گنجینه فرهنگی آستان قدس از گمنامی خارج شود
گروه استانها- رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: با وجود مجموعهای غنی از آثار فرهنگی در کتابخانههای آستان قدس رضوی، خارج کردن این گنجینه از گمنامی و تسهیل شرایط استفاده پژوهشگران از آن بسیار مهم و ضروری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، عبدالحمید طالبی در مراسم رونمایی از پوستر و سایت همایش بینالمللی «فعالیتهای داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی کتابخانهها، موزه و مراکز آرشیوی» اظهارداشت: برای توسعه فرهنگ اسلامی، باید آثار برجسته شیعی از کتابخانهها خارج و در دسترس پژوهشگران قرار گیرد و هیچگونه محدودیتی برای دریافت این منابع نباید وجود داشته باشد.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی تصریح کرد: باید برای خروج داشتههای فرهنگی و تمدنی آستان قدس رضوی از گمنامی، تلاش کرده و آنچه را که زمینه پیشرانی مسلمانان در علم و دانش است را به مخاطبان معرفی کرد.
وی به جایگاه علمی مساجد در گذشته و نقش آنها در تبیین این حرکت اشاره کرد و گفت: مساجد معروفی که در حوزه حرم مطهر رضوی و مشهد وجود دارند با تبدیل شدن به موزه مدرسه میتوانند حلقه اتصالی را بین دین، میراث گذشته و علم ایجاد کنند.
وی موزهها و کتابخانههای این آستان مقدس را پیشران گفتگوهای بین فرهنگی دانست و گفت: فعالیتهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در زمینه دیجیتالسازی، مرمت سازی نسخهها و فهرستنویسی با بالاترین استاندارد در حال انجام است که جای تقدیر دارد و باید آن را توسعه داد.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، همچنین برگزاری همایش بینالمللی «فعالیتهای داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی کتابخانهها، موزه و مراکز آرشیوی»، را فرصتی برای کسب تجربههای جدید و ارائه آن به دیگر ملل دانست.
طالبی با تأکید بر حمایت همهجانبه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در برگزاری این همایش بینالمللی این امر را فرصتی برای توسعه فرهنگ فعالیتهای داوطلبانه برشمرد.
رحمتالله فتاحی، استاد تمام علم اطلاعات و دانششناسی و دبیر علمی این همایش نیز با اشاره به ظرفیتهای موجود در موزهها و کتابخانههای آستان قدس اظهار داشت: این ظرفیت برای مخاطبان خارج از سازمان ناشناخته مانده است و تبدیل این ظرفیتها از حالت بالقوه به بالفعل و معرفی آن در عرصه ملی و بینالمللی از اقداماتی است که برای تحقق آن میتوان از ظرفیت فعالیتهای داوطلبانه بهرهمند شد.
وی معرفی گستره داشتههای فرهنگی این مجموعه را فراتر از توان نیروهای سازمانی دانست و بر معرفی این ذخایر با استفاده از نیروهای داوطلب بر پایه استراتژیهای مدون تأکید کرد.
فتاحی با تأکید بر ترویج فرهنگ کار داوطلبانه تصریح کرد: شرکت یا عدم شرکت مردم در اینگونه فعالیتها نشأت گرفته از جهان بینی افراد یک جامعه است، خدمت به دیگران بدون چشمداشت، نوعی جهانبینی است که در فرهنگ دینی اسلام بسیار مورد تأیید و تأکید قرار گرفته اما این دیدگاه در جامعه ما مورد کمتوجهی است.
انتهای پیام/281/ ع