«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|دستیابی به تمدن نوین اسلامی با تقویت دستگاه تولید محتوا در فضای سایبر

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|دستیابی به تمدن نوین اسلامی با تقویت دستگاه تولید محتوا در فضای سایبر

تقویت دستگاه تولید محتوا در فضای مجازی در ایجاد تمدن نوین اسلامی اهمیت بسزایی خواهد داشت که در این گزارش بدان می پردازیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ امروزه شاهد انقلابی فناورانه که بر محور فناوری اطلاعات متمرکز است هستیم که با سرعتی شتابان در حال شکل دهی مجدد بنیان جوامع است. آنچه مسلم است آنکه ما شاهد روند گسترش بی سابقه و شتابان فضای سایبر و فضای ارتباطات و اطلاعات هستیم که بررسی این روند حائز اهمیت فراوانی است. بررسی این روند از آن جهت اهمیت دارد که این فضا، جوامع بشری و زندگی انسان ها را به شکل فزاینده تحت تأثیر شدید خود قرار داده و در صورت عدم توجه به تغییر و تحولاتی که در آن رخ می دهد، ما را غافلگیر خواهد کرد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

به اذعان دانشمندان با رشد خیره کننده فناوری اطلاعات و ارتباطات، جهان در حال تبدیل شدن به صحنه نبرد شدید ایده ها است و دیگر نمی توان جهان را صرفا رقابت خشن و مستمر منابع مادی دانست. از نظر آنها کلید موفقیت در این جهان در حال ظهور، مدیریت ماهرانه توانمندی ها و منابع اطلاعاتی است. در این میان سه حوزه ای که بیشترین اهمیت دارند و کشورهای مختلف سعی می کنند بر این حوزه ها تسلط یابند، عبارت است از: فضای سایبر، فضای اطلاعاتی و فضای ذهنی که هر سه حوزه بر محور اطلاعات هستند.

بر این اساس، بررسی اسناد و گزارش های متعدد آمریکایی مانند بازدارندگی راهبردی (2004)، عملیات ثبات (2004)، فرماندهی و واپایش (2005)، اصول ملی جنگ (2006)، محیط عملیات مشترک آمریکا تا 2030 (2006)، جنگ بی قاعده (2007)، شبکه مسلمانان میانه رو (2008)، ارتباطات راهبردی (2009)، جنگ بی قاعده (2010) اسناد راهبرد امنیت ملی آمریکا از 2000 تا 2010 و اسناد راهبرد دفاع ملی و نظامی از 2000 تا 2011، نشاندهنده تولید و ظهور مفاهیمی مانند شکل دهی به محیط، تمرکز بر مردم (مردم در حکم سربازان آمریکایی)، نفوذ در اذهان، تمرکز بر افراد و گروه های اثرگذار جامعه، جنگ ایده ها و روایت ها، همبستگی جهانی پیچیده و بکارگیری ابزار نرم و شناختی است که حرکت به سمت فضای ذهن و شناخت را تداعی می کند.

همچنین از سوی دیگر یافته های پژوهشی نشان می دهد که یک فضای جهانی خاص در حال شکل گیری است که مردم جهان ایده ها و اندیشه های خود را به اشتراک بگذارند و به نظر می رسد فضای سایبر که خود در حال تبدیل شدن به فضایی با محتواهایی از جنس اندیشه و شناخت می باشد بستری است برای ایجاد این فضای جهانی که شاید بتوان آن را فضای همگراکننده جهانی فکر و اندیشه نهاد. به نظر می رسد این واقعیت که فضای یاد شده به صحنه ای برای نبرد ایده ها و روایت ها تبدیل گردیده و ادارک و شناخت مردم سوژه و قلمرو اصلی جنگ های امروز و آینده خواهد بود، توافق خوبی وجود دارد.

بنابراین با توجه به اینکه رقابت جهانی امروز و آینده بر سر تسلط بر فضای شناخت خواهد بود و هر گروهی که بتواند بیشترین محتوا را در آن تولید کند بر آن مسلط خواهد شد و نبرد در فضای شناخت نیازمند تولید محتوای دقیق و صحیح است، لازم است به منظور تقویت دستگاه محتوا در فضای مجازی و با هدف تحقق تمدن نوین اسلامی، تمامی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی و محتواساز به دور از پیرایه ها و دیوان سالاری های دست و پاگیر امروزی، تحت یک فرماندهی واحد سازماندهی شوند.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon
آسیاتک