تکمیل پروژه‌های نیمه‌‎تمام یا تعریف پروژه‌ جدید؛ رویکرد شورای ششم شیراز کدام است؟


تکمیل پروژه‌های نیمه‌‎تمام یا تعریف پروژه‌ جدید؛ رویکرد شورای ششم شیراز کدام است؟

گروه استان‌ها ــ با وجود نیمه تمام ماندن بسیاری از پروژه‌های شهری شیراز رویکرد شورای ششم در تکمیل این پروژه‌ها است یا تعریف پروژه‌های جدید مهم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در هفته‌های اخیر اولویت‌بندی در افتتاح پروژه‌ها و رسیدگی بیشتر به محلات محروم و بررسی علت طولانی شدن برخی پروژه‌ها درگذشته و بررسی دلایل بالاتر رفتن هزینه نهایی طرح اولیه که سبب افزایش نارضایتی عمومی شده در شورای ششم به صورت جدی دنبال شده است.

تاکید اخیر رئیس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز بر اولویت‌بندی پروژه‌های عمرانی شهرداری شیراز و اشاره به اینکه پروژه‌های عمرانی شهرداری شیراز به ویژه در حوزه معاونت فنی و عمرانی و شهرداری مناطق یازده گانه در پنج سطح اولویت بندی شده در حالی است که شهر شیراز با انبوهی از پروژه‌های نیمه کاره و مطل مانده  مواجه است که کلنگ آنها گاه یکی دو دهه پیش زده شده است.

پیمارانکاران اغلب تورم پروژه،کمبود نقدینگی و نبود توجیه اقتصادی در ادامه دادن پروژه را دلیل کندی پیشرفت پروژه می‌دانند و شهرداری نیز هم‌صدا با پیمانکار بالارفتن دستمزد نیروی کار به سبب تورم فزاینده چندسال اخیر، تاثیرتحریم‌ها، افزایش قیمت مصالح وشیوع بیماری کرونا و تعطیلی گاه و بیگاه کارگاه‌ها را دلیل این امر می‌داند.

درمورد برخی پروژه‌ها نیز به گفته برخی مدیران شهری، ملاحظات سیاسی سبب تعلل یا عدم پیشرفت پروژه شده که پرداختن به آن در این مجال اندک ممکن نیست.

این توجیهات در حالی است که بسیاری از شهروندان با مقایسه پروژه‌های فاخر بهره‌برداری شده در دیگر کلان‌شهرها به ویژه استان مجاور اصفهان در همین شرایط مشابه و یکسان، بسیاری از این تاخیر و تعلل‌ها را صرفا توجیهی بر کم کاری مدیران وقت می‌دانند.

در همین راستا محمد حسن اسدی، رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه‌نشینی و رفع محرومیت‌های مناطق محروم و کم برخوردار شورای اسلامی شهر شیراز نیز طی بازدیدهای میدانی از محله‌های کمتر برخوردار شهر با هدف شناسایی مشکلات و نیازسنجی این محلات گفت: طی برنامه‌ریزی‌های شورا، موضوعات رصد و پیگیری شده تا در چارچوب وظایف و اختیارات شهرداری و سایر ادارات و نهادها در تأمین زیرساخت‌ها و نیازهای محلات کمتر برخوردار شهر تصمیم‌گیری جدی شود.

وی همچنین اجرای پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی و خدماتی در مناطق محرومی مثل محله سعدی را ضامن رفع معضلات اجتماعی و ارتقای سطح کیفی این محلات، عامل جذب گردشگر دانست.

در این باره برخی منخصصین امور شهری نیز معتقد هستند شهرداری در کنار توجه جدی به مناطق محروم باید با توجه به کسری بودجه‌ای که امسال با آن مواجه است به تعیین تکلیف پروژه‌های بلاتکلیف نیز بپردازد و سپس کلنگ پروژه‌ای جدید را بزند.

بر اساس این گزارش مدیران قطار شهری شیراز مدتی پیش در حالی از کلنگ‌زنی خط 3 مترو خبر دادند که خط دو مترو همچنان از کمبود تجهیزات و تعلل رنج می‌برد و به گفته یکی از کارمندان این سازمان کمتر هفته‌ای است که خبری از بازدید یکی از مدیران شهری یا استانی یا اعضای شورای شهر از این پروژه به رسانه‌ها مخابره نشود در حالی که این پروژه در عمل پیشرفت چندانی نداشته و از تعطیلی کارگاه و ساخت ورودی میدان امام حسین(ع) و تعطیل بودن اکثر ایستگاه‌ها کاملا مشخص است که پروژه رها شده یا تجهیز واگن‌ها و خطوط کند پیش می‌رود.

اردیبهشت امسال بود که رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز عدم تأمین منابع مالی، نوسانات بازار ارز و بی‌ثباتی در قیمت‌ها را به عنوان مهمترین عوامل تاخیر در تکمیل فاز اول خط دو قطار شهری طبق وعده قبلی دانست و این درحالی است که ترافیک شیراز این روزها شهروندان را کلافه کرده و با  ادامه واکسیناسیون و کاهش آمار ابتلا به کرونا و برگشتن شرایط به قبل این ترافیک بیشتر خواهد شد.

نابسامانی در بهره‌برداری از پروژه‌ها محدود به تاخیر در افتتاح نشده و بسیاری از پروژه‌ها نیز با وجود تکمیل شدن از استانداردهای کافی برخوردار نیستند.

محور غذا در خیابان مشکین فام از جمله پروژه‎‌‌هایی بود که به سبب بی‌کیفیتی در اجرا با وجود هزینه بسیاری که برای آن شده بود جهت ترمیم به حالت اولیه برگشت و سنگفرش ارم نیز  با وجود اینکه  با هزینه‌ای بالغ بر 20 میلیارد تومان ساخته شده اکنون عرصه جولان خودروها شده و صدای اعتراض رانندگان را نیز در آورده است درحالی که قرار بود حداقل یک لاین آن جهت استفاده انحصاری عابرین و با تعریف پیاده راه ایجاد شود.

آب نمای ارم، برج‌های دوقلو مرکز تجارت جهانی، ساخت تراموا نیز از دیگر ایده‌هایی است که یا هرگز ساخته نشدند و یا آنقدر دیر احداث شدند که هزینه اولیه پروژه بسیار زیاد شد.

ورزشگاه پارس نیز با وجود بهره‌برداری همچنان فاقد استانداردهای لازم جهت حضور تیم فجر شهید سپاسی در لیگ برتر است و شرایط میزبانی این باشگاه خوب شیراز به سبب فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم، در هاله‌ای از ابهام است و این موضوع در مورد برخی دیگر از پروژه‌های ورزشی مثل سالن ورزشی حسینی الهاشمی نیز صدق می‌کند.

کمربندی و رینگ پیرامونی شیراز نیز همچنان پازلی از رینگ‌های ناهمگون و منقطع است که همچنان تا ایفای وظیفه اصلی خود مسیر زیادی دارد.

بسیاری از پروژه‌ها نیز در حد شعار باقی مانده‌اند و به عنوان مثال با اینکه سال‌ها از وعده ساخت بزرگترین پارک آبی در شیراز می‌گذرد اما درحد وعده باقی مانده و فقط توسط هر شهردار و استاندار باز تکرار می‌شود و مدتی است که از افتتاح پروژه‌های جدید نیز خبری نیست.

علیرضا اسکندری، عضو هیئت رئیسه شورای شهر شیراز در این راستا با اشاره به اینکه تخصیص اعتبار مورد نیاز هر پروژه متناسب با اولویت‌های تعیین شده خواهد بود در خصوص پروژه‌های جدید نیز افزود: براساس اولویت‌ها و رویکردهای شورا درباره پروژه‌های جدید و آماده کلنگ زنی تصمیم گیری می‌شود.

وی معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز را حوزه سیاست‌گذار در این باره معرفی کرد و درباره پروژه‌های سال‌های آتی نیز گفت: پروژه‌های عمرانی سال‌های آتی شهرداری شیراز نیز مطابق نیازسنجی، اولویت‌بندی و اجرای پروژه‌ها و بر اساس رویکردها و سیاست‌های شورا تعیین خواهند شد.

باید منتظر ماند و دید که آیا مدیریت شهری شیراز با وجود بدهی‌های زیادی که شهرداری شیراز دارد از پس مدیریت و تکمیل انبوهی از پروژه‌های قدیمی و همچنین تعریف پروژه‌هایی جدید برای این کلان شهر بر می‌آید؟

انتهای پیام / 424

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon