گلایه شهروندان خراسان جنوبی از نوبت دهی ام. آر.ای/ بیماران چند ماه در صف انتظار می‌مانند

گلایه شهروندان خراسان جنوبی از نوبت دهی ام. آر.ای/ بیماران چند ماه در صف انتظار می‌مانند

گروه استان‌ها-درحالی مردم خراسان جنوبی از نوبت‌های طولانی ام آر ای گلایه‌مند هستند که  تعداد ام. آر.ای موجود در استان بسیار کم است و این امر سبب شده است تا شهروندان ماه‌ها در انتظار نوبت باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بیمار که  باشی درد داری و همه این را می‌دانند اما درد مضاعف و پنهانی این است که از دردهای پنهانیت بی خبر باشند دردهای بی صدایی که هیچوقت شنیده نمی‌شود و درد پنهان این است که علاوه بر تحمل درد بیماری در به در به دنبال درمان باشی.

می گوید از روستاهای شهرستان درمیان آمده ام تا به تشخیص پزشک باید ام. ار. ای بگیرد، اما 45 روز است در نوبت انتظار قرار دارم، 45 روز پیش آمدم و به من گفتند در این تاریخ نوبت من می شود و الان هم که آمده ام مشخص نیست امروز نوبت من می شود.

 وی  افزود: برای افرادی مانند ما که از شهرستان‌های دور می آییم  باید تدابیر دیگری بیندیشند چرا که هزینه‌های رفت و آمد و ماندن در این جا برای منی که کشاورز هستم خیلی زیاد است.

این بیمار سری تکان می‌دهد و می گوید: در استان‌های دیگر علاوه بر اینکه در تمام بیمارستان‌های دولتی دستگاه ام. آر. آی وجود دارد، بخش خصوصی نیز فعال است و در این زمینه خدمات ارائه می‌کنند که در استان ما اینگونه نیست.

آری بیمار که باشی درد داری و این را همه می دانند، درد مضاعف و پنهانی این است که از دردهای پنهانت بی‌خبر باشند، دردهای بی‌صدایی که هیچوقت شنیده نمی‌شود. درد پنهان این است که علاوه بر تحمل درد بیماری، در به در دنبال بیمارستان دولتی برای تصویربرداری مغناطیسی یا همان ام .آر. آی باشی اما با نوبت‌های طولانی مدت مواجه شوی و مجبور باشی برای اینکار رنج سفر به استان دیگر و هزینه‌های آن را به جان بخری تا مشکل خود را پید کنی.

کارد به استخوانش رسیده و درد و رنج امانش را گرفته است اما تا نوبت ام. آر. آی باید درد را تحمل کند، این ماجرا فقط حکایت او نیست و بسیارند افرادی که باید زمان طولانی برای عکس برداری ام.آر. آی منتظر بمانند.

مدت‌هاست بیماران در استان از کمبود دستگاه ام. آر. آی و انتظار طولانی مدت در صف نوبت دهی این دستگاه به ستوه آمده اند اما این ماجرا دل مسئولی را نمی لرزاند.

خبرگزاری تسنیم بارها در گزارش‌های متعدد از کمبود این دستگاه در استان و انتظارهای کشنده در صف نوبت دهی قلم زده است اما ....

حسن پور یکی از شهروندان بیرجندی  است که به خبرنگار ما گفت: مادرم به علت درد شدید به فوق تخصص مراجعه کرد و او برای تشخیص درست و نوبت عمل، ام. آر. آی نوشت اما بیش از یک ماه است در صف نوبت قرار گرفتیم.

به گفته وی وقتی در این باره پرس و جو کردیم در پاسخ به ما گفتند در استان فقط دو مرکز ام. آر. آی در بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان ولیعصر(عج) وجود دارد و به همین دلیل نوبت‌ها پر است و اگر کنسلی وجود داشته باشد، زودتر نوبت شما خواهد شد.

رضایی از روستاهای درمیان به بیرجند آمده است تا به تشخیص پزشک ام. آر. آی بگیرد.

یک بیمار که از حدود دو هفته پیش در نوبت ام. آر. آی قرار گرفته است به خبرنگار ما اظهار داشت: پزشک انجام اورژانسی ام. آر. آی را نسخه کرده ولی از آن جا که نوبت دهی سخت و فقط دو دستگاه در مرکز استان در بیمارستان‌های ولیعصر(عج) و بیمارستان امام رضا (ع) فعال است و بیماران از دیگرنقاط استان هم به این جا مراجعه دارند پزشک اعلام کرد که در بیمارستان بستری شوم تا کار اورژانسی و زودتر انجام شود.

اما  باید حتما روز قبل از انجام ام. آر. آی در بیمارستان بستری باشم همچنان با اما و اگر مواجه هستم و در صف مانده ام.

وی افزود: در بیمارستان بستری شده ام و گویا فقط روزهای زوج نوبت به این بیمارستان می رسد و هزینه هر شب ماندن در بیمارستان 70 هزار تومان اعلام شده است و هزینه ام. آر. آی هنوز مشخص نیست اما گمان می کنم بیش از 100 هزار تومان باشد.

یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم به خبرنگار ما گفت: برای نوبت دهی اورژانسی باید در بیمارستان بستری شوم اما در این شرایط بیماری و هزینه‌های سرسام آور توان این کار را ندارم و اگر بخواهم  در نوبت عادی هم بمانم زمان انتظار بیشتر از یک ماه است.

وی از مسئولان حوزه بهداشت و درمان خواست تا  اقدامی انجام دهند تا نوبت دهی ها با شرایط بهتری انجام شود.

وی با بیان اینکه نوبت دهی برای ام. آر. آی بین ساعت 8 تا 12 است، گفت:  از مدت‌ها قبل سردرد امانم را گرفته است و حالا باید حدود یک ماه منتظر بمانم تا نوبتم برسد و از سویی دیگر هزینه‌های ام. آر. آی  هم بالا است و  از سال گذشته هزینه‌ها افزایش سرسام آوری داشته است و در این شرایط بیماری کرونا جرئت بستری شدن در بیمارستان را هم ندارم.

این شهروند ضمن گلایه افزود:  بیمارستان برخی هزینه‌ها را علی الحساب دریافت می کند و در هنگام تسویه حساب اعلام می شود که هزینه‌ها بعد از حساب و کتاب بازگشت داده می شود اما سال گذشته 180 هزار تومان بابت یک شب بستری در بیمارستان و ... پرداخت کردم و پس از پیگیری قرار شد 70 هزار تومان برگشت داده شود اما با وجود پیگیری‌ها و گذشت چند ماه هنوز خبری نیست.

خبرنگار ما با مسئول نوبت دهی ام. آر. آی در بیمارستان امام رضا(ع) نیز تماس گرفت که او در پاسخ به مشکلات و گلایه‌های مردم گفت:  نوبت دهی ام. آر. آی  حضوری است و اولین نوبت موجود  برای آبان ماه است و هزینه ام. آر. آی بسته به نسخه نوشته شده و ... با بیمه از 42 هزار تومان به بالاست.

همچنین  مسئول نوبت دهی بیمارستان ولیعصر (عج) هم به خبرنگار ما گفت: اعلام می شود نوبت دهی حضوری و اولین نوبت خالی برای نیمه‌های شهریور است. برای ام. آر. آی اورژانسی هم باید پزشک نسخه کند و فرد در بیمارستان بستری شود. نوبت برای فرد نوشته می شود و هر گاه جای خالی بود ام. آر. آی انجام می شود. 

وی تاکید کرد: امکان ام. آر. آی اورژانسی سرپایی وجود ندارد و فرد بایستی در بیمارستان بستری شود.

انتهای پیام/254/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon