درخواست از دستگاه‌های نظارتی برای بررسی علل تعلل در واردات واکسن کرونا در دولت قبل


درخواست از دستگاه‌های نظارتی برای بررسی علل تعلل در واردات واکسن کرونا در دولت قبل

رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه کشور ما به جای اینکه در مطالعات واکسن مشارکت کند در مطالعه داروهای کرونا مشارکت کرد، گفت: دستگاه‌های نظارتی باید بررسی کنند که آیا مسئولان دولت قبلی به تکالیف خود برای حفظ جان مردم عمل کردند یا خیر؟

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، دکتر سید موید علویان در اولین نشست خبری خود با حضور خبرنگاران در سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: در نظام پزشکی تهران به دنبال ایجاد یک پل با مجلس شورای اسلامی هستیم که در زمینه قوانین بتوانیم نظرات کارشناسی ارایه کنیم.

وی افزود: ارتباط با صندوق رفاه و وام‌ها را قوی خواهیم کرد و باید به سمت حمایت از پزشکان جوان برویم.

رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ ادامه داد: دخالت غیرمجاز در امور پزشکی تحت هر عنوان و پرچمی برای ما قابل قبول نخواهد بود و از ابزارهای قانونی خود استفاده و حوزه انتظامی و دادستانی خود را تقویت خواهیم کرد.

علویان گفت: ما باید بر اساس مستندات علمی و تجارب جهانی حرکت کنیم همکاران ما در وزارت بهداشت قبلی به دنبال این بودند که مدلی را به خارج از کشور صادر کنند، این مسئله ایرادی ندارد، مثلاً ورود نیروهای مسلح و بسیج که پیشرو در عرصه سلامت هستند اما باید در کنار این‌ها نگاه کنیم که جهان برای کنترل کرونا چه می‌کند. الان واکسیناسیون در حال سرعت گرفتن است و باید مردم را بخ تزریق واکسن تشویق کنیم. ما باید بدانیم که واکسیناسیون صددرصد از ابتلا پیشگیری نمی‌کند اما باعث کاهش بستری و مرگ ومیر میشود پس هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت است را باید مصرف کنیم.

وی با بیان اینکه حفظ کادر درمان برای ما اولویت دارد، تصریح کرد: در ابتدای کار به دلیل عدم دقت کافی و بی‌مبالاتی تعدادی از اعضای کادر درمان را از دست دادیم و این اتفاق نباید تکرار شود‌ باید دوز بوستر (تقویتی) برای کادر درمان تزریق شود، از سوی دیگر در کمیته علمی کرونا در کشور باید از بخش‌های علمی قوی‌تری برای مشورت گرفتن استفاده شود. واکسیناسیون کرونا برای خانواده‌های کادر درمان اهمیت دارد و در دست اقدام است.

رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در پاسخ به سوالی درباره علت تسهیل واردات واکسن کرونا در یک ماه اخیر گفت: در اردیبهشت سال 99 من همراه با تعدادی از کارشناسان درخواست کردم که در مطالعات واکسن‌های خارجی مشارکت کنیم. وقتی کشوری در مطالعه واکسن‌های خارجی مشارکت کند امکان دسترسی به این واکسن‌ها بیشتر و تسهیل می‌شود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و به جای اینکه در مطالعات واکسن مشارکت کنیم در مطالعه داروهای کرونا مشارکت کردیم و در نهایت هم اثبات شد که این داروها اثر زیادی ندارند و بیشترین حجم نمونه بیماران را وارد مطالعات داروها کردیم اما در واکسن این کار را نکردیم.

وی ادامه داد: مسئولین بهداشتی گفتند ملت را در واکسن کرونا موش آزمایشگاهی نمی‌کنیم اما متاسفانه در داروهای کرونا این کار را کردیم.

علویان با بیان این‌که تولید داخلی واکسن کرونا را باید یک فرصت طلایی بدانیم زیرا نمی‌دانیم در دوسال اینده چه اتفاقی خواهد افتاد و ایا ویروس دچار جهش می‌شود یا خیر، خاطرنشان کرد: از تمام واکسن‌سازهای داخلی حمایت کردیم و چندوقت پیش از یکی از مراکز تولید داخلی بازدید فنی داشتیم و حامی آن هستیم اما تا زمانی که تولید داخل کفاف ندهد باید واردات را انجام می‌دادیم؛ این‌که چرا واردات تا پیش از این خوب انجام نمی‌شد باید پیگیری شود زیرا یک بحث حقوقی است و مراکز نظارتی باید بررسی کنند که آیا مسئولین دولت قبلی به تکالیف خود برای حفظ جان مردم تلاش کردند یا خیر.

وی درباره بازگشایی مدارس نیز گفت: اگر تعداد بیماران بستری افزایش یابد کار کادر سلامت افزایش می‌یابد، نباید اصراری برای بازگشایی مدارس در مهرماه داشته باشیم و باید پس از پوشش مناسب واکسیناسیون مربیان، رانندگان مدارس، والدین دانش‌اموزان با یکی دوماه تاخیر نسبت به بازگشایی مدارس اقدام کنیم برخی کشورها که مدارس را زودتر بازگشایی کردند با افزایش موارد ابتلای کودکان مواجه شدند و بنابراین نباید در این زمینه به دور از شواهد تصمیم‌گیری کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon