جزئیات لطمات جدی که دولت روحانی بر "صنعت گردشگری" کشور وارد کرد


جزئیات لطمات جدی که دولت روحانی بر "صنعت گردشگری" کشور وارد کرد

رئیس هیئت مدیره جامعه تخصصی تور‌گردان ایران گفت: در دو‌ سال گذشته، دولت روحانی و به‌صورت مشخص وزارت بهداشت خسارات جبران‌نا‌پذیری بر پیکره بی‌جان صنعت گردشگری وارد کردند که به عنوان بد‌ترین نمونه می‌توان به عدم صدور ویزا برای گردشگران خارجی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در پی نشست اخیر اعضای جامعه تور‌گردانان ایران با مهندس سید عزت‌الله ضرغامی، برخی از فعالان گردشگری و فعالان تورهای ورودی از جمله اعضای همین جامعه در یک نشست مجازی به بررسی موضوعات محوری این جلسه و تقاضاهای خود از وزیر جدید پرداختند که در همین راستا مهندس ضرغامی در مطب کوتاهی در صفحه شخصی خود نوشت:

«با هیئت مدیره جامعه تور‌گردان ایران جلسه داشتم؛ آن‌ها با تجربه و دلسوز هستند. پیشنهادات خوبی داشتند؛ باید منع صدور ویزای گردشگری البته با رعایت پروتکل‌ها را حل کنم؛ هر مشکلی چاره ای دارد؛ چاره‌جویی، مقدم بر ممنوعیت است.»

مواردی همچون درخواست بازگشایی مرزها بر روی گردشگران خارجی، چگونگی ایجاد شرایط مناسب جهت ورود گردشگران اکوتوریسم خارجی همراه با اتومبیل شخصی خود و لزوم واکسیناسیون فعالان گردشگری با واکسن آسترازنکا به جهت اینکه فعالان و مدیران گردشگری به واسطه شغل و حرفه خود مجبور به مراجعت به کشور‌های اروپایی و خارجی هستند و این کشورها تنها چهار واکسن فایزر، مدرنا، آسترازنکا و جانسون اند جانسون را به رسمیت می‌شناسند، از جمله محوری‌ترین مسائل مطرح شده در این نشست بود.

در همین راستا و به جهت روشن شدن هرچه بیشتر ابعاد موضوعات مطرح شده در این نشست و الزامات همکاری بیشتر دولت با حوزه گردشگری با هدف رفع موانع و چالش‌های پیش‌روی بخش خصوصی، گفت‌وگویی با پورفرج؛ رئیس هیئت مدیره جامعه تخصصی تور‌گردان ایران داشتیم.

رئیس هیئت مدیره جامعه تخصصی تور‌گردان ایران در گفت‌وگو با تسنیم گفت: در دو‌ سال گذشته، دولت روحانی و به صورت مشخص وزارت بهداشت خسارات جبران‌نا‌پذیری بر پیکره بی‌جان صنعت گردشگری وارد کردند که به عنوان بد‌ترین نمونه می‌توان به عدم صدور ویزا برای گردشگران خارجی و بستن مرزها بر بروی آنان اشاره کرد!

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه در کشور‌های دیگر همانند ترکیه تلاش شده از طریق به کار بستن راهکارهایی نظیر صدور مجوز برای ورود گردشگران واکسینه شده یا دارای تست PCR منفی صنعت گردشگری، کمترین آسیب را متحمل شود، متأسفانه این موضوع در ایران مغفول مانده و به نوعی با بی‌مهری دولت مواجه شده چراکه هرچند فعالان گردشگری پیشنهاد‌هایی مشابه مواردی که به آن اشاره شد، برای مساعدت دولت به جهت ورود گردشگران ارائه کردند اما متاسفانه هیچ‌کدام مورد قبول وزارت بهداشت قرار نگرفت! همه این‌ها در حالی است که عمده گردشگران خارجی ایران دارای سن بالایی بوده و اتفاقا واکسیناسیون افراد مسن در تمامی کشورها در همان بدو امر و با اولویت اول انجام شد و به اتمام رسید اما این پیشنهاد نیز در نهایت با مخالفت دولت مواجه شد.

رئیس هیئت مدیره جامعه تخصصی تور‌گردان ایران متذکر شد: از آنجایی‌که ایران دارای موقعیت استراتژیک در مسیر جاده ابریشم است و گردشگران از طریق این جاده به ترکیه می‌رسند، علی‌رغم وجود درخواست‌های چشمگیر مبنی بر گردشگری در خصوص جاده ابریشم با وجود اینکه تمامی کشورها در طول این مسیر، ویزای موردنظر را صادر کرده‌اند اما در نهایت تأسف، کشور ما از صدور ویزا برای این دسته از گردشگران هم امتناع کرد که طبعاً در نتیجه آن این گردشگران مسیر گردشگری خود را تغییر داده و حتی بعد از گذشت ایام کرونا و باز شدن مرزها نیز به سادگی نمی‌توان گردشگرانی که از این طریق از دست داده‌ایم را دوباره جذب کنیم.

پورفرج بی‌تدبیری و سنگ‌اندازی دولت و وزارت بهداشت را به این موارد محدود ندانست و افزود: هرچند بزرگ‌ترین سرمایه شرکت‌های گردشگری و خصوصی، نیروی انسانی متخصص و با‌تجربه است اما به دلیل بسته شدن مراکز گردشگری و سقوط این صنعت در ایام متأسفانه شاهد از دست دادن این افراد بودیم؛ در حالی که از همان ابتدا پیشنهاد ما به دولت این بود که 50 درصد حقوق این افراد را دولت تقبل کند اما متعاقباً دولت با رد این پیشنهاد موجب اخراج این افراد و سرازیر شدن آنها در شرکت‌های بیمه برای دریافت بیمه‌ بیکاری شد که در نهایت خسارات و هزینه‌ای بسیار بیشتر از آنچه که ما در بدو امر پیشنهاد داده بوده‌ایم به دولت تحمیل شد و هم حوزه گردشگری بخش وسیعی از نیرو‌های متخصص خود را از دست داد.

وی تصریح کرد: صدور بخشنامه‌ای مبنی بر دریافت وام‌هایی با سود 12 درصد برای تمامی بخش‌های گردشگری بدون توجه به این امر مهم که کدام بخش‌ها ضرر و آسیب بیشتری دیده و یا کدام قسمت اساساً از آسیب محفوظ مانده، یکی دیگر از اقدامات اشتباه و مخرب دولت روحانی در صنعت گردشگری در ایام همه‌گیری کرونا بود که در نهایت به دلیل نامناسب بودن شرایط وام مذکور، بسیاری از بخش‌های گردشگری از استفاده از این تسهیلات یا صرف‌نظر کردند یا موفق به دریافت آن نشدند!

رئیس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران ادامه داد: علی‌رغم جلساتی که بنده با معاون اول رئیس‌جمهور (جهانگیری) و رئیس بانک‌ مرکزی وقت در دفتر وزیر وقت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی(مونسان) داشتم اما در نهایت نتیجه مطلوبی حاصل نشد چراکه در واقع گوش شنوایی برای شنیدن حرفهای بخش خصوصی وجود نداشت.

پور‌فرج یادآور شد: از یک سال پیش تقاضای من همواره این بوده که برای گردشگران خارجی که از کشور‌های مختلفی همچون ژاپن، استرالیا، اروپا و... با اتومبیل شخصی خود به منظور گردشکری در کویر، جنگل یا به اصلاح توریست‌های طبیعت‌‌گردی و اکو‌توریستی وارد ایران می‌شوند، ویزا صادر شود چرا‌ که این گردشگران همواره با اتومبیل شخصی خود و با کمپ‌‌های تعبیه شده توسط بخش خصوصی در روستا‌های اطراف محل مورد نظر، اساساً رفت و آمدی زیادی در شهرها ندارند و صرفاً جهت بازدید از کویر و جنگل اقدام به سفر می‌کنند اما همه این‌ها در حالی است که وزارت بهداشت اجازه صدور ویزای مورد نیاز برای گردشگران سلامت را از همان ابتدای شیوع همه‌گیری کرونا داد و سؤال من این است که آیا گردشگران سلامت که در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها آمد‌و‌شد دارند و در سطح شهر نیر رفت‌و‌آمد می‌کنند، خطر بیشتری بابت انتقال ویروس کرونا دارند یا گردشگران طبیعت که در محدوده مشخصی خارج از شهر حضور دارند؟

وی علت این مشکل را نشئت گرفته از این موضوع دانست که متأسفانه بخش گردشگری سلامت زیرنظر وزارت بهداشت بوده و بخشی از صدور مجوز‌های فعالیت‌های گردشگری سلامت نیز بر عهده آن وزارت است، بنابراین طبعاً جهت انتفاع و کسب سود از این بخش از گردشگری با صدور ویزای این قسمت از گردشگری موافقت شده و مانعی برای انجام آن برخلاف سایر بخش‌های گردشگری نظیر گردشگری طبیعت و ... ایجاد نمی‌شود.

این فعال بخش گردشگری، مخاطب تمام این گلایه‌ها را دولت قبل عنوان کرد و انتصاب دکتر شالبافان را در منصب معاون گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی انتخابی شایسته و مناسب دانست و اظهار کرد: ایشان خوشبختانه از خانواده وزارتخانه میراث فرهنگی بوده و به طور کامل بر این صنعت مسلط است تا جایی‌ که در زمینه گردشگری، کتاب و مقالاتی متعددی تالیف کرده و در مرکز پژوهش‌های مجلس نیز حضور داشته و از قبل نیز جلساتی با جامعه تور‌گردان برگزار کرده که همه این موارد مثبت و روبه جلو ارزیابی می‌شود.

پورفرج خاطرنشان کرد: در هر حال شایستگی و دغدغه‌مندی مهندس ضرغامی و انتخاب درست و به جای معاون جدید گردشگری، ستودنی بوده و باعث ایجاد بارقه‌های امیدی در این صنعت بیمار شده که امیدواریم به فضل خداوند در آینده نزدیک با برنامه‌ریزی مدون و منسجم این صنعت را به یک صنعت پویا، درآمدزا، مولد و اشتغال‌زا برای جوانان کشور تبدیل کرده و ظرفیت‌های بکر و بالقوه گردشگری کشور را هرچه بیشتر به منصه ظهور برساند.

به گزارش تسنیم؛ روز شنبه 27 شهریور ماه جاری در مراسم تودیع و معارفه معاونان میراث‌ فرهنگی و گردشگری، عزت‌الله ضرغامی از برداشته‌ شدن منع صدور روادید گردشگری ایران که از ابتدای سال 99 متوقف شده‌‌ است، خبر داد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم تودیع و معارفه معاونان میراث فرهنگی و گردشگری این وزارتخانه گفت: با صحبت‌هایی که با رئیس‌جمهور داشتم، منع صدور روادید برداشته خواهد‌ شد؛ رئیس‌جمهور نیز این موضوع را قبول کرده و البته نگرانی‌هایی درباره ویروس کرونا داشتند که توضیحات لازم را به آقای دکتر رئیسی ارائه کرده‌ام؛ بسیاری از کشورهای دنیا صدور روادید را شروع کرده‌اند و بهتر است ما نیز این موضوع را شروع کنیم.

ضرغامی تصریح کرد: گردشگری حق همه مردم در همه جای دنیا است و نقش ویژه‌ای در دیپلماسی عمومی دارد؛ این صنعت می‌تواند روابط تیره دیپلماتیک را بهبود بخشد و روابط حسنه را بین دولت‌ها پایدار کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon