جلوگیری کنید نه با قطع آب این مردم که بیشتر به یک تنبیه شباهت دارد، ساخت و ساز مجاز و غیر‌مجاز در تمام محلات شهر سنندج وجود دارد پس باید محلات دیگر نیز به این بهانه آب‌شان قطع شود؟ که نمی‌شود.

جوانان دوشان سنندج به خبرنگار تسنیم گفته‌اند که جای تأسف است که مسئولان قطع طولانی مدت آب آشامیدنی کودکان و سالخوردگان ساکن در دوشان را به ساخت و سازها گره می‌زنند و لابد انتظار دارند مردم چماق به دست بگیرند و سوار بر اسب بی‌تدبیری مسئولان به جنگ ساخت و ساز بروند!

مردم دوشان سنندج معتقدند که ایراد زیرساخت‌ها و کم آبی و ساخت و ساز را فقط می‌توان به دیواری تشبیه کرد که مسئولان آبفای سنندج کم‌کاری و بی‌تدبیری خود را در مورد قطعی و بحران آب در دوشان در پشت این دیوار قایم کرده و تاکنون مسئولان متولی کوچکترین قدمی در جهت رفع این بحران و حتی پیگیری توجیهات بی‌اساس خود برنداشته‌اند و این مردم کماکان در این گرما و بی‌آبی با لب‌های خشک و چشمان منتظر در کوچه‌ها با دبه‌های خالی از آب به جنگ  ویروس کرونا می‌روند،  امید است کرونا از دل‌سنگی مسئولان دلش بدرد بیاید و به مردم این روستا رحم کند.

شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در حالی آب پاکی بر روی دست مردم دوشان سنندج ریخته و از سویی دلیل نبود آب را ساخت‌وساز غیرمجاز عنوان کرده و از سویی دیگر تأمین 110 میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل بی‌آبی غیرقابل امکان اعلام کرده که عملاً این مردم باید همچنان بدون آب زندگی کنند. باید منتظر ماند و دید که بألاخره چه کسی به داد این مردم خواهد رسید.

انتهای پیام/484/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon