سودان؛کودتای نافرجام یا حذف مخالفان از بدنه ارتش؟


سودان؛کودتای نافرجام یا حذف مخالفان از بدنه ارتش؟

شورای حاکمیتی سودان جزئیات بیشتری از کودتای نافرجام این کشور را فاش و اعلام کرد: در جریان این کودتا ۲۲ افسر همراه با تعدادی از درجه داران و سربازان دستگیر شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  مقامات خارطوم  از  شکست کودتایی خبر دادند که بامداد دیروز  در  سودان انجام شد. آنان عاملان این کودتا  را  نظامیان وابسته  به نظام  عمرالبشیر رئیس جمهور  سودان معرفی کردند که هدفشان سرنگونی دولت انتقالی ، موقف کردن روند دموکراتیک در سودان و  صعود به هرم قدرت بود. این سخنان مقامات خارطوم در حالی مطرح شده است که تحلیلگران سیاسی داخلی و خارجی سودان به چشم تردید به کودتای نافرجام این کشور نگاه می‌کنند.

شورای حاکمیتی  سودان با انتشار  بیانیه‌ای  جزئیات بیشتری  از کودتای نافرجام این کشور  را  فاش و اعلام  کرد: سرتیپ « عبدالباقی حسن عثمان » مشهور  به « بکراوی» رهبری کودتا علیه دولت خارطوم را  به عهده داشته است.

در این بیانیه آمده است: سرتیپ بکراوی  و 22 افسر با درجات مختلف نظامی  همراه با تعدادی از درجه‌داران و  سربازان شرکت کننده  در کودتا دستگیر شدند.

در همین حال، وزیر دفاع سودان با بیان اینکه  بازجویی  اولیه از عاملان کودتا انجام شده است، اظهار داشت: هدف کودتاگران صعود به هرم قدرت و تضعیف روند دوره انتقالی بود.

به نوشته پایگاه  خبری « سودان الان» یاسین ابراهیم  که در یک نشست مطبوعاتی در خارطوم سخن می‌گفت، تصریح کرد: تمام افرادی که در کودتای نافرجام  دیروز شرکت داشتند،  دستگیر شده‌اند و  روند بازجویی آنان برای روشن شدن ابعاد مختلف این کودتا همچنان ادامه دارد.

وی تاکید کرد: نیروهای نظامی و امنیتی سودان در کوتاه‌ترین زمان ممکن کودتای دیروز خارطوم  را به شکست کشاندند البته بدون اینکه کسی کشته  و مجروح شود و  یا به اموال عمومی آسیبی وارد گردد.

در همین حال،  دادستان کل سودان با محکوم کردن کوتای اخیر این کشور اعلام کرد: این کودتا یک عمل مجرمانه است که خواسته‌های  شهروندان  و امید آنان  به یک زندگی مناسب  را در معرض تهدید قرار داد.

در بیانیه دادستان کل سودان آمده است:  با هرکس که قانون  را زیر پای بگذارد و زندگی دیگران را  به  خطر اندازد،  به شدت برخورد خواهیم کرد.

از  سوی دیگر، نخست وزیر دولت انتقالی خارطوم با بیان اینکه کودتای اخیر سودان توسط برخی از جریان‌های داخل  و خارج  ارتش طراحی و مدیریت شده است، تصریح کرد: این کودتا نشان داد که کشور با بحران ملی روبروست  و باید ساختار تشکیلات نظامی و امنیتی اصلاح شود.

عبدالله حمدوک گفت: کسانی که در کودتای اخیر نقش داشته‌اند بایستی دستگیر و مجازات شوند.

وی با تاکید برمتلاشی کردن تمام ساختارهای باقی مانده از نظام پیشین سودان اظهار داشت: وجود چنین  ساختارها در عرصه‌های سیاسی – اقتصادی و اجتماعی کشور خطری برای دوره  انتقالی  محسوب می‌شوند.

از  سوی دیگر،  معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان،  سیاستمداران  این کشور  را عامل کودتای نظامی اخیر خواند و گفت: عامل اصلی کودتاهای نظامی سیاستمدارانی هستند که در انجام خدمت به مردم کوتاهی می‌کنند و  بیشتر به حفظ صندلی خود و تقسیم قدرت سرگرم هستند.

سرتیپ محمد حمدان دقلو مشهور به حمیدتی افزود: نیروهای نظامی  از  طرح نخست وزیر  برای  ایجاد توافق ملی  حمایت کرد اما سیاستمداران  سرگرم  بیرون کردن رقیب از میدان بودند.

وی تصریح کرد: بحران سودان فقط با وحدت و تلاش برای همگرایی ملی قابل حل و  فصل است و ما باید در خصوص داشتن  یک برنامه ملی به توافق برسیم.

انتهای پیام/

 

 
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت