استفاده از نان به جای کلینکس به خاطر ارزانی/ کارخانجات آرد به خاطر عدم پرداخت مطالبات نمی تواند ادامه دهند


استفاده از نان به جای کلینکس به خاطر ارزانی/ کارخانجات آرد به خاطر عدم پرداخت مطالبات نمی تواند ادامه دهند

رییس کانون انجمن های صنفی صنایع آرد با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گرفته قیمت سبوس دوباره به نرخ مصوب قبل عرضه شود گفت: در صورتی که این تصمیم عملیاتی و پرداخت مطالبات کارخانه ها با تاخیر انجام شود امکان ادامه کار وجود ندارد.

ُبه گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم حسن یزدجردی رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در نشست خبری با اشاره به اینکه بخش زیادی از سبوس استحصالی از گندم مستقیم به دست دامداران نمی رسد اظهار داشت: قاچاق سبوس گندم وجود دارد اما اینکه به چه میزان است با توجه به ماهیت پدیده قاچاق اطلاعی از آن نداریم.

وی افزود: سبوس گندم به دست آمده در کارخانجات آرد به طور 100 درصد تحویل دامداران می شود اما همه آن به دامداران نمی رسد و دلال ها در این میان نقش بازی می کنند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در پاسخ به سوالی درباره ورود نان به خوراک دام گفت: مصرف نان برای دام از گذشته وجود داشته است و وقتی نان ارزان باشد حتی از آن به عنوان کلینکس هم استفاده میشود و برخی دهانشان را با آن پاک میکنند. 

وی تصریح کرد: براین اساس و برای جلوگیری از ایجاد رانت لازم است که سبوس هم به قیمت واقعی خود فروخته شود تا فساد در توزیع از بین برود.

یزدجردی با اشاره به اینکه  وزارت جهاد کشاورزی  تصمیم گرفته قیمت سبوس دوباره به نرخ مصوب قبل عرضه شود ادامه داد: در صورتی که این تصمیم گیری  عملیاتی شود و پرداخت مطالبات کارخانه ها با تاخیر انجام شود امکان ادامه کار نداریم؛ زیرا کارخانه نمی توانند دستمزد کارکنانشان را پرداخت یا حتی تحهیزات خود را تعمیر کنند. 

وی گفت: با ادامه این شرایط باید برای واردات آرد اقدام کرد اما به نظر نمی رسد که این شرایط ادامه پیدا کند و تصمیم گیری درستی در این باره گرفته خواهد شد.

رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع آرد کشور با اشاره به اینکه قیمت آرد از زمان سال 93 طی مصوبات دولت تغییر نکرد و مابه التفاوت باید توسط دولت پرداخت می شد، گفت: مابه التفاوت هزینه های تولیدکننده های آرد با تاخیری دو ساله توسط دولت به صورت قسطی پرداخت شده و حتی هزینه های سال 97 به تازگی پرداخت شده، به همین دلیل حجم نقدینگی کارخانه ها به شدت کاهش یافته و همواره گلایه ها را به هیات دولت انتقال داده ایم اما امور اصلاح نشده است.

حسین یزدجردی با بیان اینکه در کمیته اقتصادی دولت مصوب شد که برای کاهش فشار بر کارخانه ها قیمت سبوس آزاد شود و بررسی به ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت واگذار شد، افزود: ابتدا سازمان حمایت در 26 خرداد 1400 مصوبه را صادر کرد که بر مبنای عرضه و تقاضا قیمت سبوس تعیین و نرخ شیر دامداری ها بر مبنای همین نرخ سبوس تعیین شود.

او با تاکید بر اینکه دامداری ها از نیمه مردادماه قیمت سبوس را با نرخ عرضه و تقاضا خریداری می کردند، اما  یک مدیرکل وزارت جهاد کشاورزی این مصوبه را لغو کرد، تصریح کرد: قبلا سبوس گرفتار امضای طلایی بود و رانت هایی وجود داشت که عده ای سبوس 1400 تومانی دریافت می کردند و عده ای سبوس را در بازار آزاد با نرخ 4 هزار تومان خریداری می کردند.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon