تلاش بی‌فرجام برای انتقال حساب شرکت‌های معدنی به استان کرمان / حق مردم ‌به جیب چه کسانی می‌رود؟

تلاش بی‌فرجام برای انتقال حساب شرکت‌های معدنی به استان کرمان / حق مردم ‌به جیب چه کسانی می‌رود؟

گروه استان‌ها - کرمان را بهشت معادن می‌نامند اما مسئولان این استان حتی نتوانسته‌اند گردش مالی شرکت‌های معدنی و سهم استان را از حقوق دولتی معادن به استان کرمان بیاورند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، کرمان را بهشت معادن می‌نامند بهشتی که مسئولان آن با وجود تلاش‌های چندین و چند ساله هنوز حتی موفق نشده‌اند که گردش مالی شرکت‌های معدنی استان را به طور کامل وارد چرخه پولی و بانکی استان کنند و حق مردم را از حقوق دولتی معادن به استان برگرداند.

براساس قانون 15درصد از حقوق دولتی معادن باید به استان محل استقرار آن معدن تخصیص داده شود و به گفته مسئولان سهم استان کرمان از این مبلغ بسیار ناچیز بوده و در حقیقت چیزی عاید استان کرمان نمی‌شود.

استان کرمان را بهشت معادن می‌نامند با این وجود محرومیت در نقاط مختلف استان کرمان موج می‌زند و به گفته رئیس مجمع نمایندگان استان قریب 500 هزار نفر در استان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند؛ این آمار برای استانی که بهشت معادن شایسته نیست.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان تصریح کرد: ما در استان کرمان روی گنج نشسته‌ایم اما بخشی از مردم این استان باید شب‌ها سر بر بالین فقر بگذارند.

شهباز حسن‌پور با اشاره به اینکه ما در استان کرمان چند معدن بزرگ مانند مس سرچشمه، گل‌گهر، گهرزمین و ذغالسنگ داریم بیان کرد: 90 درصد فعالیت معدنی استان کرمان در این چند معدن خصولتی انجام می‌شود.

وی به انتقال حساب شرکت‌های بزرگ معدنی به استان اشاره کرد و افزود: ما در مجلس شورای اسلامی مصوب کردیم که کلیه پول معادن باید در بانک‌های همان استان و شهرستان محل فعالیت معدن باشد و اگر این اتفاق نیفتاده کوتاهی در استان است.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه اگر بخشی از معادن انتقال حساب خود را هنوز انجام نداده‌اند تخلف است و شورای عالی معادن باید به این تخلفات با فوریت رسیدگی کند گفت: از بانک‌ها استان در خواست شده که آمار واقعی انتقال حساب انجام شده را اعلام کنند.

علی زینی‌وند استاندار کرمان با بیان اینکه پول زیادی از استان کرمان از محل حقوق دولتی معادن به حساب خزانه واریز می‌شود اظهار داشت: تنها در پنج ماهه نخست امسال چیزی در حدود 7 هزار و 300 میلیارد تومان، حقوق دولتی معادن به حساب خزانه دولت واریز شده است.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه مردم باید از درآمدهای معادن در استان کرمان منتفع شوند گفت: باید 15 درصد سهم استان کرمان از حقوق دولتی معادن به استان برگشت داده شود.

وی با بیان اینکه طبق قانون گردش حساب بانکی شرکت‌های بزرگ اقتصادی و معدنی نیز باید در استان کرمان باشد افزود: این حق مردم کرمان است و باید از آن منتفع شوند.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با بیان اینکه در قانون است که تمام شرکت‌های معدنی استان باید حساب‌های بانکی خود را به استان منتقل کنند گفت: باید از ظرفیت میانگین حساب بانکی این شرکت‌ها برای توسعه و اشتغال در استان استفاده شود.

وی با عنوان اینکه شرکت ملی مس در سال 99 بیش از 40 هزار میلیارد تومان فروش داشته و متأسفانه این پول در بانک‌های خارج از استان است تصریح کرد: شورای بانک‌های استان گزارش انتقال حساب شرکت‌های معدنی استان را به شورای عالی معادن استان کرمان نداده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دبیر شورای هماهنگی بانک‌ها باید ریز این حساب‌ها را به شورا ارائه کند افزود: در صورت عدول از قانون پرونده این شرکت‌ها باید به دستگاه قضایی جهت رسیدگی ارسال شود.

وی با اشاره به اینکه شرکت گل‌گهر سیرجان و شرکت معدنی گهرزمین نیز از جمله این شرکت‌ها هستند که می‌بایست حساب‌های بانکی خود را به داخل استان منتقل کنند گفت: گزارشی از آخرین وضعیت این تعهد وجود ندارد و شورای هماهنگی بانک‌های استان همکاری نمی‌کند.

 

مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با بیان اینکه GDP یا همان تولید ناخالص داخلی کشور در حوزه معدن چیزی درحدود 1.4 درصد است اظهار داشت: بیش ‌از 45 از این ارزش افزوده در استان کرمان است و به طور متوسط 30 درصد فعالیت‌های معدنی کشور در استان کرمان انجام می‌شود.

وی به بیش از 90 میلیون تن ماده معدنی و بالای 5.8 میلیارد تن ذخائر معدنی کشف شده در استان کرمان اشاره کرد و افزود: 42 نوع ماده معدنی شناخته شده در استان وجود دارد که بیش از 83.5 درصد ذخایر کشف شده استان مربوط به چهار نوع ماده معدنی عمده مس، سنگ آهن، ذغال سنگ و کرمیت است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با اشاره به شکل گرفتن صنایع فراوری در استان کرمان گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در دهه 90 در استان کرمان افتاد و استان کرمان به سمت تکمیل زنجیره‌های ارزش افزوده در پتانسیل‌های معدنی رفت که تا دو سال آینده کرمان، به یک استان صنعتی هم تبدیل خواهد شد.

وی با سند بالادستی و راهبردی استان در این حوزه اشاره کرد و افزود: باید بتوان از این ارزش افزوده در جهت رشد و توسعه پایدار استان کرمان استفاده کرد.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه معادن جزو انفال بوده و مالکیت آن با دولت است گفت: در ازای بهره‌برداری و استخراج معادن، درصدی از این مواد معدنی را به عنوان حقوق دولتی اخذ و به حساب خزانه واریز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه براساس قانون 15 در صد از این حقوق دولتی باید به استان برگردد تا برای زیرساخت‌های استان هزینه شود بیان کرد: تلاش‌های زیادی در حال انجام است و مسئولان استان در تلاش هستند تا سهم استان کرمان از حقوق دولتی به استان بر گردد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با عنوان اینکه امسال بیش از 7 هزار و 300 میلیارد تومان حقوق دولتی معادن به خزانه دولت واریز شده گفت: پیگیر بازگشت سهم استان هستیم.

انتهای پیام/511/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon