وضعیت قرمز و خطرناک کرونا در همدان ادامه دارد


وضعیت قرمز و خطرناک کرونا در همدان ادامه دارد

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در حال حاضر وضعیت ۶ شهرستان در استان همدان قرمز و چهار شهرستان به رنگ نارنجی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، بیش از دو ماه از شروع موج پنجم کرونا و قرمز شدن وضعیت کرونا در استان همدان می‌گذرد. در این مدت روزانه بین 500 تا یک هزار بیمار مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی شناسایی شده و به طور میانگین روزانه 10 بیمار جان خود را از دست داده‌اند. پیک پنجم کرونا نسبت به موج‌های قبلی گسترده تر بوده و بیماران زیادی را به تخت بستری کشانده است.

با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از جمعیت بالای 60 سال همدان علیه ویروس کرونا واکسینه شدند، بیشترین میزان موارد بیماران بستری مربوط به گروه سنی زیر 60 سال بوده است.

بنابر گزارشات میدانی و اخبار به دست آمده، در پیک پنجم بیماری که دلتا کرونا شیوع دارد درگیری ریوی بیماران بیشتر شده و سرعت انتشار و سرایت‌پذیری ویروس هم تشدید شده است.

اگرچه از هفته گذشته بسیاری از استان‌های کشور از وضعیت قرمز به سمت نارنجی پیش رفتند اما در استان همدان همچنان وضعیت قرمز و پرخطر است.

به منظور کنترل شرایط و کمک به بهبود شرایط، محدودیت سنی برای  واکسیناسیون مردم همدان برداشته و همه افراد بالای 18 سال می‌توانند با مراجعه به سامانه واکسن ثبت نام خود را انجام دهند.

دکتر رشید حیدری مقدم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه روند واکسیناسیون در استان همدان شتاب بیشتری گرفته است، تصریح کرد: در روزهای آینده به منظور پیشگیری از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون، پایگاه‌های شبانه روزی را فعال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت شهرستان‌های فامنین، تویسرکان، ملایر و اسدآباد نانجی و مابقی شهرستان‌ها قرمز است، افزود: هرگونه بی توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و حضور در تجمعات امکان بازگشت به وضعیت قرمز را ایجاد می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه دورهمی‌های خانوادگی، و برگزاری مجالس عروسی و عزا از عوامل ایجاد موج پنجم کرونا در استان بوده است، تصریح کرد: هر گونه عادی انگاری شرایط و شرکت در تجمع‌ها خطر ابتلا به ویروس کشنده کرونا را تشدید می‌کند.
علائم سرماخوردگی را جدی بگیرید

دکتر محمد خزائی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در زمان اپیدمی کرونا باید هرگونه علائم سرماخوردگی و تنفسی جدی گرفته شود، اظهار داشت: در شرایط کنونی باید هرگونه علائم شبیه به سرماخوردگی کرونا تلقی شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا به آسانی از یک بیمار مبتلا به دیگران منتقل می‌شود، گفت: برخی بیماران مبتلا کاملا بدون علامت هستند و قادرند از راه سرفه،عطسه، روبوسی و حتی حرف زدن از فاصله کمتر از یک متر، بیماری را به اطرافیانشان منتقل کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیش از 45 درصد جمعیت شهری همدان حداقل یک دز از واکسن کرونا را دریافت کردند، تصریح کرد: تزریق واکسن به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در افراد واکسینه شده ضروری است.

خزائی با تاکید بر اینکه گسترش واکسیناسیون بر کاهش آمار مرگ و میر و بستری بیماران مبتلا موثر است، اظهار داشت: افراد دو هفته پس از دریافت دز دوم واکسن به ایمنی می‌رسند.

وی با بیان اینکه عدد شاخص سرایت پذیری ویروس بیشتر از «یک» است، عنوان کرد: برای بهتر شدن اوضاع باید به عدد کمتر از یک برسیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه استان همدان از نظر سرعت واکسیناسیون جزء استان‌های برتر کشور است، تصریح کرد: تا هفته آینده چندین مرکز جدید واکسیناسیون به مراکز قبلی اضافه می‌شود.

پزشکان مطب‌های خصوصی بیماران کرونایی را ویزیت می‌کنند

رئیس سازمان نظام پزشکی همدان با بیان اینکه مراجعه بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا در مطب های خصوصی زیاد است، اظهار داشت: همکاران ما در بخش خصوصی این بیماران را معاینه، ویزیت و در صورت نیاز به بیمارستان‌ها ارجاع می‌دهند.

دکتر علیرضا مدرکیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، تصریح کرد: همکاران پزشک ما در مطب‌های خصوصی و دولتی خدمات مربوط به بیماران کرونایی را ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه در مجموع مراجعه بیماران به مطب‌های خصوصی نسبت به ماه‌های گذشته بیشتر شده است، گفت: قبلاً از مردم تقاضا می‌کردیم تا بهبود شرایط کرونا از مراجعه غیرضروری به مطب‌های پزشکی خودداری کنند اما چون زمان دقیقی برای پایان بیماری کرونا وجود ندارد مردم هم از انتظار و به تعویق انداختن درمان بیماری‌هایشان خسته شده‌اند.

رئیس سازمان نظام پزشکی همدان با تاکید بر اینکه همکاران ما در خط مقدم مبارزه با کرونا و خدمات‌رسانی به بیماران مبتلا هستند، اظهار داشت: تاکنون تعداد بسیار زیادی از پزشکان برای چندمین بار به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

مدرکیان با اشاره به اینکه وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در مطب‌های پزشکی در حد متوسط است، تصریح کرد: بسیاری از ساختمان های پزشکان و مطب‌ها استانداردهای لازم را از نظر سیستم تهویه‌ای و فضای کافی برای انتظار بیماران ندارد.

وی با بیان اینکه به منظور رفاه حال بیماران و پیشگیری از ابتلا به کرونا، نوبت‌دهی پزشکان را غیر حضوری کردیم، افزود: هرگونه تجمع و ازدحام بیماران در مطب‌ها خطر انتقال و گردش ویروس را تشدید می‌کند.

انتهای پیام/743/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon