موفقیت دانشمند ایرانی در کشف و ثبت جهانی گونهای از میکروارگانیسمها
دکتر حامد میلانی دانشمند نخبه ایرانی موفق به کشف و ثبت جهانی گونهای از میکروارگانیسمها شده است که تاکنون ناشناخته بودهاند که کار ارزشمند این دانشمند و پژوهشگر ایرانی، نویدبخش دستیابی به داروهای مؤثر در درمان بسیاری از بیماریهای انگلی است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر حامد میلانی دانشمند نخبه ایرانی موفق به کشف و ثبت جهانی گونهای از میکروارگانیسمها شده است که تاکنون ناشناخته بودهاند که کار ارزشمند این دانشمند و پژوهشگر ایرانی، نویدبخش دستیابی به داروهای مؤثر در درمان بسیاری از بیماریهای انگلی است؛ نام این دانشمند و پژوهشگر ایرانی در پایگاه ملی پژوهشهای بایوتکنولوژی ایالات متحده آمریکا ثبت شده است.
"حامد میلانی" پژوهشگر حوزه زیستفناوری گفت: اسناد این اکتشاف در پایگاه مرکز ملی پژوهشهای بایوتکنولوژی ایالات متحده آمریکا با نام Staphylococus قرار گرفته است که این نام بهدلیل اکتشاف مؤثر در دنیای علم، وجودش در بزرگترین بانک جهانی ژن دنیا بسیار پراهمیت است؛ ما برای نخستین بار در دنیا موفق به کشف و شناسایی گونهای جدید از باکتریها از خانواده Hominis Staphylococus شدیم که این اکتشاف از دل یک اختراع آن هم در حوزه نانوتکنولوژی بیرون آمده است. گام نخست این پروژه در قالب طرح اختراع "صابون آنتیباکتریال آنتیفونگال" بوده است که ضدباکتری و ضدقارچ است و در این صابون ما از تکنیک "نانوکپسول الکترواسپری" استفاده کردیم.
وی ادامه داد: در مراحل بعد، طی کارآزمایی بالینی ما محیطهای مختلف را از نظر میکروارگانیسمها مورد بررسی و شناسایی قرار دادیم و نتیجه تعیین توالییابی ژنوم باکتریایی منجر به کشف و شناسایی گونه جدیدی از باکتریها شد؛ این گونه جدید باکتری از خانواده "استافیلوکوکها" است، گروهی از میکروارگانیسمها که منشأ بسیاری از بیماریها تشخیص داده شدند.
این پژوهشگر حوزه زیستفناوری تصریح کرد: این باکتریها 48 درصد از موارد عفونتهای خونی دیررس در نوزادان با وزن بسیار کم را شامل میشود، عامل اصلی در عفونتهای پلاکهای شریان کاروتید در موارد آمبولی را شامل میشود و همچنین بیش از 60 درصد موارد عفونتهای خونی را در افراد مبتلا به سرطان خون باعث خواهد شد.
صابون "نانوکپسول الکترواسپری" یک صابون کاملاً گیاهی است که برای نخستین بار در روند تولید آن از فناوری نانو بر پایه یک گیاه خاص استفاده شده است گیاهی که اثرات بالقوهای در مهار میکروارگانیسمها از جمله باکتریها را دارد؛ انتظار میرود شناسایی این باکتری جدید، زمینه را برای تحقیقات گستردهتر در حوزههای مختلفی چون پزشکی، دارویی و صنعتی هموار کند.
انتهای پیام/+