کاهش سن جانباختگان کرونا در استان فارس؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچنان در اولویت است
گروه استانها - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز کاهش سن جانباختگان کرونا را تاسفآور و نگرانکننده برشمرد و از مردم استان به ویژه جوانان خواست به رعایت اصول پیشگیری، خودمراقبتی و دستورالعملهای بهداشتی برای مقابله با کرونا توجه ویژهای داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، نزدیک دو سال است که مردم استان فارس به تبع کل کشور با بیماری منحوس کرونا درگیر هستند و در این دو سال فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشتند.
با وجود اینکه پیک پنجم کرونا در حال اتمام است اما خبری از کنترل یا تمام شدن بیماری نیست و همچنان خطر سویههای جدید این بیماری وجود دارد. در همین راستا اورنگ ایلامی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به گونه جدید کرونا به نام لامبدا اشاره کرد و کنترل جدی مرزها و تسریع واکسیناسیون را تنها راه مقابله با سویه جدید عنوان کرد.
به گفته وی این گونه جدید کرونا علاوه بر قدرت سرایتپذیری و عوارض بیشتر در مقایسه با گونههای پیشین، از گریزپذیری بیشتری از سیستم ایمنی نیز برخوردار بوده و در گروههای سنی پایینتر بیماریزایی شدیدتری ایجاد میکند.
براساس گفتههای ایلامی تاکنون موردی از ابتلا به گونه «لامبدا» در فارس گزارش نشده است، اما اگر رعایت پروتکلها، تسریع واکسیناسیون و کنترل مرزها جدی گرفته نشود، علاوه بر لامبدا باید منتظر دیگر سویههای این ویروس نیز باشیم.
مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از تزریق یک میلیون و 728 هزار دز واکسن به مردم استان فارس خبر داد و این امر را برای توسعه ایمنی و سلامت مردم امری ضروری دانست.
وی همچنین کاهش سن جانباختگان کرونا را تاسفآور و نگرانکننده برشمرد و از مردم استان به ویژه جوانان خواست به رعایت اصول پیشگیری، خودمراقبتی و دستورالعملهای بهداشتی برای مقابله با کرونا توجه ویژهای داشته باشند.
به گفته لطفی بررسی آخرین وضعیت کرونا در استان نشان از افزایش موارد ورودی بیمارستانهای استان و روند صعودی درصد تستهای مثبت کرونا در 24 ساعت گذشته دارد که البته موضوعی نگرانکننده است.
روحالله حسینی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز برای جلوگیری از وقوع موجهای بعدی کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پیشگیرانه و مشارکت در امر واکسیناسیون به عنوان گام اصلی و ضروری در شرایط کنونی را لازم دانست.
وی از مردم استان خواست تا با فرا رسیدن نوبت واکسن و دریافت پیامک، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند تا با همکاری و مشارکت بیشتر مردم، روند تزریق واکسن با سرعت و کیفیت بهتری در بین جمعیت هدف انجام شود و شاهد شکست زنجیره انتقال این ویروس در استان و کشور باشیم.
در همین راستا نیز علی اکبری، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه از راهاندازی مجهزترین مرکز واکسیناسیون علیه کرونا با همکاری سپاه فجر فارس و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در حسینیه عاشقان ثارالله (ع) سپاه شیراز خبر داد.
به گفته وی با توجه به اینکه موج جدید کرونا سهمگینتر از موجهای پیشین بوده و تعداد مبتلایان و بستریشدگان را به طور چشمگیری افزایش داده تسریع بر تزریق واکسیناسیون امری ضروری بود که در همین راستا نیز مرکز دیگری به مراکز تزریق واکسن کرونا در شیراز اضافه شد.
علیرضا قاسمی، مدیر امور پشتیبانی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این باره اعلام کرد که آمادهسازی و تجهیز این مرکز در کمترین زمان ممکن و با تلاش شبانهروزی کارکنان زیر مجموعه این مدیریت و همکاری همه جانبه سپاه فجر استان فارس انجام شد.
مشارکت و همکاری بیشتر مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی در برابر کرونا از مهمترین راهکارهایی است که متولیان امر به آن اشاره میکنند و معتقدند که با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا در استان، نیاز است بازدیدها و نظارتهای دستگاهها و سازمانهای مرتبط بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و اجرای دقیق محدودیتهای کرونایی به ویژه در اماکن پرتردد در استان افزایش یابد.
به اعتقاد کارشناسان مهمترین راه برونرفت از بحران کرونا و قطع زنجیره انتقال آن جدیگرفتن این بیماری از سوی تمام اقشار جامعه است چراکه در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی، باید منتظر وضعیتی وخیمتر از این در استان باشیم.
انتهای پیام/424/ش