افغانستان| واقعیت کوچ اجباری مردم در «دایکندی» چیست؟

افغانستان| واقعیت کوچ اجباری مردم در «دایکندی» چیست؟

این روزها ویدئویی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود مبنی بر این که طالبان تعدادی از مردم در برخی مناطق ولایت دایکندی را وادار به کوچ اجباری کرده است اما واقعیت چیست؟

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، این روزها ویدئویی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود مبنی بر این که طالبان تعدادی از مردم در برخی مناطق ولایت دایکندی را وادار به کوچ اجباری کرده است.

در این ویدئو معترضان مدعی هستند که هزاره‌ها توسط افراد وابسته به مقام‌های محلی طالبان در دایکندی، تلاش دارند تا زمین‌ها و ملکیت شخصی آنان را تصرف کنند.

گفته می شود که تعدادی از مردم محلی در روستاهای «نوآباد» و «بالاسر تگاب‌دار» از شهرستان «گیزاب» ولایت دایکندی در این ویدئو می گویند که حدود 300 خانواده به تاز‌گی «اخطار» دریافت کرده‌اند که طی مدت 9 روز خانه‌ها و زمین‌های خود را ترک کنند و به جایی دیگر کوچ کنند.

آنها می گویند که برخی از پشتون‌ها با حمایت شماری از طالبان محلی، ادعا کرده‌اند که این مناطق ملکیت آن‌ها است.

مردم این روستاها خواهان توظیف یک هیأت بی‌طرف از جانب اداره محلی طالبان شده‌اند تا قضیه را به گونه دقیق و بی‌طرفانه از نزدیک بررسی کند و مورد رسیده‌گی قرار دهد.

از سوی دیگر، برخی این منابع محلی نیز در تماس تلفنی به برخی خبرنگاران گفته‌اند که این ویدئو واقعیت دارد و برخی مردم محلی نیز اخطارهایی دریافت کرده اند

این منابع برای شفاف سازی بیشتر اظهارداشتند که زمین‌هایی که معترضان اکنون تحت تصرف دارند، در گذشته ملکیت افراد دیگری بودند اما در دوران‌های مختلف از جمله در دوران انقلاب به این افراد توزیع شده بودند.

به گفته این منابع، اکنون که طالبان روی کار آمده است، مالکان گذشته این زمین‌ها شکایت کرده اند و در نتیجه حکم مسترد کردن این زمین‌ها صادر شده است.

منابع محلی تاکید کردند که شاکیان نیز از اقوام هزاره هستند و افراد نزدیک به طالبان یا از اقوام پشتون در آن دخالتی ندارند.

این منابع همچنین اضافه کردند که برخی از این زمین‌ها مربوط به اشخاص دیگری بوده که در گذشته به زور از آنها غصب شده است و اکنون پس از صدور حکم مسترد کردن این زمین‌ها، صاحبان کنونی این زمین‌ها باید محل را تخلیه کنند.

منابع محلی تاکید کردند که شکایت و اعتراض‌ها بین افرادی از اقوام هزاره در ولایت دایکندی است و ارتباطی با دیگر اقوام ندارد اما برخی رسانه ها از این مسئله بهره برداری تبلیغاتی کرده اند که نادرست است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon