گزارش میدانی تسنیم| افت شدید ذخایر آب سد لار / شرق تهران وارد تنش پاییزی آب می‌شود؟ + فیلم

گزارش میدانی تسنیم| افت شدید ذخایر آب سد لار / شرق تهران وارد تنش پاییزی آب می‌شود؟ + فیلم

سد لار کمتر از ۷ درصد ظرفیت مخزن، آب دارد و این شرایط با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر کم‌بارشی پاییز، شرایط خاصی را برای تأمین آب شرق تهران رقم می‌زند که هم صرفه‌جویی مردم را می‌طلبد و هم نیاز به اتخاذ راهکار از سوی مسئولان داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سد لار در سال 1361 در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است. ذخایر آبی این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است، ومضعیت نامطلوبی دارد. از طرفی بارشهای سالانه کفاف پر شدن مخزن 960 میلیون مترمکعبی این سد را نمی‌دهد و از سوی دیگر فرار آب از کف و دیواره مخزن این سددر طول سال ادامه دارد.

در حال حاضر فقط 67 میلیون مترمکعب آب در مخزن 960 میلیون مترمکعبی سد لار ذخیره شده است؛ به عبارتی کمتر از 7 درصد از ظرفیت مخزن این سد، آب پشت آن ذخیره شده است.

* ذخایر سد لار نصف زمان مشابه سال قبل است

محمد شهریاری، مدیر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در سامانه شرق تهران سه سد داریم که سد لار در بالادست سدهای ماملو و لتیان قرار دارد و زنجیره این سه سد، بیش از 55 تا 60 درصد نیاز آب شرب تهران را تأمین می‌کنند.

وی افزود: با توجه به موقعیت سد لار که پای دماوند است، همیشه شاهد ورودی بالای آب به این سد بودیم که متأسفانه امسال با توجه به خشکسالی رخ داده، شرایط ذخیره آب در سد لار اصلا شرایط خوبی نیست؛ درحال حاضر 67 میلیون مترمکعب موجودی مخزن سد لار است، این حجم در مقایسه با ذخایر 135 میلیون مترمکعبی سد لار در زمان مشابه سال گذشته، 68 میلیون مترمکعب کاهش داشته و به نصف رسیده است.

سد لار , شرکت مدیریت منابع آب ایران ,

* برفی برای ذوب شدن نداریم / به شرایط پمپاژ آب رسیده‌ایم

مدیر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران تصریح کرد: ورودی آب به سد لار معمولا حاصل ذوب برف ارتفاعات است، متأسفانه امسال در سطح دماوند هیچ پوشش برفی نداریم تا ذوب برفی رخ دهد و ورودی به سد لار اضافه شود.

شهریاری با بیان اینکه "شاهد کاهش 30 درصدی ورودی آب به سد لار نسبت به زمان مشابه سال گذشته هستیم"، گفت: در سد لار معمولا به واسطه تراز مخزن و تأسیساتی که تعبیه کردیم تا از حداکثر پتانسیل آبی این سد استفاده کنیم، معمولا در نیمه دوم مهرماه و اواخر ماه مهر به آستانه پمپاژ آب می‌رسیدیم و آب را از طریق پمپاژ به تهران و سد لتیان و تصفیه‌خانه شماره 5 ارسال می‌کردیم؛ متأسفانه این اتفاق امسال در نیمه دوم شهریور ماه اتفاق افتاده و الان در آستانه شروع پمپاژ هستیم و امکان انتقال ثقلی آب به سمت تهران میسر نیست.

* وضعیت فعلی و پیش‌بینی پاییز کم بارش، نوید شرایط خوبی را در فصل پاییز ندارد

وی افزود: شرایط ذخایر آبی سد‌های تهران، با توجه به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر کم‌بارشی پاییز، متأسفانه نوید شرایط خوبی را در فصل پاییز ندارد و خواهشی که از شهروندان داریم این است که صرفه‌جویی در مصرف آب را مورد توجه قرار دهند تا با وجود کم‌آبی و محدودیت منابع آبی که داریم، بتوانیم یک تأمین آب پایدار برای تهران داشته باشیم.

گزارش میدانی تسنیم از سد لار را در ادامه مشاهده کنید.

سد لار , شرکت مدیریت منابع آب ایران ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه