تولید میگو پرورشی تا ۱۶ تن در هر هکتار در اراضی استان بوشهر فراهم شد


تولید میگو پرورشی تا 16 تن در هر هکتار در اراضی استان بوشهر فراهم شد

گروه استان‌ها - در اجرا طرح‌های آبزی‌پروری در استان بوشهر بیش از ۱۶ هزار هکتار اراضی ساحلی این استان به پرورش میگو با هدف‌گذاری ۳۰ هزار تن اختصاص یافته که تولید میگو در هر هکتار تا ۱۶ تن فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، سواحل 900 کیلومتری خلیج‌فارس در استان بوشهر ظرفیت‌های بسیاری را برای توسعه سرمایه‌گذاری در عرصه اقتصاد دریا محور و کرانه‌ای فراهم کرده است که یکی از این طرح‌ها آبزیپروری، پرورش ماهی و میگو است.

استان بوشهر به سبب ظرفیت‌های بالا در طرح‌های پرورش میگو، به‌عنوان قطب تولید میگو پرورشی در کشور است به‌گونه‌ای که بیش از 60 درصد میگو پرورشی کشور در استان بوشهر تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

سطح زیر کشت طرح‌های پرورش میگو در استان بوشهر هر سال افزایش می‌یابد که از 50 هزار هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر برای اجرا طرح‌های پرورش میگو،  تاکنون 16 هزار و 100 هکتار آن در 11 سایت و منطقه به این مهم اختصاص یافته است.

تولید میگو پرورشی در هکتار افزایش یافت

به گفته مدیرکل شیلات استان بوشهر پرورش میگو به‌عنوان صنعت پیشرو در اقتصاد استان بوشهر از سال 1392 تاکنون استخر‌های پرورش از 200 به 350 مزرعه و میزان برداشت در هر هکتار از یک تن بین 3 تا 16 تن در مزارع پرورشی افزایش یافته است.

علی بازدار هدف‌گذاری تولید میگو پرورشی در استان بوشهر در سال جاری را 30 هزار تن دانست و اظهار داشت: امسال افزون بر 2.2 میلیارد قطعه بچه میگو در استخر پرورشی در 11 سایت ذخیره‌سازی شده و اکنون عملیات برداشت میگو پس از 4 ماه پرورش آغاز شده است.

وی با اشاره به صادرات بیش از 90 درصد میگو پرورشی تولید شده خاطر نشان کرد: صادرات آبزیان از 12 هزار و 800 به 22 هزار و 500 تن رسیده که هدف‌گذاری امسال 90 درصد تولیدات میگو پرورشی است.

اولویت‌بندی پروژه های پیشران شیلات بوشهر در سند آمایش سرزمین

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع شیلات استان بوشهر گفت: پروژه‌های پیشران سرمایه‌گذاری و اشتغال در حوزه شیلات و آبزیان بر پایه اسناد آمایش سرزمین استان اولویت‌بندی می‌شوند .

محمد تخشا از اولویت‌بندی برنامه‌های اجرایی آمایش خبر داد و اظهار داشت: با تأکید رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مبنی بر رویکرد جدید دولت بر اساس سند آمایش سرزمینی و تخصیص منابع مالی با نقش‌آفرینی دستگاه‌های اجرایی در تحقق بهره‌وری, کارآفرینی و اشتغال باید ارتباط داشته باشد.

وی به لزوم بهره‌مندی از این فرصت اشاره کرد و افزود: با توجه به محدودیت منابع در حوزه شیلات خصوصاً در تأمین اراضی مورد نیاز برای توسعه فعالیت‌های آبزیپروری, شیلات برای تحقق اهداف خود و افزایش تولید به جای افزایش سطح زیرساخت‌ها به افزایش بهره‌وری بخش نظر دارد و طی سنوات گذشته در تحقق برخی از مفاهیم آن از جمله بهره‌وری نیروی کار و برخی از نهاده‌های تولید به توفیقات نسبی دست یافته که افزایش تولید میگو پرورشی در واحد سطح در برخی از مزارع تا 16 تن در هکتار یکی از نتایج آن است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع شیلات استان بوشهر افزایش تولید آبزیان پرورشی , توسعه مکانیزاسیون , حفاظت و بازسازی ذخایر آبزیان و افزایش صادرات آبزیان را از برنامه‌های پیش بینی شده شیلات در سند آمایش عنوان کرد.

تخشا اظهار امیدواری کرد پروژه‌های متناسب با آبزیان پرورشی بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری‌های تلفیقی دولت, بخش خصوصی و بانک‌ها برای  افزایش اشتغال و تأمین معیشت ساحل‌نشینان استان بوشهر تدوین و اجرا شود.

با توجه به کاهش ذخایر آبزیان خلیج‌فارس، صنعت آبزیپروری علاوه بر ارزآوری و اشتغال‌زایی مناسب برای استان‌های ساحلی مانند بوشهر، فرصتی برای بازسازی ذخایر آبزیان که تنها با تعامل بین بخشی و برطرف کردن موانع تولید زمینه توسعه آن فراهم می‌شود.

انتهای پیام/190/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon