جانبازان شیمیایی مدافع حرم در کمیسیون مشترک با سپاه تعیین وضعیت میشوند
معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به تسنیم گفت: آن دسته از جانبازان شیمیایی مدافع حرم که در کمیسیونهای ما مشکل پیدا کرده و تعیین درصد نشدهاند، در کمیسیون مشترک با سپاه تعیین تکلیف میشوند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا عباسپور، معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در نخستین نشست خبری رئیس بنیاد شهید در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره وضعیت تعیین درصد جانبازان شیمیایی مدافع حرم گفت: آن دسته از جانبازان شیمیایی مدافع حرم که در کمیسیونهای ما مشکل پیدا کرده و تعیین درصد نشدهاند، در کمیسیون مشترک با سپاه تعیین تکلیف می شوند. حساسیت ما در خصوص جانبازان شیمیایی به خصوص برای مدافعان حرم خیلی زیاد است. سعی می کنیم حق کسی در این زمینه ضایع نشود و حقشان را در زمینه تعیین درصد به دست بیاورند.
وی با اشاره به پرداخت حق پرستاری گفت: حق پرستاری برای کسی پرداخت میشود که از جانباز پرستاری کند، برای تعدادی از جانبازان همسرانشان این پرستاری را بر عهده دارند و برای عدهای دیگر ممکن است کسانی دیگر باشند. قانونگذار مشخص کرده است که این حق پرستاری به جانباز داده شود تا خود او تشخیص دهد که در اختیار چه کسی بگذارد.
عباسپور با اشاره به حق درمان ایثارگران گفت: روزانه 60 هزار مراجعه کننده به مراکز درمانی داریم حدود 9 هزار مرکز طرف قرارداد با بیمه داریم. اگر ایثارگران به این مراکز مراجعه کنند که قطعا نیاز به پرداخت هزینههای درمان ندارند. نزدیک 85 درصد موارد ما در مراجعات طرف قرارداد است در حالی که در سایر بیمههای تکمیلی این مقدار 60 درصد است. هرچند هیچ دستگاهی نمیتواند ادعا کند که خدمت ما کامل است اما تمام تلاشمان را کردهایم تا با توجه به حجم بالای مراجعهکننده مشکلات را تقلیل دهیم.
معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید در پاسخ به سوالی درباره تبدیل وضعیت ایثارگران گفت: طبق بند الف ماده 87 قانون در خصوص کسانی که مدارک درمانی همزمان ندارند، 20 هزار نفر تاکنون تبدیل وضعیت شدهاند. و ما هیچ محدودیتی نداریم منتها یگان مربوطه باید تأیید کند. طبق قانون ستاد کل نیروهای مسلح تأییدکننده آن است. اگر یگانهای اعزامکننده این موارد را تأیید نکنند، قطعا کاری از کسی ساخته نیست.
محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به احراز درصد جانبازی برای جانبازان مختلف، گفت: یگانی که فرد را به منطقه عملیاتی اعزام کرده است، صورت سانحه و مدارک لازم را ارائه داده و تصمیمگیری درباره احراز جانبازی او تایید میشود. در این باره معمولا با موضوع شهدا و جانبازان مدافع حرم مشکلی نداشتهایم و کارها به سهولت انجام شده است اما بحثی که در سنوات قبل مطرح بود این بوده که عنوان میشد کمیسیونهای پزشکی بنیاد شهید سختگیری میکنند. که مطرح شد جانبازان دفاع مقدس که صورت سانحه و مدارک پزشکی همزمان ندارند، با تصویب مجلس توسط یگان اعزام کننده درصد جانبازی دریافت کنند. با این قانون بالغ بر 20 هزار نفر مورد تأیید شورای پزشکی قرار گرفته و تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفتند.
وی با اشاره به تبدیل وضعیت ایثارگران گفت: تبدیل وضعیت ایثارگران موضوع به حقی است تا افرادی که 10 سال در دستگاهها به صورت غیررسمی مشغول بودهاند، بتوانند به وسیله قوانینی تبدیل وضعیت شوند. مجلس سه بار در این زمینه استفساریه صادر کرد که دو بار در نظر شورای نگهبان تامین نشد. اما بار سوم بخشی از مشکلات حل شد. بدین ترتیب در بند دال تبصره 20 اقدام بی سابقهای اتفاق افتاد که در آن اطلاعات مورد نیاز را از دستگاهها گرفتیم. کمیسیون اجتماعی مجلس هم پای کار آمد و توانستیم به این وسیله خلاصهای از مشکلات هر دستگاهی را جمعآوری کنیم. ابهاماتی در این زمینه داریم که خواستیم در کمیسیون اجتماعی آنها را برطرف کنیم.
معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید با اشاره به مشکلات خانواده شهدای فاطمیون، گفت: حسب فرمایشات مقام معظم رهبری به سپاه و بنیاد شهید افرادی از رزمندگان افغانستانی که تابعیت آنها حل شده است و برای مابقی اقامتهای 10 ساله گذاشته ایم. از نظر بنیاد شهید هیچ تفاوتی بین شهدای ایرانی و غیرایرانی وجود ندارد از آنجایی که تنها مشکل این افراد این است که نمیتوانند ملکی به نام خود کنند به دنبال حل این مشکل در ثبت اسناد کشور نیز هستیم.
وی اضافه کرد: بخشی از قانون بر این اساس اجرا میشود دربحث مسکن هم همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی از مدتها قبل تلاشهایی کرده. مطالعاتی انجام دادهاند کار کارشناسی انجام شد تا سهممان از یک میلیون مسکن را به انجام برسانیم و این موضوع همچنان درحال پیگیری است.
انتهای پیام/