بازار داغ "دلالان سیب" در کهگیلویه و بویراحمد؛ دسترنج باغداران به جیب دلالان می‌رود

بازار داغ "دلالان سیب" در کهگیلویه و بویراحمد؛ دسترنج باغداران به جیب دلالان می‌رود

گروه استان‌ها ــ بازار دلالان در کهگیلویه و بویراحمد داغ شده و دسترنج باغداران را هر کیلو گرم درجه یک، دو و سه به ترتیب ۸۰۰۰، ۳۵۰۰ و ۱۵۰۰ خریداری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، همه ساله همزمان با آغاز فصل برداشت سیب در استان کهگیلویه و بویراحمد گلایه‌هایی از عدم حمایت کشاورزان در رسانه‌ها مطرح می‌شود و هیچ کدام از مسئولان به این دغدغه کمترین توجهی نمی‌کنند.

کشاورزان در شرایط سخت امروزی هزینه‌های زیادی شامل سم پاشی، کود تقویتی، اصلاح درخت، پی کنی و... را متحمل می‌شوند به آن امید که در فصل برداشت محصولاتشان به قیمت مناسبی خریداری شود و بتوانند با پول آن تا سال بعد زنده بمانند.

اما همین شانس ناچیز هم در سایه ضعف مدیران مربوطه از آنها گرفته می‌شود و دلالان با سو استفاده از شرایط کشاورزان (نداشتن حامی جهت خرید تضمینی) آنقدر زمان را کوتاه می‌کنند که دیگر فصل سرما شروع شود و کشاورز مجبور می‌شود محصول باغش را با قیمتی که دلال بخواهد، بفروشد آنهم نه به صورت نقدی، یک چک بلندمدت که اکثرا هم پاس نمی‌شود این عزیزان در راهروهای دادگستری با دستان پینه بسته به دنبال احقاق حق خود می‌گردند.

امسال برخی از دلالان سیب درجه یک را کیلویی 8 هزارتومان می‌خرند در صورتی که قیمت سیب در بازار بیشتر از 20 هزارتومان است، سیب های درجه دو هر کیلو 3 هزار تومان و درجه سه و زیر درختی را کیلویی 1500 قیمت زده‌اند هر کیلو سیب در طول سال بصورت متوسط برای کشاورز حدود 10 هزار تومان هزینه دارد. 

محمد ستوده یکی از کشاورزان منطقه کاکان گفت: حدود 40 سال است که ما در این منطقه کشاورزی می‌کنیم و همیشه کشاورز محروم است، در کشورهای خارجی  کشاورزی و دامپروری بعنوان قطب تولید و اقتصاد بوده و ما اگر حمایت شویم می‌توانیم در بسیاری از زمینه‌ها خودکفا شویم، سیستم کشاورزی ما هنوز قدیمی است.

 محمدی یکی دیگر از کشاورزان منطقه کاکان از  کشت گندم در سال‌های قبل  گفت و علت حذف گندم از کشاورزی این منطقه را  عدم حمایت دولت دانست.
وی یادآور شد: ما از آغاز بهار  روزانه درخت‌های خود را همانند یک فرزند  پرورش می‌دهیم به آن امید که در فصل برداشت شخصی بیاید و آن را با قیمت مناسب بخرد اما شان یک کشاورز را زیر سوال می‌برند و باید التماس کنیم تا دلالان محصول با کیفیتمان را  خریداری کنند و آیا پول بدهند یا نه.

جای بسی تاسف است که مسئولان مربوطه حوزه کشاورزی را اینچنین رها کرده‌اند در صورتی که می‌شود با مدیریت این امر، کهگیلویه و بویراحمد را به قطب صادرات برخی محصولات کشاورزی تبدیل کرد و البته کم کاری‌ها در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی ظلم به این قشر مظلوم بوده که در گزارشی جداگانه به آن پرداخته می‌شود.

پای لنگ مدیران برای حمایت از ایجاد سردخانه

آیت الله ارمغانی سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که ایا برای تسهیلات ایجاد سردخانه از محل اعتبارات روستایی محدودیت دارید؟، گفت: فعلا بخش کشاورزی مشکل داریم و مکاتبه کردیم و امیدوارم به زودی حل شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: ظرفیت سردخانه‌های موجود در استان 17 هزار تن بوده در حالی سیب تولیدی استان تنها 130 هزار تن است.

حشمت‌الله صمیمی‌دوست با اشاره به اینکه هم اکنون چندین سردخانه با ظرفیت 10 هزار تن در دست ساخت داریم، افزود: یکی از اولویت‌های تیم اقتصادی استان حمایت از ایجاد سردخانه در بویراحمد، دنا و مارگون است.

وی تاکید کرد: پرداخت تسهیلات بانکی به طرح‌های سردخانه باید در اولویت بانک‌های عامل باشد زیرا دراین صورت شاهد قطع دست دلالان از بالای سر محصولات کشاورزی و باغی هستیم.

کشاورزی , کشاورزی , کشاورزی , کشاورزی , کشاورزی ,

انتهای پیام/541/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon