روند انتقال گاز به لبنان به کجا انجامید؟

روند انتقال گاز به لبنان به کجا انجامید؟

روند انتقال گاز مصر به لبنان در حالی مسیر خود را طی می‌کند که برخی تحلیلگران درباره اهداف آمریکا تردید دارند و آن را به‌مثابه حبابی از سوی واشنگتن می‌دانند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العربی الجدید، «بسام طعمه»، وزیر نفت و معدن سوریه اعلام کرد خط گاز عربی در سوریه برای انتقال گاز مصر به لبنان آماده است.

طعمه اظهار داشت: سوریه در برابر عبور خط لوله و گاز مصر از اراضی این کشور به‌موجب توافقات امضاشده، حجمی از گاز دریافت خواهد کرد و این توافق تأثیر مثبتی در تولید انرژی برق خواهد داشت.

وی گفت: خط انتقال گاز مصر به لبنان در سوریه که بخشی از شبکه گاز داخلی است، مورد تعمیر قرار گرفته است چرا که تاکنون ده‌ها بار مورد حمله تروریستی قرار گرفته است و تجهیزات ایستگاه‌ها در مرز اردن به سرقت رفته بود.

به‌گفته وزیر نفت سوریه، خط لوله گاز عربی از مرز اردن تا منطقه «الریان» در مرکز سوریه 320 کیلومتر طول و 36 اینچ قُطر دارد و می‌تواند سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز را از مصر به لبنان انتقال دهد همچنین طول خط لوله از «الریان تا الدبوسیه» 65 کیلومتر و 24 اینچ قطر دارد و از داخل اراضی لبنان تا نیروگاه «دیرعمار» 36 کیلومتر طول دارد.

این مقام سوری گفت: توافقی که پیشتر برای انتقال سوخت میان شرکت گاز سوریه و سازمان منابع گاز طبیعی مصر امضا شده بود بر پرداخت هزینه انتقال گاز مصر به لبنان از طریق اراضی سوریه به‌صورت نقدی یا معادل گازی آن تصریح داشت.

وی گفت: این خط انتقال گاز تا آغاز سال 2009 فعال بود، اما به‌دلیل افت گاز تولیدی در مصر در سال 2012 متوقف شد.

وزیر نفت سوریه تأکید کرد: این همکاری با کشورهای عربی گامی در مسیر بازیابی مناسبات در راستای کمک به اقتصاد سوریه و کاستن از پیامدهای محاصره آمریکاست.

«یونس کریم»، تحلیلگر اقتصادی سوری درباره فواید این پروژه و تأثیر آن در بهبود برق‌رسانی به شهروندان سوری گفت: خط گاز عربی موضوع جدیدی نیست بلکه به سال 2008 میلادی بازمی‌گردد اما به‌دلیل وتوی آمریکا علیه سوریه عملیاتی نشده است.

این تحلیلگر ضمن ابراز تردید درباره امکان اجرای این پروژه به‌سبب تحریم «سزار» آمریکا علیه سوریه گفت: لبنان هیچ وعده‌ای از بانک جهانی درباره حمایت مالی از این پروژه دریافت نکرده است، از سویی 250 مگاواتی که اردن می‌تواند به لبنان بدهد، سوریه می‌تواند آن را از طریق نیروگاه حرارتی «تشرین» تولید کند، از سویی گاز سوری ارزان‌تر تمام می‌شود و این در صورتی است که آمریکا به نیروهای «قسد» اجازه بدهد که آن را به دولت سوریه بدهند.

وی افزود: آمریکا موضع روشن و آشکاری تاکنون نداشته است و احتمالاً حبابی خواهد بود که همانند قبل خواهد ترکید و از بین خواهد رفت.

وزیران انرژی مصر، سوریه، لبنان و اردن در جریان نشستی چهارجانبه در هشتم سپتامبر جاری درباره اینکه هر کشوری هزینه اصلاح شبکه انتقال گاز در اراضی خود را متقبل شود، توافق و تأکید کرده بودند که این ظرف سه هفته آماده است.

یادآور می‌شود که خط انتقال گاز مصر به لبنان با عبور از سوریه و اردن، دمشق، بیروت، قاهره و امان را به یکدیگر وصل می‌کند اما مصر انتقال گاز را یک دهه پیش متوقف کرد.

طول خط گاز عربی به حدود 1200 کیلومتر با ظرفیت انتقال بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز در سال می‌رسد.

مصر پمپاژ گاز در این خط را در سال 2011 به‌علت حوادث پیش‌آمده در منطقه متوقف کرد.

پیش از این یک هیأت از سوریه شامل «غازی وزنی»، وزیر دارایی لبنان، «ریمون غجر»، وزیر انرژی این کشور و «عباس ابراهیم»، مدیر امنیت عمومی لبنان به سوریه رفتند تا از توانایی سوریه در ایفای نقش در زمینه پروژه انتقال گاز مصر از طریق اردن و سپس سوریه به شمال لبنان مطمئن شوند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان