چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟


چگونه زیر میز ایران‌هراسی بزنیم؟

رئیس انجمن ملی مطالعات گردشگری لازمه خنثی شدن نقشه‌های دشمنان در راستای ایران‌هراسی را به کار گرفتن هر بیشتر مقوله گردشگری به عنوان یک عامل مؤثر و سازنده در دیپلماسی عمومی که موجبات توسعه ارتباط مردم کشورها با یکدیگر را فراهم می‌سازد، دانست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یکی از موارد امیدوارکننده و نوید‌بخش در اولین سفر خارجی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب دولت سیزدهم به تاجیکستان با هدف شرکت در اجلاس کشورهای عضو شازمان همکاری شانگهای، حضور و همراهی سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود. این حضور جدای از آنکه به صورت کلی نوید توجه ویژه دولت جدید به مقوله گردشگری را در عرصه روابط بین الملل می‌دهد، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای در افق روابط دو کشور تاجیکستان و ایران در حوزه گردشگری ترسیم می‌کند.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در صفحه مجازی خود توئیت کرد:

«امروز همراه رئیس‌جمهور به تاجیکستان آمده‌ام. گردشگری بین ما و آن‌ها به دلیل برخی سوءتفاهم‌ها بسیار عقب مانده است. باید زیر میز ایران‌هراسی بزنیم و ایران‌دوستی را جایگزین کنیم.

تاجیک‌ها خیلی خوبن!

تندیس‌های بزرگ رودکی و اسماعیل سامانی در میادین بزرگ شهر دوشنبه خاطره‌انگیز است.»

ضرغامی در این سفر از اشتراکات فراوان فرهنگی دو کشور گفت و خواستار مقابله با ایران‌هراسی از طریق ترویج ایران‌دوستی با هدف ترمیم روابط بعضاً خدشه‌دار شده دو کشور در حوزه گردشگری شد.

انتخاب هوشمندانه وزیر میراث‌فرهنگی برای سفر به تاجیکستان

در همین راستا به منظور ترسیم بهتر دستاوردهای این سفر در حوزه گردشگری و نحوه توسعه و ترویج مقوله مقابله با ایران‌هراسی و الزامات افزایش مناسبات گردشگری با تاجیکستان دکتر محمدحسین ایمانی؛ رئیس انجمن علمی مطالعات گردشگری در گفت‌وگو با تسنیم گفت: بازار هدف در بازاریابی گردشگری به 3 دسته تقسیم می‌شود. بازارهای اولیه، بازارهای ثانویه و بازارهای فرصت؛ بازار‌های اولیه به بازار‌هایی تلقی می‌شود که از لحاظ بعد مسافت با کشور مقصد فاصله اندکی دارد و از نظر فرهنگی، دینی و مذهبی بین دو کشور قرابت وجود دارد؛ که در مقوله بازاریابی توصیه می‌شود کشور‌ها از بازار‌یابی اولیه شروع کنند. انتخاب تاجیکستان به عنوان اولین سفر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بسیار هوشمندانه بود چراکه تمامی ویژگی‌های بازار اولیه در تاجیکستان نسبت به ایران وجود دارد.

وی بیان کرد: گرچه متأسفانه از ادوار گذشته تاکنون در این بازار در جهت توسعه گردشگری کار عمده‌ای توسط متولیان امر صورت نگرفته است اما حالا باید با استفاده از تبلیغات مناسب و کارآمد مخصوصاً برای نسل جوان تاجیکستان که با تاریخچه گذشته خود فاصله دارند و همچنین ترغیب آژانس‌ها جهت بازاریابی و جذب گردشگر در کشور مذکور اهتمام لازم به کار بسته شود، چرا‌که به نظر می‌رسد این قرابت فرهنگی و تاریخی فی‌ما‌بین دو کشور به لحاظ توسعه گردشگری برای هر دو طرف بسیار سودمند است.

افزایش دیپلماسی عمومی لازمه مقابله با ایران‌هراسی

رئیس انجمن علمی مطالعات گردشگری ادامه داد: از آنجایی که هنر، ورزش و گردشگری سه‌گانه‌های مؤثر در دیپلماسی عمومی است که منجر به رونق هرچه بیشتر آن می‌شود، باید مطابق با مفهوم دیپلماسی عمومی که بر پایه ارتباط مردم با مردم شکل گرفته و فارغ از اختلافات سیاسی بین دولت‌ها است، در جهت تقویت هرچه بیشتر آن بکوشیم چرا‌که موجبات توسعه ارتباط مردم کشورها با یکدیگر را فراهم می‌سازد.

ایمانی در همین راستا سخنان دیروز مقام معظم رهبری مبنی بر توجه بیشتر به ورزش‌های اصیل ایرانی همچون چوگان و استفاده از این موقعیت برای جذب گردشگران خارجی و برخی از منویات ایشان در این زمینه در گذشته را الهام بخش و قابل توجه برای برنامه‌ریزی‌های بعدی در این صنعت دانست.

رئیس انجمن ملی مطالعات گردشگری لازمه خنثی شدن نقشه‌های دشمنان در راستای ایران‌هراسی را به کار گرفتن هر بیشتر مقوله گردشگری به عنوان یک عامل مؤثر و سازنده در دیپلماسی عمومی عنوان کرد و گفت: این یک شعار صرف نیست بلکه مؤید درستی آن را نیز می‌توان در تحقیقات دانشگاهی دید که نشان می‌دهد گردشگران خارجی به هنگام پایان سفر خود نیز اذعان کرده‌اند آن‌چیزی که بر پایه ایران‌هراسی برای ما ترسیم شده‌بود درست نبوده و خلاف آن را مشاهده کردیم.

وی افزود: بنابراین با عنایت به این موضوع و اهمیت کارکرد سیاسی گردشگری به عنوان یک کارکرد نقش دوم اهمیت زیادی دارد؛ چرا‌که می‌توان با استفاده از این ابزار و انجام هزینه‌های کمتر ارتباط مردمی را در دیگر کشورها افزایش دهیم تا با سفر کردن به ایران و نشان دادن ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های موجود در کشور توطئه‌های دشمنان تا حد زیادی خنثی شود.

ایمانی با اشاره به اینکه در اکثر جوامع 90 درصد از فعالیت‌های گردشگری در این صنعت را بخش خصوصی به بار می‌کشد و تنها دولت وظیفه نظارت بر عملکرد صحیح، قانون‌گذاری و حمایت‌های کلان را بر عهده دارد، اظهار کرد: بنابراین دولت باید نقشه راه و برنامه مدون با چشم‌انداز حداقل 6 یا 7 ساله‌ای را ترسیم کند و بر انجام آن مصمم باشد تا بخش خصوصی که ذاتاً نقش سرمایه‌گذاری را ایفا می‌کند با اطمینان از برگشت سرمایه خود و سود حاصله از آن به صورت تمام قد وارد میدان شود و تمام توان خود را در این زمینه به کار گیرد.

به عقیده وی انجام سفرهایی نظیر سفر ضرغامی به تاجیکستان باید هدفمند باشد؛ در واقع و به تعبیر دیگر باید در وهله اول تیم‌های مطالعاتی و منسجم کارشناسی و علمی با شناسایی بازارهای هدف ایران و تدوین برنامه‌های مؤثر مراحل مقدماتی را فراهم سازند و در اختیار وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار داده تا وزیر صرفاً برای امضا توافق‌نامه‌ها به کشور مورد نظر عزیمت کند و در حقیقت با دست پر برود و با دست پر برگردد.

رئیس انجمن علمی مطالعات گردشگری بزرگ‌ترین ضربه وارده به پیکر صنعت گردشگری را بی‌برنامگی دانست که در دولت‌های گذشته وزیر مربوطه و یا سکان‌دار حوزه گردشگری صرفاً بدون داشتن برنامه‌ای به کشور مورد نظر می‌رفت که در نهایت آورده‌ای نیز به همراه نداشت.

وی همچنین عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را فرصتی مغتنم برای شناساندن ظرفیت‌های گردشگری کشور دانست و گفت: ظرفیت و شرایط خوبی مهیا است به شرط داشتن برنامه می‌توان از آن نهایت سود و استفاده را برد.

ایمانی در انتها موفقیت نسبی دولت جدید در همین روز‌های ابتدایی را امید‌بخش دانست و خاطرنشان کرد: مردمی که خسته و افسرده از مشکلات و بی‌برنامگی دولت‌مردان و دست‌اندرکاران آن بودند اکنون بارقه‌های امیدی را مشاهده می‌کنند و اهتمام دولت باید بر این باشد که دوباره ناامیدی سراغ مردم را نیاید؛ خوشبختانه انتخاب ضرغامی با توجه به سابقه طولانی مدیریتی و ارتباطی وی اگر توام با نگاه تخصصی و حضور کارشناسان دلسوز این صنعت و همچنین سرلوحه قرار دادن نظرات آنان همراه باشد، به فضل خداوند می‌تواند در آینده نه چندان دور و در دوران پساکرونا منتج به تحقق سونامی گردشگران خارجی و تقاضا‌‌های نهفته از سمت آنان گردد که صد البته تحقق این مهم در گرو داشتن برنامه منسجم و مدون است، چرا‌که در غیر این صورت، کشور‌های رقبا بازار‌های هدف ایران را تصاحب خواهند‌کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon