درخواست انجمن علمای مسلمان لبنان از وزارت خارجه برای احضار سفیر آمریکا

درخواست انجمن علمای مسلمان لبنان از وزارت خارجه برای احضار سفیر آمریکا

انجمن علمای مسلمان لبنان به سفیر آمریکا در بیروت به دلیل مداخلات آن در امور داخلی لبنانی‌ها هشدار داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه البناء، انجمن علمای مسلمان لبنان در واکنش به تحولات اخیر این کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، دولت جدید در حال برداشتن گام‌های مهمی است و لبنانی‌ها با امید، به سفر «نجیب میقاتی» نخست وزیر این کشور به فرانسه و دیدار وی با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری این کشور نگاه می‌کنند. لبنانی‌ها امیدوارند نتایج این سفر بتواند سهمی در کاهش درد و رنج و بارهای آنها داشته باشد و یا دست کم محاصره ظالمانه آمریکا ضد لبنان کاهش یابد.

انجمن علمای مسلمان لبنان در ادامه تاکید کرد، یکی از بزرگترین مشکلات شهروندان لبنانی ادامه کمبود کالاهای اساسی به دلیل احتکار این کالاها و عدم فروش آنها به مردم و همچنین قیمت بسیار بالای کالاهای ضروری است. این موضوع دولت را ملزم می‌کند تا به شکل فوری احتکار کنندگان را دستگیر و محاکمه کند و قیمت‌ها را تحت کنترل داشته باشد؛ چرا که قیمت‌ها با افزایش نرخ دلار بالا می‌رود اما با کاهش آن پایین نمی‌آید.

در ادامه این بیانیه آمده است، در این شرایط ایالات متحده از طریق «دوروتی شیا» سفیر خود در بیروت در مسائل دقیق و امور قضایی لبنان نیز دخالت می‌کند و بر اساس اطلاعات موجود برای پرونده سازی و اتهام‌زنی علیه برخی طرف‌ها تلاش می‌کند که این امر نقض هنجارهای دیپلماتیک است.

این انجمن از «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه و مهاجران لبنان خواست تا دوروتی شیا را احضار کرده و با لحن تند درباره مداخلات وی در امور داخلی لبنان هشدار داده و او را تهدید به اخراج کند.

انجمن علمای مسلمان لبنان سیاست‌زدگی آشکار پرونده انفجار بندر بیروت که وارد روند سیاسی واتهام‌زنی بدون دلایل روشن، شده را محکوم و اعلام کرد که محاکمه «حسان دیاب» نخست‌وزیر پیشین در این پرونده که تنها چند ماه نخست وزیر لبنان بود به چه دلیل انجام شده و چرا سرویس امنیتی مسئول پرونده مذکور سایر نخست وزیران پیشین لبنان را محاکمه نمی‌کند؟ چرا هنوز گزارشی از جانب دستگاه قضایی درباره عوامل انفجار صادر نشده است؟ چرا هیچ اتهامی متوجه افرادی که مواد منفجره را وارد بیروت کرده‌اند نیست؟ همه این سوالات موجب می‌شود تا ما با شک و تردید به مدیریت پرونده انفجار بندر بیروت نگاه کنیم و از دستگاه قضا می‌خواهیم تا در روند رسیدگی به پرونده تجدید نظر کند.

این انجمن در پایان اقدام سودان در مصادره اموال و دارایی‌های جنبش حماس را محکوم و آن را باج‌دهی به آمریکا و رژیم صهیونیستی توصیف کرد.

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» پنجشنبه مدعی شد که سودان دارایی‌های حماس در این کشور شامل هتل، املاک، شرکت‌، زمین و صرافی را مصادره کرده است.

«سامی ابوزهری» عضو ارشد حماس در واکنش به این خبر، سرمایه‌گذاری این جنبش در سودان را رد اما به تأثیر تحولات سیاسی در سودان در روابط آن با حماس اشاره کرد.

وی گفت: متاسفانه اقدامات متعددی منجر به تضعیف حضور حماس در سودان شد و روابط سیاسی حماس با این کشور در حال حاضر محدود است.

سال گذشته میلادی (2020) سودانِ ناامید از فرار از لیست کشورهای حامی تروریسم، تحت فشار آمریکا با رژیم صهیونیستی توافق عادی‌سازی روابط امضا کرد و چند ماه بعد آمریکا، سودان را از لیست مذکور حذف کرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon