سریالهای آینده تلویزیون از بلاتکلیفها تا فصل نوی نوستالژیها و مجموعه امنیتی جدید
تلویزیون مجموعههایی را تدارک دیده که هم در آنها نگاهی به کرونا دارند، هم وارد کمپ انگلیسیها شده و حتی چند نوستالژی را وارد فصل جدیدی میکند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در شبکه یک، این شبها "افرا" بهرنگ توفیقی روی آنتن است. سریالی که فراز و فرودهایی دارد که باید منتظر بمانیم سرانجامِ ماجراهای مسعودِ، مهتاب، حاج محمود و کاراکترهای دیگر قصه به کجا خواهند رسید. چندی پیش کیانوش عیاری کارگردان سریال "87 متر" اعلام کرد که قرار است یک هفته بعد از اربعین حسینی این مجموعه بعد از سالها تأخیر در تولید، رنگِ آنتن را به خودش ببیند. از طرفی دیگر، سریال "بعد از آزادی" هم مدتها در صفِ کنداکتور مانده و معلوم نیست چه زمانی پخش خواهد شد.
سریالی که تا قبل از پخشِ "دودکش" و حتی "افرا" هم جزو گزینههای پخش یک سیما بود. مجموعه تلویزیونی "بعد از آزادی" قرار بود در محرم 1399 خودش به آنتن شبکه یک سیما برسد اما به هر حال این موقعیت برای محمدعلی باشه آهنگر و هنرمندان این سریال فراهم نشد. پیگیریها نشان میدهد "بعد از آزادی" مراحل فنی را سپری کرده و باید منتظر بمانیم و ببینیم تصمیم معاونت سیما و دستاندرکاران پخشِ سریالهای تلویزیون، چه زمانی این سریال را روی آنتن خواهند برد.
سریالی که به خاطر نمایش مشکلات اقتصادی، فضای پس از آزادی از زندان، گرفتاریهای اشتغال و خیلی از دغدغههای دیگر، درام سنگین به حساب میآید و شاید گزینه مناسبی برای ایام حزن و اندوه مثل محرم و صفر باشد. رضا داودنژاد، اندیشه فولادوند، مرتضی اسماعیل کاشی، اصغر همت، قاسم زارع، خسرو شهراز، سام کبودوند، امید روحانی، حسین باشهآهنگر، رویا جاویدنیا، رامین سیار دشتی، المیرا دهقان و… از بازیگران اصلی سریال "بعد از آزادی"اند.
سریالی که 12 ماه در لوکیشنهای مختلف جلوی دوربین قرار گرفت. سریال "بعد از آزادی" اعلام شده بود در 35 قسمت تولید میشود با اضافه شدن پنج قسمت دیگر به 40 قسمت 42 دقیقهای رسید. باید منتظر ماند و دید که آیا سرانجام این سریال هم رنگِ آنتن را خواهد دید یا دوباره باید در صفِ انتظار بماند؟ یا کماکان جزو سریالهای بلاتکلیف تلویزیون خواهد بود.
سریال بعدی که در صفِ کنداکتور مانده و در ایام تولید هم بارها متوقف شد، مجموعه "87 متر" کیانوش عیاری است. کارگردان صاحبسبکی که همیشه آثارش در سینمای ایران مورد توجه بوده و "روزگار قریب" او این روزها دوباره از شبکه آیفیلم پخش میشود. او اعلام کرده که یک هفته بعد از اربعین حسینی و یا به تعبیری بعد از پایانِ پخش سریال "افرا" روی آنتن خواهد رفت اما پیگیریها نشان میدهد که هنوز معلوم نیست کدام سریال به آنتن شبکه یک سیما خواهد رسید.
کیانوش عیاری پس از 13 سال قرار است دوباره با سریالی پر سر و صدا وارد صدا و سیما شود. از بازیگران این سریال میتوان به علی دهکردی، مهران رجبی، فریبا کامران، زنده یاد حسین محب اهری، شهین تسلیمی، دیبا زاهدی، سونیا سنجری، حسین سلیمانی، فریده سپاه منصور، محمد بحرانی طنز پرداز محبوب و صدا پیشه جناب خان دوست داشتنی اشاره کرد.
البته سعید پیردوست را نیز پس از مدتها دوری از بازیگری در این سریال میبینیم. گفته شده است مرحوم علی انصاریان فوتبالیست که البته این روزها بیشتر در نقش مجری و بازیگر دیده شده هم در سکانسهایی در این سریال به ایفای نقش پرداخته است.
داستان سریال 87 متر همانطور که از نام آن هم پیداست به موضوع مسکن پرداخته است. در این داستان پروندههای قضایی مربوط به مشکلات مستغلات و مسکن بررسی میشود. مشکلاتی که عموما ناشی از بیاطلاعی عمومی مردم از قوانین است.
در خلاصه داستان این سریال آمده است که شخصی به نام علیرضا پوردورانی به همراه همسر و فرزندانش خانهای را خریداری میکنند. اما روز اسباب کشی با یک خانه پر از اسباب و اثاثیه مواجه میشوند. و آنجا تازه میفهمند که این خانه به شخص دیگری به نام محسن خلیلی هم فروخته شده است. خانواده محسن خلیلی زودتر از خانواده پوردورانی وارد خانه شدهاند. و این کلاهبرداری سرآغاز مشکلاتی برای این دو خانواده است.
باید ببینیم این سریال بعد از فراز و نشیبهای بسیار، آیا میتواند مردم را در این روزهای سخت کرونایی و قرنطینه راضی کند؟
سریالِ دیگری که این روزها در حال تولید است و ماههای پایانی تصویربرداری را میگذراند، "جشن سربرون" مجتبی راعی است. چندی پیش حسن نجاریان تهیهکننده این سریال به آخرین لوکیشنِ سریال "جشن سربرون" اشاره کرد و گفت: امیدوارم تا 4 ماه آینده تصویربرداریمان به پایان برسد. مجموعه تلویزیونی "جشن سربرون" به دوران مشروطه و مشروطهخواهان برمیگردد. سریال "جشن سربرون" یک اصطلاح درباره جشنی است که پس از پایان بافت قالی برگزار میشود؛ به این صورت که وقتی بافت قالی تمام میشود، قالی را از بالای دار میبرند و به اصطلاح میگویند سر قالی را میبریم؛ این رسم، وجه تسمیه داستان و محور قصه خواهد بود.
او در لا به لای توضیحاتی که به خبرنگار تسنیم داد درباره زمان و یا شبکه پخشکننده این سریال هم گفت: "امیدوارم با تلاشِ دوستان سریال برای پخش در ماههای پایانی سال آماده شود اما فعلاً دقیق نمیتوان زمانی را اعلام کرد. احتمالاً با توجه به گستردگی کار، شبکه یک سیما این سریال را پخش کند. یکی از اهداف اصلی ما دیده شدنِ این سریال تلویزیونی است، چون خستگی را از تنِ گروه به در میکند که انشاءالله با استقبال مخاطبین این مهم، محقق شود."
در خلاصه داستان "جشن سربرون" آمده است: «بهادر»، کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه «سرخو»، رقابت و مخالفتی دیرینه دارد. مدتی است آتش کینهها خاموش شده است تا اینکه سرخو با اعتماد به نفس به خواستگاری جهانپسند دختر زیبا و کم سن و سال بهادر میآید. غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهانپسند به عقد پسرعموش درآید. بهادر قاطعانه با این وصلت مخالفت میکند. زخمهای کهنه سرباز میکنند. هر دو طایفه از کدخدای خود حمایت میکنند. درگیری ابعاد بزرگتری مییابد و بهادر تلاش بزرگی را آغاز میکند.
حسین محجوب، محمود پاکنیت، لاله اسکندری ، فرخ نعمتی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، کریم اکبری مبارکه، صدرالدین حجازی، نادر فلاح، بیوکمیرزایی، مهران نائل، جواد قامتی، ابراهیم برزیده، سیامک اشعریون، پرویز بزرگی، علی جاویدفر، محمد حاج حسینی، فرشید صمدیپور، محمدرضا راد، حسن محمودی، مجتبی واشیان، امیر کسارنژاد، ساقی عسگری، سارا اشتری، امیر زمستانی، سودابه علیپور، نجات علی مرادی، سیامک حلمی، آرمین ترکمندی، علی حسن ناصری، ذبیح ذبیح پور، علی نجاریان، زهرا برومند، ایوب دمان، امیر نداف فر، عباس براری، رضا درم کزین، ابوالفضل حاجی علیخانی، مجید یاراحمدی، مهرانهادی، جواد عاقبت بین، حسن زارع، محمودرضا بهرامی، علی عطایی، سیامک نظری، مرتضی ستارپور، محمد نادرخانی، فیروز حیدرزاده، سجاد مومنی، رضا سیدی از بازیگران این مجموعه تلویزیونیاند.
سریالِ دیگری که این روزها در مناطق جنوبِ تهران به فیلمبرداریاش ادامه میدهد، "خودخواسته" علیرضا بذرافشان است. کاری که برای شبکه یک سیما آماده میشود و حتی یکی از گزینههای فصل پاییز تلویزیون هم به شمار میرود که خیلی نمیتوان به پخش در این چند وقتِ اخیر امیدوار بود. چرا که بذرافشان میگوید: "فعلاً باکسِ قطعی برای ما تعیین نکردهاند اما پستولید این کار حداقل سه ماه و نیم طول میکشد و از این جهت فکر میکنم برای پخش اواخر پاییز و یا اوایل زمستان آماده باشیم که از شبکه یک سیما روی آنتن برود."
یکی از نکاتِ جالب، اضافه شدن دو بازیگر جدید به نامهای بیژن بنفشهخواه و میرطاهر مظلومی به گروه هنرمندان "خودخواسته" است. بذرافشان همین چندی پیش هم از اضافه شدن اسماعیل محرابی و پاشا جمالی به جمعِ بازیگران سریال خبر داده بود. بازیگرانی همچون حسین پاکدل، محمد صدیقمهر که نقش اول این سریال را برعهده دارد و همینطور سهیلا گلستانی، محیا دهقانی، محمد نادری، علیرضا آرا، عزتالله مهرآوران، علیرضا استادی و اخیراً پاشا جمالی هم به گروه پیوسته، ایفای نقش میکنند.
کار کمدی که به تعبیر کارگردانش، بامزگیهایش درست و اصولی درآمدهاند. سریال 30 یا 31 قسمتی، به روایت تاریخی در 2 برهه زمانی میپردازد. داستان از سال 1320 شروع میشود و ادامه آن به سال 1390 میرسد. در ابتدای این سریال جوانی روایتی از 70 سال پیش را بیان میکند. این سریال داستان خاصی دارد که گروه نویسندگان حدود 5 سال برای نگارش آن زمان گذاشتند.
لیست بازیگران این سریال عبارتند از: ثریا قاسمی، علیرضا آرا، حسین پاکدل، باربد بابایی، سهیلا گلستانی، محمد صدیقمهر، محمد نادری، عزتالله مهرآوران، رضا کریمی، اسماعیل محرابی، علیرضا استادی، ایمان صفا، پیام احمدینیا، محیا دهقانی، پادینا کیانی، آتش تقیپور، بهزاد رحیمخانی، سعیده عرب، صبا گرگینپور.
سریالِ دیگری که نامش به عنوان مجموعه شبکه یک و حتی شبکه سه سیما مطرح میشود، "سنجرخان" محمدحسین لطیفی است. این مجموعه که از مرز 80 درصد فیلمبرداری گذشته با حضور بازیگرانی همچون محمود پاکنیت به عنوان حاکم سنندج، احمد نجفی به عنوان فرمانده قوای روس، جلیل فرجاد در نقش آیتالله شریعتمدار، پیام دهکردی خلیلخان برادرِ سنجرخان، علی اوسیوند پیشکارِ حاکم سنندج، حمیدرضا نعیمی در نقش رضا خان، قطبالدین صادقی سردار رشید و فرشید گویلی به عنوان بازیگر نقش سنجرخان و.... به ایفای نقش میپردازند. پیگیریها نشان میدهد این سریال هم خودش را برای پخش در فصل پاییز آماده میکند.
در شبکه دو آنطور که بهرنگ ملکمحمدی مدیر گروه فیلم و سریال میگوید شرایط خوبی حاکم است. از فیلمبرداری دو سریال دنبالهدار که یکی اجتماعی و جوانانه و دیگری اکشن و پلیسی است. تولید 185 قسمت در قالب 6 سریال جدید، پیشبینی است که ملکمحمدی کرده و باید دید با شرایط کرونایی امروز و مشکلات اقتصادی و مالی تلویزیون، سریالها در زمانِمقرر به آنتن خواهند رسید یا خیر؟
این شبها سریال "در کنار پروانهها" به کارگردانی داریوش یاری روی آنتن است؛ "نوار زرد 2" به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی و کارگردانی سروش محمدزاده در 30 قسمت، "از سرنوشت 4" به تهیهکنندگی علی اکبر تحویلیان و کارگردانی محمدرضا خردمندان در 50 قسمت، "شب بیدار" به تهیهکنندگی علی مهام و کارگردانی رضا ابوفاضلی در 30 قسمت و "تب و تاب" به تهیهکنندگی مهدی شفیعی و کارگردانی داریوش مختاری در 30 قسمت از جمله سریالهای در حال تصویربرداری این شبکه است.
در کنار این مجموعهها، 15 قسمت سریال نوروزی و 30 قسمت سریال رمضانی را میتوان اضافه کرد که 185 قسمت تا تابستان 1401 ،تدارک ویژه گروه فیلم و سریال برای علاقهمندان به فیلم و سریال خواهد بود. آنطور که مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما، پیشبینی کرده، "نوار زرد 2" آذرماه به پخش برسد، "از سرنوشت 4" با 50 قسمت زمستان، "شب بیدار" و "تب و تاب" هم مقرر است بعد از رمضان 1401 در جدول پخش سریالهای این شبکه قرار بگیرند. برای نوروز و رمضان 1401 نیز دو سریال را در نظر گرفته شده که به زودی مشخصات کامل آن اعلام خواهد شد.
در حالی که هفته گذشته اعلام شد، "حضرت اجل" را محمدمهدی عسکرپور برای سیمافیلم میسازد حالا خبرهایی هم به گوش میرسد که او نگارش اثر جدیدی به نام "برای او" را برای گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما هم انجام میدهد. همچنین ملکمحمدی تأکید کرده که به محض فراغت ایشان از پروژههایی که در دست دارند، تولید این سریال را نیز آغاز خواهیم کرد. همچنین سامان سالور نیز نگارش یک اثر دیگر را پیش میبرند.
در میانِ این خبرها، "بچه مهندس5" هم در دستور کار است؛ چرا که مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو تأکید کرده که فصل پنجم "بچه مهندس" به عنوان یکی از پروژههای مطرح و شاخص شبکه دو نیز در حال نگارش است که با تهیهکنندگی سعید سعدی و کارگردانی علی غفاری سال آینده به تولید خواهد رسید.
همچنان که در گذشته هم مطرح شده بود، "مهیار عیار" به تهیهکنندگی بهروز مفید نیز یک پروژه تاریخی و وزین است که در دوره صفویه میگذرد و شبکه دو در حال برنامهریزیاند تا به تولید نزدیک شود. شاید یکی از نکات جالب توجه، استفاده از بانیپال شومون، سامرند معروفی و ... باشد که از جمله بازیگران جوانیاند که به عنوان شخصیت اصلی سریالهای "نوار زرد 2" و "در کنار پروانهها" با پروژهها همکاری میکنند. همچنین قرار است در سریالهای نوروز و رمضان شبکه هم به کارگیری ظرفیتهای جوان در دستور کار قرار دارد.
سریال "همسایه" محمدحسین غضنفری با موضوع مهاجران افغانستان و بحثهای روز اجتماعی این شبها روی آنتن شبکه سه سیما است. درحالی که اتفاقات بیشماری در کشور افغانستان همسایه ایران در حال وقوع است و در عین اینکه ایران همواره میزبان مهاجران بسیاری از این کشور بوده است."هم سایه" یک ملودرام عاشقانه است که سعی میکند از زندگی و دغدغههای مهاجرین افغانستانی در ایران و همزیستی دو ملت بگوید. سیاهنمایی نکند و تلاش کند در لایههای زیرین این عاشقانه ایرانی- افغانستانی، مشکلات مردم این دیار را هم به تصویر بکشد تا شاید جایی دردی دوا شود.
اما نکته قابل توجه در سریالهای شبکه سه، این است که این خط پایان نیافته و سریال های دیگری با همین محوریت و توجه به مسائل روز در دستور کار این شبکه قرار دارد که آن را متفاوت با سایر شبکهها میکند. در واقع میتوان ریسک و تجربه ساخت برنامههای جدید را به طور کاملاً مشهودی در این شبکه دید که در سایر برنامههای آن هم قابل مشاهده است.
این روزها خبری از سریال امنیتی "سرجوخه" آمده که قرار است به زودی از شبکه سه سیما پخش شود. درام جاسوسی اجتماعی که از پاییز سال گذشته کلید خورده، این روزها با دو گروه به صورت همزمان در داخل و خارج کشور فیلمبرداری میشود و پس از "سارق روح"، "ترور خاموش" و "خانه امن" چهارمین همکاری مشترک صفری و معظمی است.
سامان صفاری در نقش کیان، حمیدرضا محمدی در نقش غلامرضا و آرش آصفی در نقش یک افسر ضدجاسوسی بازیگرانیاند که تا به حال حضور آنها در سریال رسانهای شده و دیگر کاراکترهای مجموعه نیز تا زمان پخش به مرور معرفی خواهند شد. "سرجوخه" با روایت دو قصه موازی، به زندگی دو شخصیت غلامرضا و کیان که از دو طبقه اجتماعی مختلف با انگیزهها و کشمکشهای متفاوتاند میپردازد که هر دو در راه رسیدن به عشق موانع و اتفاقات زیادی سر راهشان قرار میگیرد که روند رسیدن را کندتر و جذابیت قصه را بیشتر میکند.
شبکه سه همچنین کار سه فصلهای را در دستور کار دارد که نامش "اپیدمی" است و مهدی فخیمزاده در آن نقشی متفاوت را برعهده دارد. هر فصل 7 قسمت دارد و خانه تولیدات جوان این سریال را تهیه و تولید میکند. سه کارگردان به نامهای سیدامیر سجادیحسینی، محمدصادق بکتاشیان و محمد علیزاده که تجربه ساخت تلهفیلم و سریال را دارند، کارگردانی سریال را برعهده گرفتهاند. فخیمزاده در این سریال نقش احمد جهان که یکی از نقشهای اصلی است را بازی میکند. علاوه بر او فریبا متخصص، محسن قصابیان، سیامک اطلسی، اصغر نقیزاده، نیلوفر رجاییفر و محسن فریضه حضور دارند و قرار است در فصلهای بعدی هم بازیگران دیگری اضافه شوند.
مسئول خانه تولیدات جوان همچنین در گفتوگویی اعلام کرد که اواخر سال 1400 و یا اوایل 1401 به آنتن شبکه سه سیما خواهد رسید. این سریال در بیمارستان صحرایی واقع در بوستان ولایت تهران فیلمبرداری میشود. کاری که سعید کمانی تهیهکنندگی میکند و درباره دلاوریها، فداکاریهای مدافعان سلامت و کادر درمان در ایام کرونا است.
در شبکه پنج این شبها سریالِ "زن زندگی مرد زندگی" روی آنتن است. یکی از سریالهایی که بارها دربارهاش صحبت شده، یکی "رعد و برق" بهروز افخمی است و دیگری "روزگار جوانی" و البته کارهای دیگری هم در حال ساختند که به مرور مطرح خواهند شد. آنطور که مطرح شده حتی کارِ پرویز شیخطادی هم قرار است به زودی از همین شبکه تلویزیونی روی آنتن برود.
فصل دوم مجموعه "روزگار جوانی" این روزها روی میز تدوین و مشغول تکمیل مراحل فنی است. حتی در جایی اعلام شده که 17 قسمت آن آماده شده و احتمال دارد سریال بعدی شبکه پنج سیما باشد. سریال پربازیگری که مثلِ مجموعه خاطرانگیزش، همان شکل و قالب اپیزودیاش را حفظ کرده و تنها بیوک میرزایی با کاراکتر عباس آقا، از آن مجموعه نوستالژی باقی مانده و بقیه خصوصاً دانشجویان، همه بازیگران جدید و حتی جوانِ امروزیاند. این مجموعه را هم اصغر توسلی کارگردانی کرده و سپهر محمدی تهیهکنندهایاش را برعهده دارد.
سریالِ دیگری که در صفِ پخش قرار دارد و البته هنوز کارهای فنی آن باقی مانده و بهروز افخمی به عنوان کارگردان مثلِ همیشه با ظرافت و دقت کار را پیش میبرد. مجموعهای که یک قسمت آن در ایام ماه مبارک رمضان روی آنتن رفت و بقیه آن به دلیل آماده نشدنِ مراحل فنیاش و توأمان تصویربرداری نتوانست به آنتن برساند. سریالی که درباره حادثه سیل 1398 جلوی دوربین رفت و از پیچیدگیهای فنی و اجرایی و به خصوص پررنگ بودن جلوههای ویژه برخوردار است.
در این سریال نقشِ اصلی وجود ندارد و همه کاراکترها به نوعی شخصیتاند و نمیتوان گفت مهدی زمینپرداز و دوستان دیگر، چه کسی نقش کلیدی دارد. شهرام قائدی، محمد فیلی، مرتضی کاظمی، مهدی زمینپرداز، محمد مختاری، مزدک رستمی، حسن اسدی، ویدا موسوی، سپیده موسوی، امیر موسوی، ابراهیم یوسفی، پوریا منجزی، مجید درستی و ابراهیم امیرخانی بازیگرانیاند که در این سریال تلویزیونی به ایفای نقش پرداختهاند.
حتی گفته میشود سریال "خداحافظ مادر" پرویز شیخطادی با موضوع فرماندهی طاهره دباغ در سپاه همدان که اولین فرمانده زن در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حساب میآید بزودی به آنتن خواهد رسید.
البته چند سریال دیگر هم مطرحاند که در شبکه پنج سیما سریال میشوند و یا در حال ساختاند. یکی کار نوستالژی "ساعت 11" است که توسط وحید نیکخواه آزاد تهیهکننده، کارگردانی میشود. سعید کمانی در این سریال تهیهکنندگی و مافی به عنوان نویسنده این سریال خواهد بود.
"داستان یک شهر" احیای برندی است که سالها قبل با سوژههای واقعی، آسیبهای اجتماعی را مورد هدف قرار میداد و حالا قرار است بزودی سری جدید آن برای آنتن شبکه پنج سیما آماده شود. پیمان عباسی نویسنده این مجموعه براساس سوژههای واقعی در شهر و اتفاقات و حوادث شهر تهران کار را پیش میبرد.
"شهباز" کار معمایی است که مینا خدیوی نویسنده آن است و تهیهکنندگی آن برعهده مهدی علینقیپور است. حوزه امنیت عمومی را نشانه گرفته و ذیل سریالهای معمایی امنیتی تعریف میشود. متن این سریال با تعامل نهادهای امنیتی نگارش میشود و کار متفاوتی در حوزه کارهای امنیتی به شمار میرود.
"تیمره" کار دیگری است که کمدی در عین حال تاریخی به شمار میرود. حامد افضلی به عنوان نویسنده و آشتیانیپور تهیهکننده این سریال است. موضوع آن راجع به اولین فوتبالی است که در جنوب ایران با حضور انگلیسیها برگزار میشود.
انتهای پیام/