پژوهشگاه قوه قضائیه سامانه تجربه‌نگاری قضات را راه‌اندازی کرد

پژوهشگاه قوه قضائیه سامانه تجربه‌نگاری قضات را راه‌اندازی کرد

مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه از راه‌اندازی سامانه تجربه‌نگاری قضائی ویژه قضات، کارکنان و مدیران قضائی سراسر کشور خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدمهدی مهربان از راه‌اندازی سامانه تجربه‌نگاری قضائی ویژه قضات، کارکنان و مدیران قضائی سراسر کشور خبر داد و گفت: افزایش کیفیت و اتقان آراء قضائی از سویی و افزایش کیفیت تصمیم‌گیری مدیران دستگاه قضائی از جمله مهم‌ترین اهدافی است که در دوران تحولی قوه قضائیه دنبال می‌شود و این مهم در بخش‌های مختلف سند تحول قضائی مورد تأکید قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه مستندسازی داده‌‌ها و اطلاعات و تبدیل آن به دانش قضائی می‌تواند زمینه‌ساز تحولی پایدار در حکمرانی قضائی باشد، افزود: هر چند موضوع مستندسازی از طریق ابزار‌های مختلفی در قوه قضائیه پیگیری می‌شود، اما جای خالی ثبت تجربیات کاملاً مشهود است و این موضوع از آن جهت اهمیت دو چندان دارد که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، اولین تجربه جمهوریت و حکمرانیِ شیعی ـ اسلامی در دوره مدرن به شمار می‌رود و ثبت تجربیات ناشی از آن برای "تولید ادبیات، پردازش، اصلاح و توسعه این الگوی نوین" امری ضروری است.

مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه، تجربه‌نگاری را ابزاری حرفه‌ای و ارزشمند برای "تبدیل دانش ضمنی به دانش آشکار، به اشتراک‌گذاری سوابق ارزشمند سازمانی و انتقال تجربیات خواند" و گفت: از نکات قابل توجه برای مدیریت گذار به منظور رسیدن به یک نظام تجربه‌نگاری موفق سازمانی، ایجاد فضای انگیزشی و رقابتی است و این مهم، روحیه و گفتمان لازم برای مشارکت‌جویی و همراهی در نظامات و فرآیند‌های ثبت تجربیات و حفظ مستندات را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در طراحی زیرساخت‌های ثبت تجربیات موفق در دستگاه قضائی تلاش شد با ایجاد ارتباطی منطقی میان داوری تجربه‌های ثبت شده از سویی و جشنواره شهید بهشتی، به عنوان عالی‌ترین رویداد علمی ـ پژوهشی قوه‌ قضائیه، فضایی انگیزشی فراهم شود و در ادامه این مسیر، برگزاری رویداد‌های "دادنگار تجربیات قضائی" و انتخاب تجربه‌های موفق در فرآیندی رقابتی، دنبال خواهد شد.

به گفته‌ مهربان، به منظور ارائه خدمات مطلوب در مدیریت این نهاد جدید، در گام اول "تجربیات قضات"، در گام دوم و از ابتدای سال 1401 "تجربیات مدیران قضائی" و در گام سوم تجربیات کارکنان دریافت و داوری می‌شود. داوری تجربیات قضات توسط کمیته‌ای متشکل از قضات قدیمی، دانشمند و با تجربه انجام خواهد شد.

بر اساس این گزارش، قضات سراسر کشور می‌توانند با مراجعه به سامانه مدیریت پژوهش و نوآوری قوه قضائیه به نشانی http://ris.jri.ac.ir تجربیات و ابتکاراتی که در طول مدت خدمت داشته‌اند ثبت کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران