تردد مردم شهرستان اردل در جاده مرگ/ محور "ناغان ـ دوپلان" روزانه افراد زیادی را به کام مرگ میکشاند
گروه استانها - با عدم بهرهبرداری محور گورمیزه در شهرستان اردل، مردم از جاده قدیم یعنی جاده ناغان-دوپلان تردد میکنند که یکی از خطرناکترین و نا ایمنترین جادههای استان چهارمحال و بختیاری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، امروز کرونا عامل نخست مرگ و میر در جهان و کشور است اما فارغ از اینکه در کنار این معضل، پدیده دیگری تحت عنوان حوادث جادهای روزانه افراد زیادی را به کام میکشاند.
جادههای خطرناک ایران به علت نداشتن ایمنی و مناسب، سالانه تلفات زیادی را در تصادفات جادهای میدهد، طبق نتایج یک مطالعه در بین 190 کشور جهان، ایران در رتبه 189 تصادفهای مرگبار قرار گرفته است، در واقع میتوان گفت که ایران در میان کشورهای جهان در تصادفات ناشی از جادههای خطرناک ایران و خودروهای نا امن رکورد دار است.
البته خالی از لطف نیست که بگوییم بیدقتی در رانندگی و عدم رعایت مقررات ایمنی راهنمایی و رانندگی و همچنین خودروهای نا امن در افزایش میزان تلفات مرگ و میر در تصادفات دخیل هستند که به دلیل نامناسب بودن مسیر افراد زیادی را به کام مرگ کشانده است.
در همه کشورهای دنیا جادههای کوهستانی، پر پیچ و خم و حتی ساده، اما خطرناک وجود دارند، هر ساله کشورهای مختلف با آمار تصادف و مرگ ناشی از حوادثی که در این جادهها رخ میدهند، مواجه هستند، اما چیزی که باعث نگرانی در کشور ما شده این است که ایران جزو پرحادثهترین و مرگبارترین سرزمینها در دنیاست.
حفظ جان انسانها در کنار فراهم آوردن سهولت در رفت و آمد یکی از اهداف مهم فرآیندهای مهندسی در امر ترافیک است، لذا وسائل نقلیه از اصلیترین اهداف برای سیاست گذاری درحوزه ترافیک محسوب میشوند که با فرهنگ سازی و مدیریت صحیح برای رفع محدودیتها برای آن ها میتوان ترافیک راکنترل نموده و تصادفات، تلفات جانی و مالی، ازدحام و اتلاف وقت را به طور چشمگیری کاهش داد .
گرچه رانندگی برای بسیاری از رانندگان در این جادههای باریک و خطرناک هیجان انگیز است اما باید دید آیا به این هیجان میارزد، در کشور ما ایران نیز چنین جادههایی توانسته اتفاقات هولناکی را رقم بزند، البته فارق از مسئله ناایمنی بعضی از جادهها، رعایت نکردن اصول ایمنی و راهنمایی و رانندگی به این موضوع دامن زده است؛ نظیر این جادهها در چهارمحال و بختیاری هم قابل مشاهده است.
جاده ناغان – دوپلان از سالهای بسیار دور یک جاده بین شهری خطرناک بوده که جان افراد زیادی را گرفته اما همچنان با اعتبارات اندک به شکل لاکپشت وار پیشرفت داشته تا جایی که حوادث ناگوار آن دیگر تیتر یک هیچ رسانه یا بحث داغ یک محفل نیست.
این همان نقطهای است که مشکلات یک جامعه "عادی انگاری" میشود اما مردم خودشان دست بکار شده و تا حد توان جاده را روبراه کردند تا شاید روزی از جاده جدید تحت عنوان چهار خطه اردل – دوپلان بهرهبرداری شود اما هنوز این جاده براحتی جان مسافرانش را میگیرد.
جاده گورمیزه به علت نبود اعتبار متوقف مانده است
بختیار عیدیوندی رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان های اردل و کیار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: جاده دوپلان-اردل حدود 16 کیلومتر است که قسمت اعظم آن کار شده است، از چهار تونل، حفاری سه تونل سال های گذشته صورت گرفته و نیازمند کفبرداری است.
وی افزود: بعد از تونلها به سمت دوپلان زیرسازیها انجام شده و دو تا سه پل و اتمام تونل چهارم مانده که یک هزار و 500 تا یک هزار و 600 متر طول دارد که بخش عمده آن کار شده که بزرگترین تونل این مسیر است اما اکنون کار متوقف شده زیرا اعتبار لازم تخصیص داده نشد.
عیدیوندی تاکید کرد: حدود بیش از 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا تکمیل شود و مردم اکنون از جاده ناغان - دوپلان استفاده میکنند که قدیمی بوده و بسیار خطرناک است نقاط حادثه خیز زیادی دارد که با بهره برداری از جاده جدید( محور گورمیزه) این موارد برطرف و مسیر اردل به دوپلان حدود 22 کیلومتر کوتاهتر میشود.
وی گفت: جاده قدیم غیر استاندارد و قدیمی است که تصمیم بر احداث جاده چهار خطه اردل - دوپلان ( محور گورمیزه- دوپلان) گرفته شد، عملیات احداث این جاده جدید از تقریبا 12 سال پیش آغاز شده که مانند تمام پروژه های عمرانی سالانه یک تخصیص دارند که برای این پروژه به صورت قطره چکانی اعتبار تزریق شده است.
انتهای پیام/7540/ش