آیا نداشتن عوارض جانبی به معنای عدم کارایی واکسن کرونا است؟!
این روزها با افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور، ممکن است این سؤال در ذهن دریافتکنندگان واکسن ایجاد شود که آیا عدم بروز عوارض جانبی، به معنای بیاثر بودن واکسن کرونا است؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ سن واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور به بالای 40 سال رسیده و در برخی شهرستانها نیز افراد بالای 18 سال در حال واکسینه شدن هستند.
هر دارو و فرآورده بیولوژیکی مانند واکسن، ممکن است عوارضی در بر داشته باشد؛ این روزها با افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور، ممکن است این سؤال در ذهن دریافتکنندگان واکسن ایجاد شود که آیا عدم بروز عوارض جانبی، به معنای بیاثر بودن واکسن کروناست؟
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که عوارض گزارش شده از واکسنهای کووید19، عمدتاً خفیف تا متوسط و کوتاهمدت بوده و شامل تب، احساس خستگی، درد عضلانی، سردرد، لرز، اسهال و درد محل تزریق است.
واکسن، سیستم ایمنی بدن شما را تحریک میکند تا از شما در برابر ویروس کرونا محافظت کند؛ این روند گاهی اوقات میتواند عوارض جانبی ایجاد کند اما الزاماً همه افراد این عوارض را تجربه نمیکنند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین میگوید بروز عوارض جانبی واکسن کرونا، نمیتواند منعکس کنننده میزان پاسخ ایمنی بدن شما به واکسن باشد؛ بنابراین اگر واکسن زدهاید و عوارض جانبی نداشتهاید، بدین معنا نیست که واکسن ایمنیزایی نداشته است، چرا که ایمن شدن در مقابل بیماری کرونا با تزریق واکسن، منوط به بروز عوارض جانبی واکسن کرونا نیست و در بسیاری از افراد ممکن است این عوارض بروز پیدا نکند.
انتهای پیام/