اسرائیل و مقاومت در مرحله بعد از «شمشیر قدس»/ ۵ شاخص نابودی بازدارندگی صهیونیست‌ها مقابل غزه

اسرائیل و مقاومت در مرحله بعد از «شمشیر قدس»/ 5 شاخص نابودی بازدارندگی صهیونیست‌ها مقابل غزه

درحالی که صهیونیست‌ها بعد از نبرد شمشیر قدس تلاش زیادی برای ایجاد یک بازدارندگی مقابل غزه کردند اما شاخص‌های موجود کاملا عکس این موضوع را نشان می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بیش از 4 ماه از نبرد «شمشیر قدس» میان گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی می‌گذرد و در این مدت مواضع و جهت گیری‌های متعددی درباره سیاست صهیونیست‌ها در قبال غزه با توجه به نتایج این جنگ که با پیروزی فلسطینیان به پایان رسید مشاهده شده و اختلافاتی میان محافل صهیونیستی در ارزیابی نتایج این نبرد وجود دارد.

در همین راستا وبسایت شبکه المیادین در مقاله‌ای گزارش داد، برجسته ترین سوالی که اکنون روی میز محافل تصمیم گیری تل‌آویو و مراکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی وجود دارد این است که آیا اسرائیل بعد از جنگ اخیر غزه توانست در برابر مقاومت فلسطین به بازدارندگی دست یابد؟

بعد از اعلام آتش بس میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی در جنگ 11روزه غزه، صهیونیست‌ها معتقد بودند که گروه‌های مقاومت فلسطین و به شکل ویژه حماس و جنبش جهاد اسلامی تا مدتها تمایلی به مقابله با اسرائیل و انجام حملات موشکی به شهرک‌های صهیونیستی نخواهند داشت. این محاسبات صهیونیست‌ها موجب شد تا ابتدا «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تعدادی از سیاست‌های بازدارنده در قبال غزه را اعلام کند.

وزیر جنگ رژیم اشغالگر اعلام کرد که شرایط قبل از جنگ غزه مانند بعد از آن نخواهد بود. وی همچنین پرونده بازسازی نوار غزه و کاهش محاصره این منطقه را به پیشرفت در پرونده تبادل اسرا و مفقود شدگان مرتبط کرد و گفت که اجازه نخواهد داد سیاست شلیک موشک‌ها و بالن‌های آتش زا از جانب فلسطین ادامه پیدا کند.

در واقع رژیم اشغالگر صهیونیستی از طریق پیام‌های شفاهی خود که برخی میانجی‌ها به رهبران حماس منتقل می‌کردند به دنبال ارزیابی مواضع خود در قبال نوار غزه و واکنش گروه‌های مقاومت به آن بود. در همین راستا چندین نشست و تماس میان رهبران جنبش حماس و نمایندگان سازمان ملل متحد و مصر و قطر انجام شد.

در این میان حماس تاکید کرد که پیوند دادن پرونده بازسازی نوار غزه و تبادل اسرا به یکدیگر را کاملاً رد می‌کند و این دو پرونده دو مسیر کاملا جداگانه دارند. حماس همچنین تهدید کرد که تصمیم و اقدامات مربوط به شکستن محاصره غزه را به گروه‌های ملی و ملت فلسطین واگذار خواهد کرد.

منابع آگاه نیز گزارش دادند که «یحیی السنوار» رهبر حماس در نوار غزه از طریق یکی از میانجی‌ها پیام شفاهی تهدید آمیزی برای «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم اشغالگر ارسال کرده است. شاخص‌ها نشان می‌دهد که گروه‌های فلسطینی همه تهدیدات خود را اجرایی کرده‌اند. این عملیات‌ها شامل تحرکات گروه‌های فلسطینی در سالگرد آتش زدن مسجد القصی به دست اشغالگران و همچنین فعالیت‌های مردمی فلسطینیان در نزدیکی دیوار حائل در شرق نوار غزه است که موجب وحشت صهیونیست‌ها شد.

هدف فلسطینیان از این اقدامات تحت فشار قرار دادن دشمن جهت عقب نشینی آن از سیاست باج‌گیری با پیوند دادن پرونده‌های بشردوستانه به پرونده تبادل اسرا بود. مجموعه تحولات اخیر در اراضی اشغالی و نوار غزه که فاصله کمی از یکدیگر رخ داد، همانند کشته شدن تک تیرانداز اسرائیلی به دست فلسطینیان و پرتاب بالن‌های آتش زا به سمت شهرک‌های صهیونیست نشین در شهرهای شمال نوار غزه و شلیک تعدادی موشک به شهرک صهیونیستی «سیدروت» در چند کیلومتری غزه، بیانگر اصرار فلسطینی‌ها بر موضع خود در عدم بازگشت به توافق‌های قبل از نبرد شمشیر قدس بود.

این موضع قاطع فلسطینیان موجب شد تا رژیم اشغالگر صهیونیستی مجبور به شکست بخشی از محاصره نوار غزه شده و اجازه ورود مصالح ساختمانی به این منطقه را بدهد. به این ترتیب صهیونیست‌ها در پیوند دادن پرونده بازسازی غزه با پرونده تبادل اسرا شکست خوردند. مقاومت فلسطین نیز از طریق واسطه‌ها دشمن صهیونیستی را تهدید کرد که در صورت ادامه محاصره غزه مجبور به استفاده از گزینه نظامی می‌شود و به این ترتیب سیاست باج گیری اشغالگران را رد کرد.

بر این اساس طی روزهای اخیر شاهد عقب‌نشینی چشمگیر صهیونیستها از مواضع و سیاست‌ها و اقدامات آنها بوده‌ایم که این موضوع در اظهارات مقامات صهیونیست و به ویژه نخست وزیر این رژیم و وزیر جنگ و وزیر خارجه آن به وضوح دیده می‌شود:

-بنی‌گانتس در این مرحله مجبور شد تا اظهارات قبلی خود را درباره تقابل با فلسطینیان کنار گذاشته و اجازه ورود کمک‌های مالی به نوار غزه از طریق سازمان ملل را بدهد. نفتالی بنت نیز در یک چرخش 180 درجه‌ای در مواضع خود طی یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که مسیر مذاکرات مربوط به تبادل اسرا و مفقود شدگان با مسیر بازسازی نوار غزه جدا از یکدیگر است.

-«یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در جریان کنفرانس «هرتزلیا» از برنامه جدید وزارتخانه خود در قبال نوار غزه خبر داد که بر اساس آن اسرائیل شرط خلع سلاح حماس و مقاومت نظامی و توانایی‌های آن را کنار گذاشته و صرفاً به جلوگیری از رشد و توسعه این جنبش اکتفا می‌کند. وی همچنین برای نخستین بار به شکل علنی شکست همه سیاست‌های قبلی اسرائیل مقابل نوار غزه را فاش کرد که بیانگر وجود حالت ناامیدی روز افزون صهیونیست‌ها دربرابر غزه است.

-در سطح اقدامات عملی، بعد از ممنوعیتی که نزدیک به چهار ماه طول کشید رژیم صهیونیستی در برابر شروط مقاومت در زمینه رفع محاصره غزه و ورود مصالح ساختمانی به این منطقه تسلیم شد. همچنین مساحت منطقه دریایی برای ماهیگیری فلسطینیان نزدیک به 15 مایل افزایش پیدا کرد.

-همزمان با آن مذاکرات تبادل اسرا ادامه پیدا کرده و مقاومت به هدف خود در تفکیک پرونده‌های بشردوستانه با پرونده تبادل اسرا دست یافته و در مقابل چشمان دشمن صهیونیستی به توسعه قابلیت‌های نظامی خود ادامه می‌دهد.

-علاوه بر آن رژیم صهیونیستی همچنان از تخریب خانه‌های فلسطینیان در محله الشیخ جراح قدس اشغالی می‌ترسد. «ابو عبیده» سخنگوی «گردان‌های عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس، به صهیونیست‌ها هشدار داد که در صورت هرگونه تجاوز به اردوگاه «جنین» مقاومت بیکار نخواهد نشست و همچنین معامله تبادل اسرا در مرحله بعد مربوط به اسرای زندان «جلبوع» (زندانی که 6 اسیر فلسطینی موفق به فرار از آن شدند) خواهد بود.

این موضوع نشان می‌دهد که دشمن صهیونیستی در تلاش‌های خود برای جدا کردن جبهه غزه از کرانه باختری و قدس اشغالی شکست‌خورده است.

تحولات بعد از نبرد شمشیر قدس بدون هیچ تردیدی تایید می‌کند که رژیم صهیونیستی با ارتش و کابینه خود نتوانست به یک بازدارندگی قابل قبول در برابر مقاومت فلسطین برسد و حتی شمار زیادی از استراتژیست‌های نظامی این رژیم تاکید کردند که بازدارندگی اسرائیل در برابر غزه نه تنها در مرحله فرسایش قرار گرفت، بلکه کاملا از بین رفت.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران