ضرغامی: ۲۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم اما "گردشگری دریایی" در کشورمان صفر است!


ضرغامی: 2800 کیلومتر ساحل داریم اما "گردشگری دریایی" در کشورمان صفر است!

وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت گردشگری دریایی کشور گفت: ۴۰۰ کیلومتر ساحل در شمال و ۱۱۰۰ کیلومتر در جنوب داریم که با جزایر آن به ۲۴۰۰ کیلومتر می‌رسد، با وجود این ظرفیت‌ها گردشگری، دریایی ما صفر است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهندس عزت‌الله ضرغامی در جلسه با جمعی از نمایندگان سه استان شمالی کشور در مجلس شورای اسلامی که ظهر دوشنبه 15 شهریور ماه در محل وزارتخانه برگزار شد، پای صحبت جمعی از نمایندگان سه استان شمالی کشور نشست.

در این جلسه هر کدام از نمایندگان به بیان مشکلات حوزه استحفاظی خود پرداختند و خواستار مساعدت در جهت رفع موانع  رونق و توسعه گردشگری در منطقه خود شدند.

ضرغامی سپس در انتهای سخنان نمایندگان سه استان شمالی گفت‌: «نگاه فرابخشی که نمایندگان سه استان شمالی در جلسه امروز داشتند و موضوعات خود را مطرح کردند، مدل خوبی است تا دیگر استان‌ها به اجماع برسند و موضوعات مشترک را در نشست‌های مختلف مطرح کنند و برای رفع موانع تصمیم‌گیری کنیم.»

مهندس ضرغامی تصریح کرد: «آمدم آبرویم را هزینه کنم. مدیر بودن بدون ریسک به‌درد نمی‌خورد. ان‌شاءالله با کمک نمایندگان محترم مجلس بتوانیم در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تحول ایجاد کنیم.»

او تصریح کرد: «ایده‌هایی را که در مجلس ارائه کردم از سال‌های قبل داشتم اما امکان اجرای آن طی چهار سال گذشته نبود. فکر نمی‌کردیم چرخ گردون بچرخد و من به این وزارتخانه بیایم. ان‌شاءالله بتوانیم این تحولات را که برخی از آن‌ها بسیار ساده است، با کمک و همکاری نمایندگان مجلس محقق کنیم.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: «چند نکته درباره فرمایش‌های شما مطرح می‌کنم؛ نخست در خصوص نوع تقاضا و پیشنهادهای شما که به بودجه برمی‌گردد باید بگویم این وزارتخانه اگر یک و نیم میلیارد تومان بودجه دارد، 800 میلیارد تومان مربوط به بودجه عمرانی است که هنوز پرداخت نشده است. در خصوص بودجه جاری هم که 700 میلیارد تومان است تنها 100 میلیارد تومان پرداخت شده و همه بدهی‌ها در همه حوزه‌ها باقی مانده است، اما نبود بودجه نباید مانع انجام کارها شود. یک ایده‌ای داشتم با عنوان «برنامه‌های بدون بودجه» یعنی کارهای بسیار زیادی که می‌توان انجام داد اما بودجه نمی‌خواهد. در کشورمان ندانم‌کاری، بی‌اطلاعی از امکانات و فرصت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که تاکنون کارهای زیادی انجام نشده است. بهترین مکان‌ها را داریم و می‌توانیم کارهای بزرگی را در برنامه‌های بدون بودجه در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه انجام دهیم.»

او خطاب به نمایندگان مجلس گفت: «باید تمام کارهای خوبی که می‌توان در حوزه‌های شما انجام داد که نیازی به بودجه ندارد در اولویت قرار دهیم. هر پیشنهادی را که شما دارید که نیازمند بودجه نیست و در گرو مجوز، هماهنگی‌های بین بخشی، رفع موانع و بروکراسی‌های اداری است، ارائه کنید تا به‌سرعت انجام دهیم.»

مهندس ضرغامی افزود: «یکی دیگر از اهدافی که دنبال می‌کنیم این است که از ظرفیت‌های بخش خصوصی دارای اهلیت استفاده کنیم. بر اساس قانون اساسی باید از بخش خصوصی و افراد دارای اهلیت استفاده کنیم اما در برخی از پروژه‌ها متأسفانه شاهد این هستیم که برخی افراد دارای این اهلیت نیستند. بخش خصوصی که من می‌گویم نباید این‌گونه باشد.»

او در ادامه گفت: «شما باید کمک کنید که بخش خصوصی که دارای اهلیت باشد انتخاب شود. ما افراد زیادی داریم که قصد سرمایه‌گذاری دارند اما چون در سیاست اداری دارای اشکال هستیم و زیر میز رانت‌های دولتی نزدیم، کاسب‌ها جولان می‌دهند. بنابراین شما نمایندگان مجلس می‌توانید در این خصوص به ما کمک کنید.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: «من قصد داشتم وضعیت هتل‌ها و مراکز اقامتی تهران را بررسی کنم، عددها را گرفتم اما احساس کردم باید میدانی بازدید کنم. با معاون گردشگری از هتل‌های پنج‌ستاره تا مسافرخانه‌های جنوب تهران را بازدید کردم و وضعیت این مراکز اقامتی را از نزدیک بررسی کردم.»

او به حمایت از سرمایه‌گذاران اصیل و اهل فعالیت سلامت و شفاف تأکید کرد و افزود: «برای رفع مشکلات، سرمایه‌گذارانی که در حوزه ساخت هتل تمایل به همکاری دارند نیز مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.»

برای بهره‌برداری از گردشگری دریایی پیگیر و جدی هستم

مهندس ضرغامی افزود: «در کشور سرمایه‌گذار و بخش خصوصی داریم، باید کسانی را که اصیل و کاربلد هستند شناسایی و شرایط مناسب را برای آن‌ها فراهم کنیم که نقدینگی‌هایشان را به حوزه گردشگری بیاورند.»

او با اشاره به اهمیت گردشگری دریایی کشور، افزود: «400 کیلومتر ساحل در شمال و 1100 کیلومتر در جنوب داریم که با جزایر آن به 2400 کیلومتر می‌رسد، با وجود این ظرفیت‌ها گردشگری دریایی ما صفر است.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: «برای ساحل‌سازی، ساخت اسکله‌ها و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها برنامه جدی دارم. در حال شناسایی ظرفیت‌های وزارتخانه هستم و همچنین این موضوع را با صنوف پیگیرم که بخش خصوصی به این عرصه ورود جدی کند. برای خرید کشتی‌های گردشگری از کشورهای منطقه و بهره‌برداری از ظرفیت تفریحی آن‌ها به‌صورت جدی ورود خواهم کرد.»

درآمدهای گردشگری مثل درآمدهای نفتی نیست

او در خصوص درآمدهای حاصل از منابع گردشگری بیان کرد: «زمانی که نفت استخراج می‌شود، درآمد حاصل از آن مستقیم وارد خزانه کشور می‌شود، در صورتی که منابع حاصل از گردشگری این‌گونه نیست. در سال‌های اول نمی‌توان روی منابع مالی گردشگری در بودجه حساب کرد. درآمد حاصل از گردشگری در بخش خصوصی و مردم است که موجب بالا رفتن اشتغال، تولید ناخالص ملی، سرانه و رشد اقتصادی می‌شود. ادامه این روند می‌تواند به درآمدزایی و پرداخت مالیات منجر شود.»

حمایت از سرمایه‌گذاران دارای اهلیت و اصیل

مهندس ضرغامی با تأکید بر اینکه نگرش‌ها نیاز به تغییر دارد، بیان کرد: «گردشگری به‌مثابه یک چرخه است اگر امکانات را در اختیار بگیریم و بخش خصوصی را جذب کنیم در درازمدت از فواید آن بهره‌مند می‌شویم.»

او تصریح کرد: «باید از سرمایه‌گذارانی که اهلیت دارند پشتیبانی کنیم و از شما می‌خواهم این کار را در استان‌های خودتان پیگیری کنید و به ما در این مورد کمک کنید.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه بیشترین امامزاده‌ها در استان گیلان وجود دارد، گفت: «تمام این امامزاده‌ها در مکان‌های خوش آب‌وهوا قرار دارند که می‌توان از آن‌ها در راستای رونق گردشگری بهره‌برداری کرد. با آقای خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه جلسه داشتم و به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای را درباره امامزاده‌ها با اولویت استان‌های شمالی امضا می‌کنیم.»

او با اشاره به مزیت بالای استان‌های شمالی افزود: «این استان‌ها دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و زیارتی بالایی هستند. شهرهای شمالی ظرفیت گردشگری، مناظر طبیعی، میراث‌فرهنگی و زیارتی بالایی دارند که همه مکمل یکدیگرند. ما باید به بحث زیرساخت‌ها ورود جدی کنیم.»

طراحی بسته‌های گردشگری متنوع

مهندس ضرغامی همچنین به طراحی بسته‌های گردشگری متنوع اشاره کرد و گفت: «با طراحی این بسته‌ها به دنبال این هستم که در تعطیلات همه مردم به این خطه سرازیر نشوند و در سراسر کشور پراکنده شوند.»

او همچنین تصریح کرد: «شهرهای شمالی برای پذیرش گردشگر باید به‌طور مرتب آماده شوند. نظافت سواحل دریای خزر مشکل جدی دارد و باید تمام دستگاه‌های مربوطه سامان‌دهی این سواحل را در اولویت کاری خود قرار دهند.»

حل مشکلات مربوط به حریم از دیگر موضوعات مورد اشاره وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود و او ورود به این موضوع را حرکت روی لبه شمشیر عنوان کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon