جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| آتش زیر‌خاکستر "دلتا" را جدی بگیریم / ۲۱ مرکز استان از وضعیت قرمز خارج شد / برای سفر برنامه‌ریزی نکنید + نقشه و نمودار

جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| آتش زیر‌خاکستر "دلتا" را جدی بگیریم / 21 مرکز استان از وضعیت قرمز خارج شد / برای سفر برنامه‌ریزی نکنید + نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ درحالی که روند نزولی پیک پنجم آغاز شده است کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید می‌کنند برای تثبیت شرایط رعایت پروتکل‌ها و اجرای دقیق فاصله‌گذاری اجتماعی الزامی است.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، درحالی که آمارها نشان می‌دهد روند نزولی همه‌گیری کرونا در پیک پنجم آغاز شده است کارشناسان در این زمینه تاکید می‌کنند شرایط شکننده است و درصورت بی‌توجهی به پروتکل‌ها به سرعت آتش زیر خاکستر "دلتا" دوباره شعله‌ور می‌شود.

کارشناسان با اشاره به ورود 4 مرکز استان به شرایط قرمز پرخطر کرونایی تاکید می‌کنند: اگرچه روند کلی همه‌گیری در سراسر کشور نزولی اعلام شده است اما همچنان آتش زیر خاکستر دلتا در جای‌جای ایران فعال است و درصورت کوچکترین عادی‌انگاری این روند می‌تواند به بحرانی تازه با ابعادی نگران‌کننده‌تر تبدیل شود.

این درحالی است که بررسی‌های آمار نشان می‌دهد کاهش چشمگیر مناطق پرخطر به نوعی در میان هموطنان ایجاد شرایط عادی کرده و با توجه به پایان تعطیلات تابستانی بسیاری برای انجام سفر‌های تابستانی خود برنامه‌ریزی می‌کنند.

در این زمینه روند افزایشی حجم ترافیک مسیرهای مواصلاتی در سراسر ایران و البته شهرستان‌های ساحلی در دریای خزر نشان دهنده این نکته است که باید برای تثبیت شرایط برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود، چون در غیر این صورت تمام تلاش کادر درمانی و سیاست‌گذاری‌های ستاد ملی مقابله با کرونا برای مهار ویروس منحوس در پیک پنجم دوباره با مشکل مواجه شده و بسیار زودتر از آنچه انتظار داریم درگیر پیک ششم خواهیم شد.

رنگبندی جدید شهرستان‌ها

بر اساس اعلام سامانه ماسک، شهرهای قرمز کرونا کشور در حال گسترش است و علاوه بر آن 209 شهرستان نارنجی، 168شهرستان قرمز و 71 شهرستان زرد هستند و شهرستان با وضعیت آبی در کشور نداریم.

با شیوع سوش‌های جدید کرونا در کشور، شیوع موج پنجم و کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی 168 شهرستان در کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

اعلام وضعیت قرمز کرونا در چهار مرکز استان کشور از امروز _شنبه 20 شهریورماه_ اعلام شد: از امروز شهرهای نیر (اردبیل)، گلپایگان (اصفهان)، عنبرآباد، کوهبنان (کرمان) و بهاباد (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

همچنین در 20 مرکز استان کشور، شهرستان‌های آذرشهر، اسکو، جلفا، کلیبر، هریس (آذربایجان شرقی)، پلدشت (آذربایجان غربی)، اردبیل، پارس آباد، خلخال، سرعین (اردبیل)، بوئین و میاندشت، تیران و کرون، دهاقان، سمیرم (اصفهان)، ایوان، دهلران، ملکشاهی، مهران، هلیلان (ایلام)، بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، کنگان (بوشهر)، اسلامشهر، دماوند، شهریار (تهران)، سامان، فارسان، کوهرنگ (چهارمحال و بختیاری)، بشرویه، سرایان، قائنات (خراسان جنوبی)، باخرز، بینالود، تایباد، تربت حیدریه، جوین، کوهسرخ، مشهد، نیشابور (خراسان رضوی)، اهواز، رامهرمز، کارون، مسجد سلیمان (خوزستان)، آرادان، سمنان، گرمسار، مهدی شهر (سمنان)، آباده، استهبان، پاسارگاد، خرامه، خرم بید، خفر، داراب، رستم، سرچهان، شیراز، فسا، فیروزآباد، قیر و کارزین، کوه‌چنار، مرودشت (فارس)، تاکستان، قزوین (قزوین)، قم (قم)، بافت، بردسیر، بم، سیرجان، شهربابک، کرمان، منوجان (کرمان)، گچساران (کهگیلویه و بویر احمد)، آستانه اشرفیه، بندر انزلی، صومعه سرا، لنگرود (گیلان)، رامسر (مازندران)، شازند، کمیجان، محلات (مرکزی) و تویسرکان (همدان) از وضعیت قرمز خارج شدند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

 

استان آذربایجان غربی/ 1377 نفر بیمار جدید شناسایی شد

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به ابتلای یک هزار و 377 نفر دیگر به کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: تاکنون تعداد 252 هزار و 881 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

وی تصریح کرد: همچنین متاسفانه در شبانه روز گذشته 27 نفر از هم استانی‌ها بر اثر کرونا جان باختند و شمار کلی فوتی‌ها به پنج هزار و 853 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی افزود: از سوی دیگر هم اکنون تعداد دو هزار و 204 نفر بستری حاد تنفسی و 65 نفر وصل به دستگاه ونتیلاتور در آذربایجان‌غربی وجود دارد.

وی بیان کرد: علاوه بر آن نیز شمار بستری‌های مشکوک یک هزار و 118 و تعداد بستری آی سی یو و بیماران بدحال نیز 319 نفر ثبت شده است.

آقازاده اظهار داشت: همچنین در شبانه روز گذشته تعداد 45 هزار و 883 نفر بر علیه کروناویروس در سراسر آذربایجان‌غربی واکسینه شدند.

استان اردبیل/59 مورد بستری جدید

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: طی شبانه‌روز گذشته 59 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شده‌اند.

وی با بیان اینکه در این مدت 12 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان فوت کرده است افزود: خوشبختانه 110 بیمار مبتلا به کرونا نیز با بهبودی نسبی از بیمارستان‌های استان اردبیل مرخص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ادامه داد: شمار کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اردبیل به 564 نفر رسید که از این تعداد 111 بیمار بدحال در بخش ICU تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

حبیب‌زاده بیان کرد: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستان‌های مشگین‌شهر، بیله سوار و نیر در وضعیت قرمز، شهرستان‌های اردبیل، پارس آباد، خلخال و گرمی در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های سرعین، نمین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.

وی با تاکید بر ادامه استفاده مردم از ماسک گفت: امروز دغدغه ما، موج پنجم کرونا بوده که عمدتا از نوع ویروس جهش‌یافته دلتای هندی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون در استان اردبیل 507 هزار و 815 دوز واکسن تزریق شده که از این مقدار 341 هزار و 518 دوز مربوط به نوبت اول و 166 هزار و 297 دوز مربوط به نوبت دوم واکسیناسیون است.

در همین حال، محمد اهلی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل  اظهار داشت: در راستای پایداری تولید و استمرار فعالیت شاغلین در واحدهای صنعتی و جلوگیری از وقفه در تولید، طرح واکسیناسیون شاغلین در دو شهرک صنعتی اردبیل(1) و (2) اجرا و به پایان رسید.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این طرح با استقبال گسترده واحدهای تولیدی مواجه شد به نحوی که پیش بینی ها برای تزریق دوز اول در این دو شهرک کاملاً محقق گردید.

اهلی با بیان اینکه این طرح در بیش از 10 پایگاه واکسیناسیون ثابت و سیار اجرا گردید، از زحمات کادر درمان و مسئولین شبکه بهداشت و درمان و کلیه عوامل دخیل در امر واکسیناسیون تشکر و قدردانی نمود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان اردبیل از ادامه واکسینه کردن شاغلین در سایر شهرکهای صنعتی استان خبر داد و افزود: با پیگیری های به عمل آمده به زودی شاهد آغاز واکسیناسیون در کلیه شهرکهای صنعتی استان خواهیم بود.

استان اصفهان/شناسایی 808 مورد بیمار جدید

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 2346 نفر بودند که 808 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده  411 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت485 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر  3061  بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 447 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 40 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 24 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان البرز/135 مورد بستری در مراکز درمانی

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  کرج  در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز ، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 135 بیمار با علائم  کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز به 67 هزار و 293  نفر  رسید.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز  با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد 1191 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: افزود: ابتلای 652 نفر به بیماری کرونا تا این تاریخ قطعی شده است. 

بابایی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته حدود 3500 بیمار سرپایی به مراکز درمانی استان البرز مراجعه کرده اند، ادامه داد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 17 بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  5729 نفر رسید.

وی با بیان اینکه شیوه نامه های بهداشتی برای کقابله با کرونا باید با جدیت رعایت شود گفت: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 60 هزار و 358 نفر از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.

استان ایلام/ روند افزایش بیماران نگران کننده است

محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 56 هزار و 590 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 261 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 306 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 67 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 54 هزار و 776 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته شش مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان سه مورد شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان دهلران، یک مورد شهرستان ملکشاهی و یک مورد مربوط به شهرستان سیروان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و هشت نفر بوده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان بوشهر/ تمام شهرستان‌ها از وضعیت پرخطر خارج شد

سعید کشمیری در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر، از خارج شدن استان از وضعیت قرمز کرونایی خبر داد و اظهار داشت: پس از 10 هفته تمام شهرهای استان بوشهر از وضعیت قرمز کرونایی خارج و به نارنجی تبدیل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به گذر استان از پیک پنجم کرونا تصریح کرد: تعداد مبتلایان به کرونا و فوتی‌های این بیماری به‌شدت در استان بوشهر کاهش یافته است به‌گونه‌ای که اشغال تخت‌های بخش بستری به زیر 50 درصد رسیده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بستری‌های بخش کرونایی مراکز درمانی شهرهای استان را 394 نفر دانست و بیان کرد: روز گذشته 73 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ابتلای 32 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

وی بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر را 52 نفر دانست و خاطر نشان کرد: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 23 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با اشاره به فوت 4 نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا گفت: یک آقا با 45 سال سن و 3 خانم بین سن 50 تا 86 سال روز گذشته در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان فوت کردند و در مجموع تاکنون یک‌هزار و 889 نفر به سبب ابتلا به کرونا در استان بوشهر جان‌باخته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به روند بهبودی بیماران بستری در بخش کرونایی افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 101 بیمار با حال عمومی خوب از بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 76 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 83 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

وی روند واکسیناسیون را مورد اشاره قرار داد و افزود: روند تزریق واکسن در استان بوشهر تسریع یافته و اکنون واکسیناسیون دانشجویان در استان آغاز شده است.

استان خراسان جنوبی/ 3 شهرستان از وضعیت قرمز خارج شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت:  شهرستان‌های بشرویه، سرایان و قائنات از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: بر اساس آخرین رنگ بندی وزارت بهداشت شهرستان‌های بشرویه، سرایان و قائنات که پیش از این قرمز بودند به وضعیت نارنجی تغییر رنگ دادند؛ بنابراین سه شهرستان بیرجند، نهبندان و طبس در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر)، بشرویه، سرایان، قائنات، درمیان، زیرکوه و فردوس در وضعیت نارنجی (پُرخطر) و سربیشه و خوسف در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 379 آزمایشش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 124 بیمار جدید شامل 29 بستری و 95 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد 49 مورد از بیرجند، 5 مورد از بشرویه، خوسف دو مورد، درمیان و فردوس هرکدام 4 مورد،  زیرکوه و طبس هرکدام 11 مورد، سرایان و سربیشه هرکدام 3 مورد و قاین و نهبندان هرکدام 16 مورد بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از 591 تست سریع کرونا 139 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

مهدی زاده با بیان اینکه در حال حاضر 315 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 180 نفر کرونا مثبتند، بیان کرد: از این تعداد 37 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 13 نفر نامساعد است.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته یک مورد فوت ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش شد، افزود: با ثبت یک مورد فوت جدید مجموع موارد فوت ناشی از این بیماری به هزار و 99 نفر رسید. 

وی افزود: در شبانه روزگذشته 73 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند که در همین مدت 98 بیمار شامل 60 بیمار کرونا مثبت با حال عمومی خوب از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز 229 هزار و 244 نفر واکسن نوبت اول و 139 هزار و 464 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان خراسان رضوی / کاهش شهرستان‌های پرخطر

در حال حاضر تعداد مناطق قرمز کرونایی در خراسان رضوی به 7شهرستان کاهش یافته است در حالی که این تعداد در  هفته گذشته 14 شهرستان بود.

شهرستان‌های با وضعیت قرمز کرونایی شامل گناباد، سرخس، کاشمر، خلیل آباد، سبزوار، قوچان و درگز هستند.پیش از این  شهرستان‌های باخزر، تایباد، خلیل‌آباد، تربت‌ حیدریه، سرخس، جوین و بردسکن هم در وضعیت قرمز قرار داشتند که وضعیت کرونایی این شهرستانها نیز نارنجی شده اند.

از میان 33 شهرستان خراسان رضوی، هم اکنون 7شهرستان در وضعیت قرمز، 24 شهرستان در وضعیت نارنجی و 2 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

شهرستان‌های مشهد، نیشابور، تربت حیدریه، کلات، چناران، جغتای، فیروزه، خوشاب، خواف، رشتخوار، مه‌ولات، بینالود، بردسکن، جوین، تربت جام  و فریمان استان خراسان رضوی در وضعیت نارنجی هستند و فقط شهرستان‌های داورزن  و بجستان در وضعیت زرد قرار دارند.

استان خراسان شمالی/ عادی انگاری ادامه دارد

پیمان فیضی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: بر اساس آخرین اعلام نرم افزار ماسک، از 20 شهریور 1400، وضعیت رنگ بندی شهرستان‌ها در خراسان شمالی نسبت به هفته گذشته بدون تغییر باقی ماند.

وی افزود: دو شهرستان راز و جرگلان و مانه و سملقان در وضعیت نارنجی قرار دارند. دیگر شهرستان های بجنورد، فاروج، جاجرم، گرمه، اسفراین و شیروان همچنان در وضعیت قرمز هستند.

فیضی تصریح کرد: عادی انگاری و عدم استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، حضور در دورهمی‌های خانوادگی و مراسم عزا و عروسی و دید و بازدید‌ها و مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران‌ها و تالارهای سرپوشیده و مسافرت از جدی‌ترین عوامل انتقال بیماری است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیش از 35 درصد از جمعیت هدف در استان واکسینه شدند که بالاتر از میانگین کشوری است.

استان سمنان/116 مورد درمان سرپایی انجام شد

حبیب‌الله خجسته‌پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در سمنان، گفت: ‌روز گذشته تعداد 52 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری شده‌اند.

وی با اشاره به آخرین آمار استخراج شده از روند شیوع کرونا در استان سمنان اظهار داشت: روز گذشته، نوزدهم شهریورماه 168 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان شناسایی شده و به عنوان مبتلایان قطعی شناسایی شده مبتلا به کرونا در استان سمنان محسوب شدند.

جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان اضافه کرد: از مجموع 168 بیمار شناسایی شده مبتلای قطعی به کرونا در استان سمنان در روز گذشته، 52 نفر در بیمارستان‌های این استان بستری شده و 116 نفر نیز به صورت سرپایی مداوای خود را دنبال می‌کنند.

خجسته ‌پور بیان کرد: بر این اساس از ابتدای پاندمی کرونا تا کنون 61 هزار و 549 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان بر اساس معیارهای قطعی آزمایشگاهی شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به روند مناسب بهبود بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان سمنان عنوان کرد: در روز گذشته همچنین 60 بیمار قطعی مبتلا به کرونا پس از بهبودی کامل، با حال عمومی مناسب مرخص شده و به خانه برگشتند.

خجسته ‌پور با اشاره به روند مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در استان سمنان عنوان کرد: در روز گذشته همچنین 3 خانواده دیگر در استان سمنان به دلیل بیماری کرونا داغدار عزیزان خود شدند و بر این اساس مجموع مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلای قطعی به کرونا در استان سمنان به عدد یک هزار و 363 نفر رسید.

به گفته وی، هم‌اکنون 522 بیمار مبتلای قطعی و مشکوک به ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند که این آمار نسبت به روزهای گذشته کاهش یافته است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان سیستان و بلوچستان/ روند نزولی ادامه دارد

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: خوشبختانه در چند هفته اخیر شاهد سیر نزولی ابتلا به ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان هستیم و اهتمام مردم استان به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیشتر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از راه‌های جلوگیری از فوت بیماران مبتلا به کرونا اقدام سریع در بحث درمان این افراد است که باید در روزهای اول بیماری با مراجعه به پزشک، درمان دارویی را آغاز کنند تا هم نیاز به بستری احساس نشود و هم طول درمان سریعتر طی شود.

وی خاطرنشان کرد: مرگ و میرهای این روزهای بیماران مبتلا به کرونا مربوط به افراد بدحالی است که در یک ماه گذشته در بخش‌های ویژه بستری شده‌اند. استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی، شستن مرتب دست‌ها و حضور نیافتن در تجمعات از جمله مواردی است که مردم همچنان باید رعایت کنند.

هاشمی شهری با اشاره به کاهش چشمگیر موارد بستری به کرونا در بیمارستان "خاتم الانبیاء(ص)" به عنوان مرکز اصلی درمان بیماران کرونایی در زاهدان، گفت: در حال حاضر تنها یک بیمار مبتلا به کووید-19 در  بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان بستری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون با وجود ارائه خدمات درمانی، متاسفانه 152 نفر از هم استانی‌ها به دلیل ابتلا به کرونا در این بیمارستان جان خود را از دست داده‌اند. تاکنون 826 بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در بخش الحاقی تنفسی این بیمارستان داروی رمدسیویر را دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه امکان تلقیح روزانه 15 هزار دوز واکسن در سطح دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را داریم، افزود: واکسیناسیون در مراکز منتخب با تمام توان در حال انجام است و هیچگونه کمبودی در بحث تامین واکسن نداریم. با توجه به اینکه لحاظ سن تزریق واکسن در کشور پیشتاز هستیم، از همشهریان متولد 1372 و قبل از آن یعنی 28 سال به بالا تقاضا داریم تا برای ترزیق واکسن اقدام کنند.

هاشمی شهری اظهار داشت: رعایت حفاظت فردی و عمومی، واکسیناسیون، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی تنها راه برون رفت از بحران، و بازگشت به زندگی عادی است.

استان فارس/ 424481 تست مثبت از ابتدا تا روز گذشته

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز همه‌گیری کرونا، پیامد‌های شیوع غیرمنتظره این بیماری به تدریج در حال رخ‌نمایی است. پنجمین موج طغیان کرونا به خاطر تشدید قدرت انتقال بین‌انسانی سویه دلتا در مقایسه با سویه‌ها و اوجگیری‌های پیشین شیوع این ویروس همه‌گیر بسیار سهمگین‌تر و دارای قدرت سرایت بیشتر است.

با وجود اینکه به لحاظ زمانی پیک پنجم درحال گذر است اما هنوز آثار آن باقی مانده و برخلاف پیک‌های قبلی روند نزولی آن به کندی در حال انجام است. براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 281 هزار و 821 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 387 هزار و 300 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 170 هزار و 943 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 37 هزار و 181 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 424 هزار و 481 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام بستری 352 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم به 3 هزار و 252 نفر در بیمارستان‌های استان افزایش یافته که از این تعداد، 324 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

 با اعلام جان باختن 25 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به 6 هزار و 397 نفر رسیده است. 

استان قزوین /کاهش تعداد محسوس بیماران در منطقه

در شبانه‌روز اخیر مجموع آمار مبتلایان کرونایی به 104 هزار و 806 نفر رسید که از این جمعیت 38 هزار و 49 نفر بستری شدند. از این میزان بستری هم 29 هزار و 661 نفر بهبود یافته و 2 هزار و 284 نفر فوت کردند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک ابتلا هم به 18 هزار و 618 نفر رسید و 3 هزار و 81 نفر بستری شدند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کاهش محسوس آمار ابتلا و بستری کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 551 مبتلای کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز قبل 36 درصد کاهش یافته و تعداد مبتلایان 309 نفر کمتر از روز گذشته است.

پیمان نامدار با اشاره به کاهش بیش از 5 درصدی آمار بستری‌های روزانه اضافه کرد: در شبانه‌روز اخیر 132 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که در مقایسه با رکورد آمار بستری‌های کرونایی روزانه در موج پنجم پاندمی 120 درصد کاهش پیدا کرده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان همچنین از افزایش 5 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته 44 بیمار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های ما زیر دستگاه کمک‌تنفسی در حال مراقبت بودند که این آمار نسبت به روز گذشته 2 نفر بیشتر شده است.

نامدار ادامه داد: در شبانه‌روز اخیر آمار فوتی‌های کرونایی استان 20 درصد افزایش پیدا کرد و 12 بیمار بدحال به خاطر شدت علایم تنفسی و ضعف شدید جسمانی جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز پیش 2 نفر بیشتر شده است. 

وی با اشاره به کاهش 2 نفری (1.7 درصدی) آمار بهبودیافتگان روزانه گفت: در 24 ساعت اخیر 118 بیمار کرونایی ما با علایم قطعی نقاهت از بیمارستان‌های ترخیص شدند و در نهایت آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی ما در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به 661 نفر رسیده که به معنای خالی شدن 40 تخت در پلن نهایی بستری بیمارستانی است.

استان قم/روند کاهشی ابتلا ادامه دارد

بهرام سرمست ظهر امروز  در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: توسعه واکسیناسیون مقدمه‌ای برای بازگشایی مدارس و سایر مراکز آموزشی است که مقررشده تا تمامی کادر آموزشی و رانندگان سرویس مدارس واکسینه شوند.

وی بابیان اینکه آمار واکسیناسیون در قم از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: خوشبختانه در کشور به قله موج رسیده‌ایم و روند بیماری در اکثر نقاط کشور نزولی شده است.

استاندار قم بیان کرد: سیاست ستاد ملی مقابله با کرونا منوط به میزان زائرپذیری کشور عراق است که ظرفیت اعزام زائر با پیگیری‌های صورت گرفته از 30 هزار زائر به 60 هزار زائر افزایش‌یافته است و شرط اساسی آن نیز تزریق 2 دوز واکسن است.

سرمست تصریح کرد: روند کاهشی در استان قم مشاهده‌شده است و طبق نظر وزارت بهداشت وضعیت قم به وضعیت نارنجی تبدیل‌شده است، هرچند ازنظر تعداد بستری‌ها روند کاهشی داریم اما متأسفانه آمار فوت همچنان بالا است که در تلاش هستیم این روند نیز کنترل شود.

محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در بازدید از بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به‌عنوان سانتر کرونایی استان قم، ضمن بازدید از بخش‌های تریاژ، اورژانس، بستری، آی سی یو بیان کرد: میزان ورودی بیماران و تریاژ شده کاهش‌یافته است ولی میزان بستری بیماران افت کمی دارد.

وی افزود: متأسفانه تا دو هفته بعد از قله پیک شاهد مرگ‌ومیر بالا خواهیم بود و باید مراقب باشیم که دچار عادی انگاری نشده و مسائل بهداشتی را همواره رعایت کنیم تا شاهد موج‌های سینوسی نباشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: می‌توانیم بگوییم که از قله پیک عبور کرده‌ایم و آرام‌آرام در حال نزولی شدن هستیم.

کاشان/ 724 بیمار حاد تنفسی بستری هستند

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 38 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 30 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و شش بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و دو بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هفت ماهه و حداکثر 94 سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 35 و حداکثر 72 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند. 

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 724 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 604 بیمار در شهرستان کاشان و 120 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 289 بیمار به صورت موقت بستری هستند. 

وی از بستری 87 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه دو بیمار خانم 45 و 84 سال و پنج بیمار آقا 59، 62، 63، 73 و 75 سال در شهرستان کاشان و سه بیمار آقا 35، 83 و 90 سال در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است. 

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 268 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 69 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون پنج هزار و 204 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. 

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود

استان کردستان/شناسایی 410 مورد جدید مبتلا به کرونا؛ 2 بیمار جان باختند

 آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 410 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 2 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته تا کنون در استان دارد.

در حال حاضر 869 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری هستند که 83 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) وخیم گزارش شده است.

سنندج با 515 نفر، مریوان 109 نفر، سقز 69 نفر، قروه 46 نفر، کامیاران 38 نفر، بیجار 33 نفر، بانه 25 نفر، دیواندره 16 نفر، دهگلان 15 نفر و سروآباد 3 نفر شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان را نشان می‌دهد.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در استان کردستان از ابتدای شیوع تاکنون در استان کردستان به 1545 نفر رسیده که از این تعداد 652 نفر در سنندج، 265 نفر در سقز، 129 نفر در قروه، 129 نفر در مریوان، 113 نفر در بانه، 84 نفر در دیواندره، 83 نفر در کامیاران، 66 نفر در بیجار، 21 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باختند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان کرمان/ آمار بستری‌ها در مرز 800 نفر

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 811 مورد است اظهار داشت: از این تعداد 481 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 23 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 121 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 56 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 130 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 154 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 37 هزار و 700 مورد رسیده است.

وی به فوت 13 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 465 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 825 هزار و 535 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 444 هزار و 799 مورد است.

استان کرمانشاه /ظرفیت تزریق روزانه 70 هزار واکسن در کرمانشاه وجود دارد

رنگ‌بندی کرونایی شهرستان‌های استان کرمانشاه از 20 شهریور اعلام شد و همچنان رنگ قرمز در اکثریت شهرستان‌ها رنگ غالب است و تنها دو شهرستان دالاهو و ثلاث باباجانی با جمعیت کمتر، در رنگ‌بندی نارنجی قرار دارند.

براساس رنگ‌بندی کرونایی جدید شهرستان‌های پاوه، قصرشیرین، سنقر و کلیایی، اسلام‌آباد غرب، صحنه، هرسین، کنگاور،‌ کرمانشاه، جوانرود،‌ سرپل‌ذهاب، گیلانغرب و روانسر در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.

از سوی دیگر 1500 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمانشاه بستری هستند که نسبت به قله پیک‌ سوم در آبان سال گذشته با 741 بیمار بستری و قله پیک چهارم در اردیبهشت امسال با 573 بیمار بستری، افزایش نگران کننده دارد.

روند واکسیناسیون در استان کرمانشاه برای مقابله با ویروس کووید 19 با رشد بسیاری روبرو است که سبب شده مرکز استان رتبه نخست تزریق واکسن را در میان کلانشهرها داشته باشد و 40درصد مردم یک دوز واکسن دریافت کنند.

امروز نیز در جلسه ستاد ملی کرونا که به شیوه ارتباط تصویری با استانداران سراسر کشور برگزار شد،‌ استاندار کرمانشاه از رئیس‌جمهور درخواست کرد که سهمیه واکسن کرمانشاه به دو برابر افزایش یابد که مورد موافقت قرار گرفت.

هوشنگ بازوند در نشست ستاد ملی کرونا به ریاست رئیس جمهور که به صورت ارتباط تصویری با استانداران برگزار شد؛ اظهار داشت: در اسفند 98 و آغاز بحران کرونا، یک نقشه راه برای مبارزه با این بیماری تهیه کردیم که هر شش ماه یکبار با توجه به شرایط، مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه افزود: امروز 1508 نفر در مراکز بیمارستانی استان به دلیل ابتلا به کرونا بستری هستند که 230 نفر از این تعداد در بخش‌های مراقبت ویژه بستری بوده و 58 نفر نیز بیمار بدحال هستند.

بازوند گفت: در مقایسه با هفته گذشته میزان بستری‌ها یک روندی کاهشی داشته و پیک پنجم کاملا تحت کنترل است و برای 2000 تخت بستری در پیک پنجم برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

استاندار کرمانشاه افزود: دو هفته قبل نیز یک بیمارستان مجهز سیار مخصوص بیماران حاد تنفسی با حضور سردار پاکپور افتتاح شد که می‌تواند به کنترل این بیماری بسیار کمک کند.

وی در مورد روند واکسیناسیون در استان گفت: در زمینه تزریق واکسن در جامعه هدف، تاکنون نزدیک به یک میلیون دوز واکسن تزریق شده که از این میزان 44 درصد نوبت اول و 23 درصد نیز تزریق نوبت هم دوم داشته‌اند.

بازوند افزود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت در زمینه تزریق واکسن در میان کلانشهرها رتبه اول را داریم و به لحاظ استانی هم در رتبه سوم کشوری هستیم. 

استاندار کرمانشاه بیان کرد: هم اکنون روزانه 30 هزار دوز تزریق روزانه واکسن داریم و این ظرفیت وجود دارد که این میزان را به هفتاد هزار دوز برسانیم و اگر سه شیفت کار شود تا 100 هزار دوز هم امکان دارد.

وی به افزایش صادرات استان در 5 ماهه اول سال اشاره کرد و گفت: روزانه 1800 تا دو هزار کامیون کالا از مرزهای استان صادر می‌شود که نسبت به 5 ماهه سال گذشته 6 درصد رشد داشته‌ایم.

استان گلستان/ کمتر 700 بیمار در مراکز درمانی بستری هستند

با تداوم روند کاهشی شیوع کرونا در استان آن طور که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان می‌گویند روزهای پایانی موج پنجم شیوع بیماری در حال سپری است اما با توجه به جهش‌های متعدد و مکرر ویروس کرونا، رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بیش از هر زمان دیگری الزامی است.

بیشتر از دو ماه از شروع موج پنجم شیوع کرونا در استان گلستان می‌گذرد و در این مدت با ثبت رکورد یکهزار و 984 بیمار بستری، تلخ‌ترین روزهای کرونایی در استان همراه با آمارهای دو رقمی فوتی‌ها پشت سر گذاشته شد.

این در حالی است که در قله موج چهارم شیوع کرونا حدود 700 بیمار در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان بستری بودند اما در موج سهمگین کنونی که البته چند هفته‌ای است که فروکش کرده، تعداد این بیماران حدود سه برابر شد.

حالا با کاهشی شدن شیوع بیماری، آمارها هم یکی پس از دیگری در حال کاهش است و طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان با کاهش 59 نفری بیماران در مراکز درمانی استان، تعداد کل بستری شدگان کرونایی به 694 نفر رسیده است.

تعداد بیماران بدحال نیز در یکی دو هفته اخیر با کاهش همراه بوده و از مجموع بیماران بستری، تعداد 136 بیمار در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های  قرار دارند که حال 53 نفر آنان وخیم است.

همزمان با کاهشی شدن آمارهای مربوط به شیوع کرونا در گلستان، واکسیناسیون عمومی نیز در حال گسترش است و از ابتدای شیوع واکسیناسیون تاکنون بیش از 750 هزار دز واکسن در استان تزریق شده است. از این تعداد 524 هزار و 713 نفر دز اول و 225 هزار و 838 نفر نیز دز دوم واکسن را دریافت کردند.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان پیش بینی می‌کنند با توجه به روند واکسیناسیون کرونا در استان تا سه ماه آینده همه مشمولان دریافت واکسن که یک میلیون و 250 هزار نفر هستند دست کم دز اول واکسن را دریافت کنند.

استان گیلان/843 بیمار در مراکز درمانی بستری هستند

براساس آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت در حال حاضر تمام شهرستان‌های استان گیلان به جز شهرستان املش، نارنجی و شهرستان املش در وضعیت زرد قرار دارد.

شهرستان‌های آستانه‌اشرفیه، لنگرود، صومعه‌سرا و بندر انزلی تا پیش از این 4 شهرستان قرمز استان گیلان بودند که روز گذشته با اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وضعیت نارنجی تغییر وضعیت دادند.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 843 بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که از این تعداد 104 بیمار کرونایی 24 ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند.

تعداد بیماران کرونایی که به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند به 154 نفر رسیده است که 16 نفر از این تعداد روز گذشته به این بخش منتقل شدند.

استان گیلان در حال حاضر قله موج پنجم را پشت سر گذاشته و آمار کرونا در استان روند کاهشی دارد اما این وضعیت بسیار شکننده‌ و ناپایدار بوده و در صورت عادی‌انگاری دوباره شاهد بحران کرونا در گیلان خواهیم بود.

استان لرستان/666 بیمار جدید شناسایی شد

مریم کوشکی ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن 666 بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به 174 هزار و 928 نفر رسیده است.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی 24 ساعت گذشته 10 نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به 2 هزار و 356 نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 143 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‍های لرستان هزار و 160 نفر بود.

استان مرکزی /عادی انگاری دوباره وضعیت را بحرانی می‌کند

رئیس علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین رنگ‌بندی وضعیت کرونا در شهرهای استان مرکزی اظهار داشت: شهرستان‌های شازند، کمیجان و محلات از توابع استان مرکزی در رنگ‌بندی جدید اعلام شده از سوی وزارت بهداشت از فهرست وضعیت قرمز کرونا خارج شدند.

سیدمحمد جمالیان افزود: در شرایط جدید اعلام شده رنگ‌بندی کرونا، شهرستان‌های اراک، ساوه، دلیجان، فراهان، خنداب و خمین از توابع استان مرکزی هنوز وضعیت قرمز قرار گرفته که به معنای خیلی پرخطر است.

وی تصریح کرد: شهرستان‌های زرندیه، آشتیان، شازند، کمیجان و محلات در این استان اکنون موقعیت نارنجی یا پرخطر و شهرستان تفرش نیز وضعیت زرد یا متوسط خطر  را دارد.

رئیس علوم پزشکی اراک ادامه داد: شهروندان نباید با تغییر وضعیت رنگ‌بندی کرونا در برخی شهرستان‌ها، نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سهل‌انگار شوند زیرا این تغییر وضعیت در برخی شهرستان‌ها به معنای کاهش خطر بیماری نیست و می‌طلبد با پرهیز از عادی انگاری، نسبت به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، احساس مسئولیت داشته باشند.

جمالیان افزود: ایمن سازی جامعه با واکسیناسیون عمومی یکی از راه‌های کنترل و مقابله با بیماری کرونا است که واکسیناسیون مردم استان بر اساس اعلام جامعه هدف از سوی وزارت بهداشت در اولویت اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اراک قرار دارد و انتظار می‌رود شهروندان نیز با مراجعه به مراکز تزریق واکسن، تعامل و همکاری لازم را داشته باشند تا بسطحی از ایمنی بالا در جامعه رقم بخورد.

استان هرمزگان/ 122 بیمار جدید بستری شدند

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در تشریح آخرین آمار بیماری کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: میزان تست‌گیری ما در ماه‌های اخیر و افزایش بیماریابی سبب شد بیماران بهتر شناسایی شدند، تعداد نمونه‌گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 528493 بوده است. 

وی افزود: روند واکسیناسیون در استان هرمزگان نیز سرعت گرفته و تاکنون بالغ بر 791 هزار دوز واکسن در این استان تزریق شده و امیدواریم با افزایش سهمیه واکسن بتوانیم به زودی جمعیت قابل توجهی از مردم را واکسینه کنیم. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در 24 ساعت گذشته 122 بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند و مجموع افراد بستری به 600 بیمار رسید.

وی ادامه داد: از این تعداد 104 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 23 بیمار نیز وخیم است. 

نوروزیان با اشاره به کاهش بیماران قرنطینه در منزل نیز گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 7 بیمار دیگر شامل 4 آقا و 3 خانم در محدوده سنی 33 الی 90 سال از شهرستانهای بندرعباس (2 نفر) میناب، قشم، بندرخمیر، رودان و بندرلنگه هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 2272 نفر رسید. 

استان یزد/ آغاز واکسیناسیون گروه سنی بالای 18

محمدرضا دهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: گروه سنی 18 سال به بالا که دارای پرونده سلامت در مناطق روستایی هستند جهت دریافت واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه کلیه متولدین 1365 و ماقبل در مناطق شهری استان، جهت دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند، افزود: در حال حاضر 527 هزار و 985 دوز واکسن به گروه‌های هدف در استان تزریق شده است.

دکتر دهقانی با اشاره به واکسینه شدن 42 درصد جمعیت استان گفت: از ابتدای واکسیناسیون در استان 351 هزار و 577 دوز واکسن در نوبت اول و 176 هزار و 408 دوز واکسن در نوبت دوم به گروه‌های هدف تزریق شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: تاکنون 55 درصد جمعیت بالای 35 سال در استان یزد در برابر کرونا واکسینه شده‌اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران