اجرای نمایش نقاب ویژه اصحاب رسانه؛ « نقاب» مخاطب را به مطالعه و تامل وامیدارد
گروه استانها- نمایش نقاب در نخستین اجرای عمومیاش به مناسبت هفته دفاع مقدس برای اصحاب رسانه استان فارس به روی صحنه رفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، از شهدا بسیار شنیدهایم اما دیدن کی مانند شنیدن است، هنر به ویژه تئاتر و نمایش کمک میکند که ما و امثال ما که جنگ را ندیده و لمس نکرده بخشهایی از جنگ و دفاع مقدس را ببینیم که هیچگاه دیده نشده است.
در میان شهدای 8 سال دفاع مقدس شهدایی هستند که بیش از دیگران گمنام ماندهاند و کمتر به آنها پرداخته شده است. گروه هنری مهنا در اقدامی پسندیده به اجرای نمایش از زندگی این شهدای گمنام و مظلوم میپردازد که در آخرین کار به سراغ خلبان شهید ابوالفضل مهدیار رفته است.
شهیدی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به جرم همکاری در کودتای نوژه دستگیر میشود اما پس از محرز نشدن مدارک بر این همکاری با عفو امام خمینی آزاد شده و راهی جبهههای جنگ میشود و اندکی بعد نیز به مقام شهادت میرسد.
نمایش نقاب با اجرای زیبای زهرا هوشمند به صورت مونولوگ به بخشی از زندگی این شهید پرداخته است. این نمایش برای نخستین بار اجرای عمومیاش به مناسبت هفته دفاع مقدس برای اصحاب رسانه استان فارس به روی صحنه رفت.
در این اجرا رحیم هودی، پیشکسوت هنر تئاتر و سینما نیز حضور داشت و به بیان برخی از نکات پیرامون این نمایش پرداخت. رحیم هودی پس از پایان کار خطاب به بهرام میرزایی، کارگردان و نویسنده این نمایش اظهار داشت: هر کاری که از شما دیدم رو به پیشرفت است، هر بار نوآوری بهتری در نمایش دارید.
وی با اشاره به بخشهایی از نمایش به ویژه محاکمهای که در نمایش آمده است، گفت: این صحنه به خوبی و صراحت در نمایش ذکر شده که کمتر جایی چنین جرات و جسارتی امکان دارد.
هودی همچنین درباره بازی زهرا هوشمند، بازیگر جوان و مستعد این کار نیز افزود: حرکتهایی که در بازی داشت بسیار کار سختی بود اما انجام این کار سخت سبب شد که نمایش در یک زمانهایی برای تماشاگر نفسگیر شود و وی را درگیر کند.
این استاد و پیشکسوت تئاتر و سینما نرمترین قسمت نمایش را قسمت اول دانست و آشکار بودن حالتها در چهره بازیگر را تحسین کرد و گفت: این قسمت کار میتواند بیشتر شود.
وی همچنین با بیان اینکه نمایش نقاب مخاطب را به مطالعه وامیدارد، نورپردازی و طراحی صحنه این کار را به جا و هنری توصیف کرد.
ابراهیم شیشهگر، دبیر خانه فیلمسازان انقلاب اسلامی استان فارس نیز در پایان این نمایش به بیان برخی از نکات پیرامون آن پرداخت و اظهار داشت: لباس بازیگر از ابتدا تا اواخر کار یکی بود که با این کار و نمایش همخوانی نداشت.
وی با توجه به اینکه تک بازیگر نمایش در قالب چند شخصیت بازی میکرد، گفت: تغییر لباس هرچند مختصر میتوانست کمک کند تا در ادامه با تغییر کاراکتر بیشتر فضای نمایش مشخص شود و به نظر میرسد این طراحی لباس باید بیشتر مورد توجه قرار میگرفت.
شیشهگر همچنین بیان کرد: طراحی صحنه هم نیاز به یکدستی بیشتری دارد اما پرداخت آخر نمایش خیلی زیبا شده بود با این وجود همچنان جا داشت که طولانیتر شود و با یک دیالوگ کار به پایان برسد.
بهرام میرزایی، کارگردان و نویسنده نمایش نیز در پایان با بیان اینکه قهرمانان ما خیلی مظلوم هستند، گفت: تمام اتفاقات نمایش در ذهن زن شهید و در واقع راوی اصلی زن شهید مهدیار است که به دلیل مونولوگ بودن کار 10 دقیقه از نمایش کوتاه شده است.
وی با اشاره به نحوه شهادت شهید مهدیار افزود: شهید مهدیار در آخرین عملیات زمانی که روی آبهای خلیج فارس است، توسط دشمن موشکی به هواپیمایش اثبات میکند و خلبان را میزنند که ایجکت میکنند اما دشمن روی هوا خلبان را به رگبار میبندد و در خلیج فارس برای همیشه آرام میگیرد.
میرزایی با بیان اینکه این نمایش تنها بخشی از زندگی شهید را روایت میکند، بیان کرد: این نمایش بخش کوچکی از زندگی شهید مهدیار یعنی از لحظه دستگیری تا آزادی را روایت میکنند و شهدا تا ابد بر گردن همه ما حق دارند به ویژه شهدایی که ناشناخته هستند.
انتهای پیام/424/ش