دفاع مقدس می‌تواند امروز هم کشور را بیمه کند


دفاع مقدس می‌تواند امروز هم کشور را بیمه کند

گروه استان‌ها- تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی با بیان اینکه غفلت ما سبب می‌شود که جای جلاد و شهید عوض شود گفت: در دفاع مقدس هنوز جای کار زیاد است و همه ما مسئول هستیم و باید مطالعه کتاب‌های دفاع مقدس تبدیل به فرهنگ شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز، شورای فرهنگ عمومی استان فارس صبح امروز به صورت مجازی با حضور اعضا و اصحاب رسانه برگزار شد که بررسی برش استانی نقشه فرهنگی از دستورکارهای این جلسه بود که اعضا و دستگاه‌های مختلف درباره آن به ابراز نظر پرداختند. 

آیت‌الله ابراهیم کلانتری تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی نیز در این نشست با بیان اینکه هفته  دفاع مقدس یک فرصت بی‌نظیر است اظهار داشت: دفاع مقدس ابعاد مختلفی دارد و یک گنج بی‌پایان است و سال‌های سال است که از این منبع غنی بهره‌برداری می‌شود و هنوز خیلی جای کار دارد.

وی گفت: وقتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی اصلی دفاع مقدس می‌شود به این معنا نیست که دیگران کار را رها کنند بلکه تک تک دستگاه‌ها مسئول هستند و هیچ دستگاهی معاف نیست به هر شکلی که قانون اجازه می‌دهد باید یک بعد از دفاع مقدس را به نمایش بگذارد. 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی با بیان اینکه غفلت ما سبب می‌شود که جای جلاد و شهید عوض شود، افزود: همه دشمنان دارند کاری می‌کنند که از دفاع مقدس چهره دیگری به مردم نشان دهند باید حواسمان باشد و این نعمت خدادادی را از دست ندهیم. 

کلانتری با بیان اینکه در ارتباط با دفاع مقدس بیش از 6 هزار عنوان کتاب تاکنون چاپ شده است، بیان کرد: با این وجود در دفاع مقدس هنوز جای کار زیاد است و همه ما مسئول هستیم تقاضا از همه این است که غیر از کارهای متعارف، کاری کنیم که مطالعه کتاب‌های دفاع مقدس تبدیل به فرهنگ شود.

وی گفت: ترویج کتابخوانی هم از وظایف اصلی شورای فرهنگ عمومی است که همه ما می‌توانیم انجام دهیم دفاع مقدس می‌تواند امروز هم کشور ما را بیمه کند همانگونه که در زمان خودش کشور را بیمه کرد. 

بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن سند فرهنگی از خود سند مهمتر است

سید احمد احمدی‌زاده معاون استاندار فارس در این نشست با بیان اینکه برش استانی نقشه فرهنگی در فرایند مشخص با استفاده از ظرفیت نخبگان در استان رقم خورده است اظهار داشت: برش استانی همان برنامه 5 ساله فرهنگی استان است که تاکنون مطرح نبود و این خلأ در سطح استان احساس می‌شد.

وی با بیان اینکه تا پیش از این اقدامات پراکنده‌ای در زمینه فرهنگی انجام می‌گرفت گفت: این برش استانی از نقشه مهندسی فرهنگی می‌تواند عاملی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در یک قالب منسجم باشد. 

معاون استاندار فارس با تاکید بر اینکه بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن سند از خود سند مهمتر است، افزود: هر چند بخش خانواده متعالی از یکی دو سال قبل آغاز شده است اما باید سازوکاری برای ارزیابی و نظارت بر اجرای این سند نیز در نظر گرفته شود. 

 ماموریت دستگاه‌ها در سند فرهنگی مشخص شود 

سید تقی سهرابی مدیرکل صدا و سیمای استان فارس نیز در این نشست خواهان اجرایی شدن هر چه سریع‌تر سند شد و گفت: بندهایی که برای برش استانی در نظر گرفته شده اما باید دستگاه‌های مختلف از همین اکنون ماموریتشان مشخص شود و طرح و برنامه خودشان را ارائه دهند تا زودتر به نتیجه مطلوب برسیم. 

حجت‌الاسلام استوار میمندی مدیر حوزه‌های علمیه استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه بزرگترین ظرفیتی که استان فارس و شهر شیراز دارد، حرم‌های مطهر امامزادگان به ویژه حرم مطهر شاهچراغ است اظهار داشت: باید در تحقق سند فرهنگی استان هم بتوانیم از ظرفیت این حرم‌ها استفاده کنیم. 

وی با اشاره به فرموده رهبری درباره لزوم بازسازی انقلابی در مسئله فرهنگ و رسانه گفت: این فرموده رهبری یعنی اینکه ساختارهای فرهنگی ما غلط یا اینکه ناقص است که باید بازسازی شود و برای این بازسازی روحیه انقلابی باید ضمیمه شود. 

استوار میمندی با بیان اینکه  برای حرکت در گام دوم انقلاب اسلامی  نیازمند به این بازسازی انقلابی هستیم، افزود: حرکت انقلابی یعنی  خردمندانه و عاقلانه باشد و 5 راهبرد در نقشه مهندسی فکری برش استانی قرار گرفته که با رونمایی از این سند استانی مراحل عملیاتی شدن آن آغاز می‌شود. 

اجرای بیش از 12 هزار برنامه در هفته  دفاع مقدس در سطح استان 

دستور کار دوم جلسه هفته دفاع مقدس بود که در این باره سعیدکوشکی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس نیز با بیان اینکه اگر دفاع مقدس به عنوان بخش اصلی فرایند انقلاب اسلامی دیده می‌شود خودش باید به عنوان راهبرد اصلی در سند دیده شود گفت: دفاع مقدس در برش استانی نباید ذیل چیز دیگری تعریف شود به نظر می‌رسد که باید بررسی مجدد شود و بازنگری در این باره صورت گیرد. 

وی با اشاره به اقداماتی که در زمینه  دفاع مقدس انجام شده به کتاب و دانشنامه دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در زمینه کتاب دفاع مقدس بیش از 100 نفر از اساتید دانشگاه و محققین ورود کردند و امید است امسال کتاب «استان فارس در دفاع مقدس» را به عنوان نخستین استان رونمایی کنیم. 

کوشکی با اشاره به اینکه در زمینه دانشنامه دفاع مقدس 400 مقاله احصا شده است، بیان کرد: تاریخ شفاهی دفاع مقدس مورد دیگری است که می‌تواند ایثارگری‌های رزمندگان و دفاع مقدس را نشان دهد اما در تولید دانشنامه و کتاب فارس در دفاع مقدس مشکل اصلی این است که بسیاری از این رزمندگان را که نقش اساسی در دفاع مقدس داشته‌اند کم کم بار سفر را دارند می‌بندند و از این عالم می‌روند. 

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تاکید بر اینکه باید در این موضوع سرعت بیشتری داشته باشیم و کار به شکل جهادی پیگیری شود، عنوان کرد: در سه - چهار حوزه اساسی کتاب، فیلم، استفاده از تکنولوژی‌های روز مثل اینفوگرافی، موشن گرافی و غیره است و امیدواریم به این بخش هم سرعت ببخشیم و بتوانیم کار را پیش ببریم.

وی با بیان اینکه امسال بیش از 12 هزار برنامه در هفته  دفاع مقدس در سطح استان  برنامه‌ریزی شده که 90 درصد این برنامه‌ها توسط رده‌های سپاه فجر اجرا می‌شود، گفت:  تجلیل از 140 هزار پیشکسوت دفاع مقدس در تمام مجموعه‌ها با حفظ شرایط بهداشتی از دیگر برنامه‌ها است که برنامه محوری و مرکزی در مسجد شهدا با محوریت و میزبانی  سپاه فجر استان فارس اجرا می‌شود. 

کوشکی با اشاره به اجرای پنجاه برنامه فاخر در قالب سیما و رادیو بیان کرد: در همین راستا افتتاح بنیاد سرلشکر پاسدار شهید استوار را خواهیم داشت که بتوانیم با افتتاح این بنیاد بخشی از زندگی جهادی این رزمنده سرافراز را کار کنیم و توسعه دهیم. 

وی با اشاره به رونمایی از 60کتاب دفاع مقدس در این هفته گفت: استان فارس امروز به عنوان رتبه برتر تولید کتاب در حوزه دفاع مقدس در کل کشور است.

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon