نامهربانی آتش با ۱۲۰۰ هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد/ انبار خاکستر جایگزین درختان بلوط زاگرش شد
گروه استانها- آتش از ابتدای امسال تاکنون با یک هزار و ۲۰۰ هکتار از مراتع و جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد نامهربانی کرده و انباری از خاکستر شکل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج ، استان کهگیلویه و بویراحمد حدود یک میلیون و 500 هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون و 426 هزار و 300 هکتار یعنی حدود 90 درصد آن، اراضی ملی بوده که 873 هزار و 600 هکتار جنگل و 552 هزار و 700 هکتار آن را مرتع تشکیل میدهد و در واقع 20 درصد جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده است.
در سالهای اخیر حال و روز مراتع و جنگلهای زاگرس از جمله کهگیلویه و بویراحمد زیاد مساعد نیست و هر روز با یک درد از جمله آتش سوزی، زمین خواری، بیماری سوسک چوب خوار و دیگر آفتها، قطع درختان با هدف گرم کردن اجاق خانه عشایر و روستائیان دور دست و ...دست و پنجه نرم میکنند.
جنگلهای زیبای چندین صدساله بلوط این استان در یک دهه اخیر به دلیل آتش سوزیهای عمدی و سهوی ایستاده جان میدهند و قامت تنومند و زیبای آنها بر زمین افتاده و به خاکستر تبدیل میشود ولی علاجی تاکنون برای این چالش بزرگ اجتماعی نشده است.
گفته میشود که عامل انسانی دلیل بیش از 90 درصد آتش سوزی در مراتع و جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است که بخشی از آن بدون شک عمدی با هدف مساعد شدن اوضاع و احوال برای زمین خواری است که افراد سود جو بدون شک بعد از آتش زدن به این سرمایههای ملی به ریش آیندگان که قرار بود این امانت را تحویل بگیرند، میخندند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد میگوید: از ابتدای امسال تاکنون 38 فقره آتش سوزی در جنگلها و مارتع این استان رخ داده که در مجموه به یک هزار و 200 هکتار جنگل و مرتع به ارزش بیش از 250 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.
محمد محمدی با اشاره به کوهستانی و سخت گذر بودن بسیاری از مناطق جنگلی این استان، افزود: برای مهار 10 مورد از آتش سوزیهای امسال از بالگرد استفاده کردیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال پنج مرتبه جنگلها و مراتع شهرستان کهگیلویه، جنگلهای شهرستانهای گچساران، بهمئی و بویراحمد هر کدام چهار بار، چرام دوبار، لنده و باشت هرکدام یکبار به صورت گسترده طعمه حریق شدند.
محمدی خشکسالیها، تغییر اقلیم، سهل انگاری افراد و اقدام برای زغال گیری را از عوامل دخیل در آتش سوزی سال 1400 جنگلها و مارتع این استان دانست و ادامه داد: سخت گذر بودن، طبیعت صخرهای جنگلهای استان و وزش باد از مشکلات اطفای حریق در عرصههای طبیعی استان است.
انتهای پیام/542/ ت