اما و اگرهای بازگشایی مدارس استان کرمانشاه/ چه الگویی برای سال تحصیلی جدید ارائه میشود؟
گروه استانها ــ در حالی که به گفته مسئولان آموزش و پروش کرمانشاه شرایط برای حضور دانشآموزان در مدارس فراهم شده ولی الگوی سال تحصیلی جدید هنوز اعلام نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه ، مهر 1400 سومین سال تحصیلی دانشآموزان در زمان شیوع ویروس کووید 19 است و امسال نیز همهگیری کرونا سبب ایجاد شرایط متفاوت تحصیلی در مدارس شده و دوگانه آموزش حضوری - مجازی را رقم زده است.
بر این اساس یکی از موضوعات مورد بحث خانوادهها، بازگشایی مدارس و نحوه آموزش فرزندان آنهاست که دیدگاههای خانوادهها در دو قطب مخالف قرار دارد زیرا برخی کاملاً مخالف آموزش حضوری هستند و برخی خانوادهها آموزش حضوری را ضروری میدانند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش معتقد است که تعطیلی مدارس، آموزش را تحت تاثیر قرار داده است و سبب شده برخی دانشآموزان از درس عقب بیفتند و از سوی دیگر موضوعاتی همچون تربیت، ارتباطات اجتماعی، نظم و ترتیب را نیز دچار چالش کرده است.
از سوی دیگر تصمیمگیری برای بازگشایی مدارس از قدرت وزارت آموزش و پرورش خارج است و از ستاد ملی کرونا تا حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این رابطه تصمیم میگیرند و با وجود نظر موافق آموزش و پرورش برای آموزش حضوری، حضور دانشآموزان در مدارس همچنان قطعی نیست.
2 هفته گذشته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این رابطه گفت که از اول آبان ماه همه مدارس و از اول مهر ماه 30 تا 40 درصد مدارس به صورت حضوری بازگشایی میشوند و اهتمام بر بازگشایی مدارس به صورت حضوری است.
در پازل آموزش حضوری یا مجازی یک ساختار جدید ایجاد شده است که ترکیب آموزش مجازی و حضوری نامیده میشود و جزئیاتی همچون تدریس دروس اصلی در مدت دو روز در هفته دارد که اجرای آن نیز با اما و اگرهایی روبروست.
تمام تصمیمها منوط به کاهش همهگیری کرونا و گسترش واکسیناسیون است زیرا در مواجهه با مدرسهها تمامی افراد مرتبط با نظام آموزشی همچون معلمان، مدیران، رانندگان سرویسهای مدارس، والدین دانشآموزان و غیره باید واکسینه شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: چنانچه ستاد ملی و استانی کرونا مصوب کند، در استان کرمانشاه نیز مهر ماه امسال آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس وجود دارد اما پیشنهاد ما مبتنی بر آموزش ترکیبی است.
مجید یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با بیان اینکه آمادگی آموزش به صورت مجازی و حضوری یا ترکیبی وجود دارد عنوان کرد: 90 درصد فرهنگیان واکسن را دریافت کردهاند و تزریق دوز دوم نیز هفته گذشته آغاز شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: مدارس استان آماده آغاز فرآیند تعلیم و تربیت بر اساس تصمیم ستاد ملی و استانی کرونا هستند و آمادگی برای بازگشایی مدارس به صورت حضوری را دارد و آماده بازگشایی به شکل مجازی و غیرحضوری و یا تلفیقی است.
یزدان پناه افزود: با اتمام واکسیناسیون معلمها به سراغ واکسیناسیون راننده سرویسها هم خواهیم رفت تا با واکسینه کردن آنها در صورت اجازه ستاد ملی و استانی کرونا بتوانیم با خیال راحت مدارس را حضوری بازگشایی کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به این که امسال نیز مانند سال گذشته آموزشها در شبکه شاد انجام خواهد شد که اکنون 90 درصد دانشآموزان عضو این شبکه هستند و 99 درصد معلمان این شبکه را نصب کردهاند گفت: تا هفته آینده شرایط برای واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس و والدین فرزندان فراهم خواهد شد.
وی افزود: تاکنون بیش از 257 هزار نفر از دانشآموزان استان در سامانه سناد ثبت نام شده اند و با احتساب دانش آموزانی که ثبت نام اولیه شده اما هنوز کار ثبت نام آنها در سامانه سناد نهایی نشده است حدود 300 هزار دانش آموز تاکنون در مدارس استان ثبت نام شدهاند که با این شرایط تنها کار ثبت نام 30 تا 40 هزار نفر از دانشآموزان باقیمانده است.
یزدانپناه با بیان اینکه هیچ آموزشی جای آموزش حضوری را نمیگیرد گفت: به نظر میرسد در شرایط کنونی دانش آموزان تمامی دورههای تحصیلی نیازمند حضور در مدارس برای تکمیل فرآیند یادگیری هستند و امیدواریم با تصمیم ستاد ملی و استانی کرونا مدارس با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری و یه صورت تلفیقی بازگشایی شوند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته امسال باید 33 هزار نوآموز کلاس اولی راهی مدارس استان شوند و تاکنون بیش از 90 درصد این نوآموزان در مدارس ثبت نام شدهاند عنوان کرد: مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا را لازمالاجرا است و آموزش و پرورش استان برای هر سه سناریو یعنی آموزش حضوری، مجازی و تلفیقی آمادگی کامل را دارد و در این خصوص تایع تصمیمات ستاد کرونا است.
یزدانپناه از ثبتنام بیش از 90 درصد دانشآموزان استان در مدارس خبر داد و گفت: از مجموع 364 هزار دانشآموز در استان کرمانشاه، 26 هزار و 500نفر در مقطع پیشدبستانی، 185 هزار در مقطع ابتدایی، 82 هزار و 335 نفر در مقطع متوسطه اول و 70 هزار و 195 دانشآموز در مقطع متوسطه دوم داریم که ثبت نام بیش از 90 درصد آنها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج میلیون دانشآموز در کشور تبلت ندارند عنوان کرد: تا پایان تیر ماه 1400 تعداد سه هزار و 550 تبلت بین دانشآموزان نیازمند توزیع شد و اکنون بیش از 27 هزار دانشآموز کرمانشاهی تبلت ندارند که نیازمند کمک بانکها، خیرین و نهادهای ذیربط هستند.
نظارت بر بازگشایی مجازی مدارس کرمانشاه
رئیس گشتهای سیار تعزیرات کرمانشاه با اشاره به اینکه به زودی نظارت بر بازگشایی غیرحضوری مدارس را آغاز خواهیم کرد گفت: اگرچه امسال به دلیل شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرده بازگشایی مدارس فعلا غیرحضوری است، اما این امر مانعی برای نظارت بر مدارس نیست.
گودرز فهیمی با بیان اینکه هدف اصلی از این نظارتها جلوگیری از اخذ وجه اضافه از والدین است و اولویت نظارت بر مدارس غیرانتفاعی است افزود: برخی مدارس ممکن است هزینه خدماتی که مربوط به شرایط عادی است را همچنان دریافت کنند.
رئیس گشتهای سیار تعزیرات استان کرمانشاه عنوان کرد: از خانوادهها درخواست داریم در صورتی که هرگونه تخلف را در این زمینه شاهد بودند، موضوع را جهت پیگیری با تعزیرات کرمانشاه در میان بگذارند زیرا هیچ مدرسه دولتی حق اخذ شهریه تحت هر عنوان را از دانشآموزان ندارد.
تأمین 3 میلیون جلد کتاب درسی دانشآموزان
رئیس اداره امور رفاهی و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه از زمان توزیع کتب درسی دانشآموزان خبر داد و گفت: بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده کتب درسی از ابتدای شهریور توسط مناطق و نواحی آموزش و پرورش در اختیار مدارس قرار گرفته و مدارس هم از دهم شهریور کار توزیع کتب درسی بین دانشآموزان را آغاز کردند.
فرهاد فولادی با بیان اینکه مدارس تا اول مهر ماه فرصت دارند تمامی کتب درسی را در اختیار دانشآموزان استان قرار دهند بیان کرد: توزیع کتاب بین دانشآموزان منوط به ثبت سفارش کتب درسی از سوی اولیای دانشآموزان یا اولیای مدرسه است.
رئیس اداره امور رفاهی و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشآموزانی که هنوز کتب درسی سال تحصیلی جدید را ثبت سفارش نکردهاند میتوانند با مراجعه به سامانه www.irtextbook.ir سفارش خود را ثبت کنند عنوان کرد: دانشآموزان تا 31 شهریور مهلت دارند برای تهیه کتب درسی ثبت سفارش اینترنتی داشته باشند و اگر دانشآموزی ثبت سفارش نداشته باشد کتاب درسی در اختیار او قرار نخواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه نیاز استان کرمانشاه به کتب درسی در حدود سه میلیون جلد است عنوان کرد: برای تهیه کتب درسی مورد نیاز دانشآموزان مشکلی در استان نداریم و کتاب به اندازه کافی در استان موجود است.
انتهای پیام/833/س