مِهر بی‌مهر برای لوازم‌التحریرفروشان| ورشکستگی کامل صنف لوازم‌التحریرفروشان یزد/ دولت روحانی از این صنف هیچ حمایتی نکرد+ فیلم


مِهر بی‌مهر برای لوازم تحریرفروشان| ورشکستگی کامل صنف لوازم‌التحریرفروشان یزد / دولت روحانی از این صنف هیچ حمایتی نکرد + فیلم

گروه استان‌ها ـ علت کسادی بازار لوازم‌التحریرفروشان سردرگمی خریداران و فروشندگان را در آستانه ماه مهر به‌دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، هر سال پیش از کرونا با نزدیک شدن به ماه مهر و بازگشایی مدارس، شور و شوق زیادی در بازار لوازم‌التحریر وجود داشت، شور و شوقی که هم دانش‌آموزان و خانواده‌ها و هم فروشندگان لوازم‌التحریر از خرید و فروششان لذت می‌بردند و هر دو طرف به‌واسطه درس و مدرسه و کتاب به استفاده از لوازم نوشت‌افزار ترغیب می‌شدند اما این روزها با گذشت یک سال و اندی از شیوع ویروس کرونا و برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی بازار لوازم‌التحریرفروشان تحت تأثیر تعطیلات کرونایی و گرانی‌های مضاعف قرار گرفته و رکود سختی را رقم زده است.

رکودی که علت آن تنها شیوع کرونا نیست بلکه کرونا بهانه‌ای شده برای سوءاستفاده‌کنندگان تا بازار را بی‌دلیل به تب‌وتاب بکشانند و عرصه را برای فعالیت بازاریان و مردم تنگ کنند و این میان معلوم نیست دولت‌ها چه کمک و حمایتی باید می‌کردند یا باید بکنند تا وضعیت بازار به این منوال نباشد، تا اگر خدای نکرده کرونا با بی‌توجهی ما مردم قصد رفتن نداشت تمام بی‌مسئولیتی‌ها در بازارهای مختلف به نام کرونا تمام نشود، هرچند همان کرونا هم مشکلی است که گره‌اش با توجه به پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌ها به‌دست خود مردم زودتر و بهتر باز می‌شود.

صدمات جبران‌ناپذیر کاهش فعالیت‌های آموزشی در دوران کرونا به پیکره آموزش و پرورش

محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد، اشکذر و ندوشن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش فعالیت‌های آموزشی و تربیتی در دوران کرونایی اظهار داشت: این امر صدمات جبران‌ناپذیری بر پیکره آموزش و پرورش وارد کرده است که بخشی از آن را نمی‌شود جبران کرد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در حاشیه بحث کرونا و ناشی از این بیماری است جداشدن دانش‌آموزان از محیط مدرسه است و مهم‌تر آنکه از طریق فضای مجازی دانش‌آموزان نمی‌توانند آن چیز را که باید، یاد بگیرند و بیاموزند.

نماینده مردم یزد، اشکذر و ندوشن در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: درست است که لوازم‌التحریر در مغازه‌های سطح شهر توزیع می‌شود و آموزش و پرورش هم کتب درسی را تهیه می‌کند اما فرآیند تعلیم‌وتربیت به‌خوبی شکل نمی‌گیرد و نیازمند فکر جدی در این زمینه هستیم.

دولت برای گرانی و کسادی بازار لوازم‌التحریر چاره‌اندیشی کند

وی افزود: در آستانه بازگشایی مدارس هم خانواده‌ها دغدغه بازگشایی مدارس را دارند و هم کسانی که در این چرخه فعالیت دارند و از طرفی تورم بالا و افزایش قیمت قابل‌توجه لوازم‌التحریر نسبت به سال‌های گذشته را داریم که دولت باید فکری برای تأمین لوازم مورد نیاز دانش‌آموزان کند تا این دغدغه برای خانواده‌ها پاک شود.

جوکار همچنین گفت: این بازارهای دولت و آزاد در کشور باید جمع شوند، تا چه‌اندازه هزینه بدهیم و آخر کار هم آنچه به‌عنوان یارانه در نظر می‌گیریم به دست مردم نمی‌رسد.

وی بیان کرد: البته در این دوران، شیوه‌های جدید نوشت‌افزاری با فن‌آوری‌های جدید بین دانش‌آموزان ما رواج شده است که نیازمند وسایلی است که در دسترس همه مردم نیست، اگر روزی دانش‌آموزان سر کلاس حضوری با قلم، کاغذ و تراش سروکار داشتند امروز با موبایل، تبلت و غیره سروکار دارند که با توجه به کمبود سرمایه‌ای که خانواده‌ها دارند، در این بخش هم باید آموزش‌وپرورش ورود کند و نیاز خانواده‌ها به این ابزار را برای استفاده بهتر مرتفع کند.

لطمه سنگین به لوازم‌التحریرفروشان در دو سال گذشته

محمد حسین مرتضوی، رئیس اتحادیه لوازم‌التحریرفروشان استان یزد هم در مورد وضعیت بازار این صنف کاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: متأسفانه در طول دو سال گذشته به صنف لوازم‌التحریرفروشان لطمه بسیار سنگینی وارد شده است و حمایتی هم از طرف دولت صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه تمام واحدهای لوازم‌التحریرفروشان با مشکلات جدی روبه‌رو هستند، بیان کرد: تمام امید این صنف به بازگشایی مدارس بود که احتمالاً این امر هم اتفاق نمی‌افتد و همین سبب لطمه به صنف فرهنگی می‌شود.

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریرفروشان استان یزد تعداد واحدهای این صنف در شهر یزد را 240 واحد برشمرد و گفت: اجناس لوازم‌التحریری چه خارجی چه داخلی مثل صنوف دیگر بسیار گران شده است ولی بازاری برای آن‌ها نیست.

عدم‌بازگشایی مدارس وضعیت بازار لوازم‌التحریر را بدتر می‌کند

وی بیان کرد: اگر مدارس باز نشود طبیعی است که خرید هم کم می‌شود چراکه دانش‌آموزان در آن سطحی که هر سال لوازم‌التحریرها را تهیه می‌کردند‌، تهیه نمی‌کنند و این امر خود به خود سبب ایجاد مشکل می‌شود.

مرتضوی افزود: نه‌تنها دولت قبل حمایتی از صنف لوازم‌التحریرفروشان نکرد بلکه در حدود سه سال است که فروش کتب درسی را که در حدود 40 سال در اختیار لوازم‌التحریرفروشان بوده است از دست آن‌ها خارج کرده است و به‌دنبال آن هم کرونا آمد و زمینه ضعیف‌تر شدن این صنف کاری فراهم شد.

وی گفت: اجاره‌ای بودن مغازه‌ها و بالا بودن هزینه‌ها، موجب شده است بسیاری از مغازه‌ها نتوانند هزینه‌های خود را تأمین کنند و تمایل به ادامه کار در این رسته را نداشته باشند.

فروشندگان لوازم‌التحریر از وضعیت بازار گلایه‌مندند

با وجودی که بسیاری از افراد گمان می‌کنند فروشندگان لوازم‌التحریر از این بازار سود زیادی به جیب می‌زنند، اما وضعیت بازار حال و روز آنها را هم خراب کرده است و همه گلایه‌مند هستند.

یکی از لوازم‌التحریرفروشان یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه بازار فروش تا یک‌دهم هم کاهش یافته است، بیان کرد: از زمان شروع کرونا با تعطیلی مدارس بازار لوازم‌التحریر هم تعطیل شده است.

وی با تأکید بر اینکه "همراه با کرونا گرانی اجناس هم اضافه شده است، آن هم گرانی‌های بی‌دلیل، و جالب اینجاست که کنترلی روی آن‌ها نیست"، تصریح کرد: برخی اجناس به‌دلیل وارداتی بودن و  دلار گران هستند اما اجناس تولید داخل با وجودی که تمام مواد اولیه از داخل تأمین می‌شود گران هستند.

این لوازم‌التحریر فروش اضافه کرد: ناظران بر فروش ما کنترل می‌کنند و اگر جنسی گران فروخته شود، ایراد می‌گیرند ولی بر قیمت کارخانه‌ها آن هم کارخانه‌های مهم هیچ نظارتی نیست و سه ماه یک بار یک لیست قیمت می‌دهند که هر بار نزدیک 10 تا 20 درصد قیمت بالاتر رفته است به‌طوری که در طول یک سال گذشته اجناس سه برابر افزایش قیمت داشتند.

دولت هیچ حمایتی از لوازم‌التحریرفروشان در دو سال قبل نکرد

وی گفت: در این وضعیت کرونا دولت هیچ حمایتی  نکرده است، البته ما حمایت نمی‌خواهیم فقط سنگ‌اندازی نکنند، همین مکانی که ما هستیم مربوط به بخش دولتی است که امسال حدود 40 درصد اجاره‌بها را اضافه کردند و هرچه گفتیم یک سال مدارس تعطیل بوده است، قبول نکردند و حمایتشان این بود که گفتند "اگر نمی‌توانید مکان را خالی کنید".

این لوازم‌التحریرفروش با بیان اینکه قبلاً با پنج نیرو کار می‌کرده است، اظهار کرد: در زمان حاضر فقط با دو نیرو کار می‌کنم و وضع مدارس هم که مشخص نیست، تصمیم جامع نمی‌گیرند، یک روز می‌گویند مدارس باز می‌شود و روز دیگر می‌گویند باز نمی‌شود، دیگر کشش کار کردن نیست، امروز جنسی را می‌خریم فردا با 20 درصد افزایش باید خرید کنیم اگر یک ذره نظارت بر کار بنکدار و تولیدکننده بود وضع بازار این‌چنین نمی‌شد.

یکی از خریداران لوازم‌التحریر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: همه چیز در بازار هست ولی بسیار گران است، خریدهای ما هم کمتر شده است و هر چیزی را که بچه‌ها بخواهند نمی‌توانیم بخریم.

بی‌علاقگی مردم به خرید نوشت‌افزارها

وی با بیان اینکه "شرایط کرونا طوری شده است که می‌ترسیم بچه‌ها را بیرون بیاوریم و هرچه لازم داریم طبق سلیقه خودمان خرید می‌کنیم"، متذکر شد: دوری از مدرسه سطح سواد دانش‌آنوزان را کم کرده است و از طرفی گرانی‌ها سبب بی‌علاقگی مردم به خرید نوشت‌افزارها شده است.

به‌نظر می‌رسد بازار نوشت‌افزار منتظر هیجانی شادی‌آور است، از همان هیجان‌هایی که دانش‌آموزان را پای خرید و آغاز سال جدید و شروع کتاب و درس می‌آورد.

و کلید این هیجان وجدان ما انسان‌هاست، وجدان کاری و اخلاقی که در خریدار، فروشنده، تولیدکننده، مصرف‌کننده، مسئول یا غیرمسئول باید بیدار باشد تا بی‌دلیل و بی‌مهابا عملی انجام ندهند که نتیجه‌اش نابسامانی و کسادی در جامعه باشد که دود این وضعیت سرانجام به چشم بی‌وجدانان هم می‌رود.

انتهای پیام/785/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon