لزوم مبارزه با پدیده زمین‌خواری در استان ایلام/ با متخلفان برابر قانون برخورد می‌شود

لزوم مبارزه با پدیده زمین‌خواری در استان ایلام/ با متخلفان برابر قانون برخورد می‌شود

گروه استان‌ها- تصرف اراضی ملی جنگلی و مرتعی در استان‌ ایلام از معضلاتی است که در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ همه میدانیم که اراضی ملی متعلق به عموم افراد جامعه بوده و باید مطابق با مصالح عامه مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرند، اما با این وجود در سالهای اخیر به دلیل افزایش جمعیت، افزایش قیمت خرید مسکن، سودجویی برخی افراد فرصت طلب و... تصرفات غیر قانونی در اراضی ملی مناطق مختلف کشور از جمله استان ایلام افزایش داشته است.

تصرف غیر قانونی اراضی ملی و طبیعی مسئله تازه‌ای نیست، اما گسترش این پدیده و نبود ساز و کار جهت مقابله قاطع با زمین‌خواران باعث می‌شود بخش وسیعی از جنگل ها، کوه‌ها و اراضی ملی در کشور و به تبع آن استان ایلام تخریب شوند.

پیامد‌های ناشی از تصرف ملی

مجتبی پیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: اراضی ملی، اراضی همچون جنگل‌ها و مراتع هستند که در اختیار دولت بوده و افراد نمی‌توانند در آنها دخل و تصرف داشته باشند.

این کارشناس حقوقی افزود: علارغم این مهم امروزه بسیاری از مردم به علت گرانی زمین، کمبود نیروی حفاظتی، نبود رونق اقتصادی، نبود برنامه‌های مدون و فراگیر و سودجویی اقدام به تصرف اراضی ملی می‌کنند.

پیری با بیان اینکه زمین‌خواری و کوه خواری علاوه بر اینکه تهدیدی جدی علیه منابع آب و خاک محسوب می‌شود بدون شک موجب افزایش حاشیه نشینی در استان نیز خواهد شد، تصریح کرد: اگر از تصرف اراضی ملی جلوگیری نشود؛ پیامدهایی همچون تضعیف قوانین و مقررات، سندسازی متخلفان، از دست رفتن عرصه‌های منابع طبیعی، رواج سودجویی و منفعت‌طلبی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: جهت حفظ حقوق عامه، حقوق بیت‌المال، پیشگیری از پدیده زمین‌خواری و تصرف عدوانی میبایست حفاظت از زمین‌های ملی مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.

اجرا سازی طرح کاداستر

رضا احمدی با اشاره به اهمیت حفاظت از اراضی ملی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اجرای طرح کاداستر در محدوده اراضی طبیعی کشاورزی و غیره جهت جلوگیری از تصرفات غیرقانونی در استان ایلام تعیین می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام افزود: اجرای طرح کاداستر در اراضی ملی و منابع طبیعی علاوه‌ بر جلوگیری از زمین‌خواری و تصرف اراضی ملی، اقدام مؤثری در پیشگیری از وقوع جرم به شمار می‌رود، زیرا با اجرا سازی این طرح گام اساسی جهت جلوگیری از زمین‌خواری برداشته می‌شود.

حفر کانال در هانیوان

عبدالله بهادری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یگان حفاظت از اراضی اداره راه و شهرسازی فارغ از هر گونه اغماض همواره در راه حفاظت از بیت المال با پدیده زمین خواری و متخلفان برخورد قانونی داشت.

مدیر کل راه و شهرسازی استان ایلام افزود: با هماهنگی به عمل آمده دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان، یگان حفاظت از اراضی ملی و دولتی این اداره کل محدوده منطقه هانیوان شهر ایلام را مشخص نموده و جهت جلوگیری از زمین خواری وحفظ حقوق بیت المال، حفر حدود دو کیلومتر کانال اطراف این منطقه را در دستورکارقرار داده است.

برخورد با متخلفین

فریدون یاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: یگان حفاظت  اداره راه و شهرسازی با قاطعیت تمام مقابل افراد سود جو و فرصت طلب ایستاده و دست متجاوزان به اموال عمومی و بیت المال را کوتاه می کند.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی ملی اداره کل راه و شهرسازی ایلام افزود: مردم در معاملات خود شرایط احتیاط را رعایت کرده و پس از استعلامات لازم از اداره کل راه و شهرسازی و سایر ادارات مربوطه نسبت به خرید ملک اقدام کنند و در مواجهه با زمین‌خواری با شماره تلفن شبانه روزی 1656 یگان حفاظت اطلاع دهند.

بی شک زمین‌خواری و کوه خواری تهدیدی جدی علیه بخش وسیعی از منابع طبیعی از جمله جنگل‌ها، کوه‌ها محسوب می‌شود؛ به همین علت الزامیست برخورد با زمین‌خواران در دستور کار دستگاه‌های ذیربط از جمله راه‌ و شهرسازی، منابع طبیعی و مسئولان قضایی و نظارتی قرار گیرد تا بیش از پیش شاهد نابودی اراضی ملی در استان نباشیم.

انتهای پیام/180/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon