آماده‌سازی میقاتی برای سفر به عربستان/ چشم‌انداز دولت لبنان در کمک‌های مشروط غربی-عربی

آماده‌سازی میقاتی برای سفر به عربستان/ چشم‌انداز دولت لبنان در کمک‌های مشروط غربی-عربی

منابع نزدیک به میقاتی اعلام کردند که او در تلاش برای جلب رضایت سعودی‌ها و مشخص کردن زمانی برای سفر به عربستان است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از وب سایت النشره، منابع آگاه دیپلماتیک اعلام کردند که «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان در جریان سفر به فرانسه و دیدار با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری این کشور، فرصتی برای سفر به عربستان سعودی و همچنین مصر و کویت و قطر درخواست کرده اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

از جمله پرنده‌هایی که نجیب میقاتی در دیدار با ماکرون مورد بررسی قرار داد ضرورت راه اندازی کارگاه اصلاحات و همچنین نظارت بین‌المللی بر پرداخت کمک‌ها به لبنان در مرحله آینده، رسیدگی به پرونده برق، مذاکره با صندوق بین المللی پول و از همه مهمتر پرونده ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی بود.

روزنامه الجمهوریه لبنان درباره انگیزه و درخواست سفر نجیب میقاتی به عربستان سعودی در مقاله‌ای نوشت، نجیب میقاتی سفرهای خارجی خود را از دروازه فرانسه و دیدار با امانوئل ماکرون آغاز کرد. این موضوع کاملاً طبیعی است و در چارچوب روابط عمیق فرانسه و لبنان صورت می‌گیرد. بنابراین می‌توان گفت که پاریس می‌تواند دروازه ورود به اتحادیه اروپا و تاثیرگذاری بر کشورهایی که وعده کمک به لبنان را داده‌اند باشد.

اما علاوه بر اروپا، لبنان به حمایت کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس نیز نیاز دارد که بسیاری معتقدند دروازه حمایت اصلی آن عربستان است. اما می‌بینیم که عربستان همچنان از لبنان دور بوده و اقدامی برای نزدیکی به آن انجام نمی‌دهد.

منابع نزدیک به میقاتی گزارش می‌دهند که او روی باز کردن درهای عربستان بسیار حساب کرده و بعد از ابتکار مثبت مصر و اردن و سوریه برای لبنان معتقد است که باید رضایت سعودی‌ها را جلب کند؛ به ویژه با توجه به ناکامی دولت «سعد حریری» نخست‌وزیر سابق لبنان و شکست او در تشکیل کابینه این کشور که به شکل مستقیم به عدم رضایت عربستان از وی مربوط می‌شد.

با توجه به این اطلاعات، منابع لبنانی تصریح کردند که دولت میقاتی نیاز به یک دوره زمانی برای اثبات خود دارد. علاوه بر آن منطقه شاهد تحولات و مذاکرات متعدد است که لبنان می‌تواند از آنها به نفع خود استفاده کند.

اما درباره سکوت عربستان و عدم هرگونه موضع‌گیری رسمی این کشور در قبال دولت نجیب میقاتی منابع لبنانی معتقدند ممکن است برخی دلایل وجود داشته باشد اما ما تلاش می‌کنیم با دید مثبت به موضوع نگاه کنیم و از هر گونه موضع‌گیری بحث برانگیز بپرهیزیم. اما در هر صورت سکوت رسمی عربستان در قبال دولت جدید لبنان همزمان با ورود محموله‌های سوخت ایران، از نشانه‌های بی‌میلی سعودی‌ها به حمایت از لبنان است.

منابع وابسته به نجیب میقاتی تاکید کردند، همه دوستداران لبنان باید در این شرایط بدانند که نباید اختلافات را افزایش دهند؛ زیرا این کشور از نظر اقتصادی و مالی در مقطعی بسیار حساس قرار دارد ضمن اینکه انتخابات پارلمانی را نیز پیش رو داریم. کابینه نجیب میقاتی نیز متمرکز بر حل مسائل معیشتی و در درجه اول بحران سوخت است.

به گفته محافل لبنانی، در حالی که برخی از طرف‌ها معتقدند مشکل عربستان سعودی در لبنان یک مسئله شخصی و سطحی بوده اما می‌بینیم که هنوز هیچ سیگنال مثبتی از جانب سعودی‌ها به سمت نجیب میقاتی و دولت آن ارسال نشده است.

منابع وابسته به جریان المستقبل به ریاست سعد حریری معتقدند که مشکل عربستان با نام نخست وزیر لبنان نیست؛ بلکه با حزب الله و متحدان آن و ائتلاف رئیس جمهور و تیم سیاسی وی است.

در اینجا دو نوع کمک غربی و عربی برای لبنان وجود دارد که هر دو مشروط هستند. کشورهای غربی صراحتا تاکید می‌کنند که انجام اصلاحات و پایان دادن به وضعیت فساد و بیکاری در لبنان و اصلاح بخش‌هایی که به عنوان اهرم مالی برای تامین بودجه احزاب و جریان‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند شرط کمک به لبنان است و در غیر این صورت هیچگونه حمایتی از این کشور به عمل نخواهد آمد.

کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی نیز به وضوح اعلام می‌کنند تا زمانیکه اهداف آنها در لبنان محقق نشود لبنانی‌ها نباید منتظر هیچ کمکی باشند؛ به ویژه اینکه خواسته اصلی سعودی‌ها قرار دادن ملت و دولت لبنان در برابر مقاومت و تیم رئیس جمهور است. البته این سناریو از چندین سال گذشته توسط آمریکا و متحدان آن نیز دنبال می‌شده که تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon