میزگرد | مشکلات پیشروی اجرای طرح خرید تضمینی دام در استان ایلام چیست؟
گروه استانها_ طی هفتههای گذشته شاهد اجرای طرح خرید تضمینی دام در استان ایلام بودیم که فراهم نبودن زیرساختهای کشتار دام، مشکلاتی را در پی داشتهاست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ اجرای طرح خرید تضمینی دام که طی هفتههای گذشته در برخی از مناطق کشور از جمله استان ایلام آغاز شد و بنا بود سبب کاهش مشکلات عشایر و دامداران شود متأسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساختها در کشتارگاه ایلام آنگونه که باید موفق عمل نکردهاست، بهطوریکه طی روزهای گذشته شاهد عدم خرید دام زنده از عشایر به دلیل تعطیلی این کشتارگاه بودیم.
براساس گفته مسئولان روزانه 150 راس دام از دامداران و عشایر سطح استان خریداری میشود که با توجه به آمار بالای دامها خرید روزانه این تعداد دام روند اجرای این طرح را کُند کردهاست.
در خصوص دلایل خرید تعداد محدود دامها، میزگردی با عنوان " دلیل پایین بودن آمار خرید دام زنده از عشایر" با حضور چند تن از مسئولان مربوط، در خبرگزاری تسنیم برگزار شد که مشروح آن در ادامه آمده است:
مشکلات کشتارگاه ایلام و کند بودن روند خرید دام
فرشاد یاسمی در این میزگرد اظهار داشت: در کشتارگاه ایلام روزانه حدود 150 دام ذبح و بستهبندی میشود و همین امر سبب شده خرید بیشتر دام از عشایر و دامداران امکانپذیر نباشد و روزانه تنها 150 راس دام خریداری شود.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام با بیان اینکه درصورتیکه زیرساختهای لازم در کشتارگاه ایلام افزایش یابد و امکان ذبح و بستهبندی دامهای بیشتری فراهم شود، میتوان روزانه تعداد دام بیشتری از عشایر و دامداران خریداری کرد افزود: با توجه به خشکسالیها که مشکلات بسیاری را برای دامداران در پی داشته، مجوز خرید 57 هزار رأس دام از عشایر استان ایلام صادرشده است که با توجه به ناقص بودن کشتارگاه ایلام روند خرید این تعداد دام بهکندی انجام میشود.
لزوم پرداخت تسهیلات جهت توسعه زیرساختهای کشتارگاه
محمدنبی امامی نیز در ادامه با بیان اینکه پروسه ذبح، بستهبندی، انتقال به سردخانه و غیره در کشتارگاه زمانبر است اظهار داشت: درصورتیکه گوشت دام بهصورت گرم و بهمنظور تنظیم بازار در اختیار مردم قرار گیرد و مراحل بستهبندی، انتقال به سردخانه و غیره حذف شود امکان ذبح روزانه بیشاز 500 رأس دام در کشتارگاه ایلام وجود دارد.
مدیر کشتارگاه صنعتی دام ایلام با بیان اینکه کشتارگاه ایلام هماکنون امکان کشتار روزانه 300 راس دام را دارد اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود فعلا امکان ذبح و بستهبندی روزانه 300 راس دام در کشتارگاه فراهم است و درصورتیکه این تعداد نیاز استان را برآورده نمیکند، مسئولان میتوانند از کشتارگاههای سایر استانها استفاده نمایند.
امامی در ادامه بیان کرد: کشتارگاه ایلام برای توسعه زیرساختها نیازمند تسهیلات و کمکهای مالی است و درصورتیکه مسئولان این مهم را اجرایی کنند ظرفیت کشتار روزانه در این کشتارگاه افزایش خواهد یافت.
تلاش برای عرضه گوشت گرم دامها
رییس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در ادامه گفت: ابتدا بنا بود از ظرفیت کشتارگاههای استانهای همجوار جهت اجرای طرح خرید تضمینی دام استفاده شود و رایزنیهای لازم با کشتارگاه سنندج دراینباره انجام شد اما متأسفانه مورد اعتراض برخی از مسئولان و همچنین مدیر کشتارگاه ایلام قرار گرفت.
اقدسی با بیان اینکه بهمنظور فعال کردن کشتارگاه ایلام و همچنین حمایت از آن با رایزنی بسیار زمینه فعالیت این کشتارگاه فراهم شد اضافه کرد: به دلیل کمبود پرسنل و همچنین برخی مشکلات سردخانه، در این کشتارگاه امکان ذبح، بستهبندی بالای دام فراهم نیست.
وی اظهار داشت: نشت سرمای سردخانه کشتارگاه نیز طی روزهای گذشته سبب ایجاد مشکلاتی شد و عملیات خرید دام از عشایر برای مدت کوتاهی متوقف کرد و خوشبختانه این مشکل هماکنون برطرف شدهاست.
اقدسی با اشاره به اینکه فرسودگی کشتارگاه ایلام سبب شده امکان ذبح تعداد بالای دام در این کشتارگاه وجود نداشته باشد، اظهار داشت: در تلاشیم جهت افزایش روند کشتار دام، پساز ذبح گوشت تولیدی را بهصورت گرم در بازار عرضه کنیم که رایزنیها در این باره درحال انجام است.
فروش دامهای مولد توسط عشایر
مجتبی شیرخانی نیز دراینباره گفت: بهزودی جلسه ستاد تنظیم بازار در خصوص تعیین قیمت جهت توزیع گوشت گرم برگزار و پس از تایید و تعیین قیمت، گوشت دام پساز ذبح در کشتارگاه بهصورت گرم در بازار داخل و خارج استان توزیع میشود.
مدیر کل پشتیبانی امور دام استان ایلام اظهار داشت: کشتارگاه ایلام دارای نواقصی است که طی روزهای گذشته سبب بروز مشکلاتی شده و پساز رایزنی، مدیر کشتارگاه وعده رفع مشکلات را دادهاست.
این مسئول در ادامه با اشاره به برخی از نواقص اجرای طرح خرید تضمینی دام زنده، گفت: شرایط خشکسالی و مشکلات عشایر و دامداران سبب شده برخی از دامهای مولد نیز تحویل کشتارگاه داده شود زیرا عشایر توانایی تامین علوفه با قیمتهای بالا را ندارند.
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان ایلام با بیان اینکه بدونشک این امر به کاهش جمعیت دامی و در نتیجه کاهش تولید گوشت قرمز منجر میشود افزود: میتوان با کمکهای مالی، ارائه تسهیلات کم درصد، کمک جهت تامین نهادههای دامی و غیره به جامعه عشایر و دامدار بدون به خطر افتادن جمعیت دامی کمک کرد.
انتهای پیام/180/ی