آیت‌‌الله علم‌الهدی: امروز مقاومت حد و مرز ندارد؛ "حسین‌دوستی" به ایستادگی در راه دین است

آیت‌‌الله علم‌الهدی: امروز مقاومت حد و مرز ندارد؛ "حسین‌دوستی" به ایستادگی در راه دین است

گروه استان‌ها- نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: ما در مقابل جهالت دنیای اسلام مسئولیم، امروز مقاومت حد و مرز ندارد و "حسین‌دوستی" به ایستادگی در راه دین است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، آیت‌‌الله علم‌الهدی پیش از ظهر امروز در مراسم عزاداری روز اربعین در حرم مطهر رضوی با بیان این‌ که بالاترین فضیلت و عمل در روز اربعین سیدالشهدا (علیه‌السلام)، زیارت اربعین است اظهار داشت: زیارت مقدسه اربعین به وسیله امام صادق (علیه‌السلام) به صفوان جمال تعلیم داده شد.

وی ادامه داد: صفوان جمال راوی دو زیارت است، هم زیارت عاشورا و هم زیارت اربعین که زیارت عاشورا را وجود مقدس امام باقر (علیه‌السلام) به او تعلیم فرمودند و زیارت اربعین را نیز وجود اقدس امام صادق (علیه‌السلام)؛ صفوان جمال از شیعیان خاص، خالص و اصحاب امام باقر (علیه‌السلام) و امام صادق (علیه‌السلام) بود، کار صفوان شتربانی بود و کار حمل و نقل انجام می‌داد امام باقر (علیه‌السلام) و امام صادق (علیه‌السلام) به او گفتند اگر در مسیر حرکت تو، روز عاشورا و روز اربعین در عراق بودی، این زیارت‌ها را برای سیدالشهدا (علیه‌السلام) در روز عاشورا و اربعین قرائت کن.

مؤلفه‌های شناخت یزیدپرستان

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی بیان کرد: امام صادق (علیه‌السلام) سلسله نکاتی را در زیارت اربعین به صفوان آموختند که هم فلسفه علت اصلی انقلاب حسینی را ثابت می‌کند و هم چهره‌های ضد امام حسین (علیه‌السلام) و ضد ولایت و یزیدپرست را از نظر مؤلفه‌های اخلاقی و خصوصیات خطی و سیاسی نشان می‌دهد.

وی به فرازی از زیارت اربعین «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة» اشاره کرد و گفت: در مقام تبیین جریان فداکاری و انقلاب کربلا این جمله در زیارت مقدسه اربعین، عمق مصیبت سیدالشهدا (علیه‌السلام) را بیان می‌کند و در حقیقت موضع‌گیری ایشان را در جریان قیام و انقلاب کربلا مشخص می‌کند.

علم‌الهدی به تبیین این فراز زیارت اربعین پرداخت و تصریح کرد: «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة»، مولا امام صادق (علیه‌السلام) خطاب به پروردگار به درگاه خدا در این زیارت عرضه می‌دارند «وجود مقدس امام حسین (علیه‌السلام) مهجه خودش را در راه تو خدا بذل کرد برای این که بندگانت را از جهالت و حیرت ضلالت و گمراهی نجات بدهد»؛ مهجه یعنی چه؟ دو تفسیر برای آن در لغت بیان شده است یک تفسیر «صاحب مجمع‌البحرین» که کتاب لغت حدیث است، مهجه را تفسیر می‌کند «خونی که در قلب وجود دارد، نه خونی که قلب به بدن می‌رساند، خونی که خود عضله قلب را تغذیه می‌کند و با اتکای به آن خون قلب کار می کند».

صرف همه سرمایه وجودی در راه خدا

وی افزود: اطبا معتقدند در بین اعضای بدن، خود عضله قلب مصرف خونش از همه اعضای بدن بیشتر است، تلمبه‌ای که در مدت 70 سال، 80 سال و 90 سال یکسره کار می‌کند و یک لحظه هم آرامش ندارد، از همه اعضای بدن بیشتر خون مصرف می‌کند، روزی که تمام خون‌های بدن ریخته شود تا جایی که خون به قلب نرسد و خون خود عضله قلب هم از بدن خارج شود، قلب سنگ‌کوب می‌کند و انسان از بین می‌رود، «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ» یعنی امام حسین (علیه‌السلام) تمام هستی و حیاتش را در راه تو مصرف کرد برای این که بندگان تو خدا را از جهالت و حیرت ضلالت نجات بدهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری به بیان معنای دوم «بَذَلَ مُهْجَتَهُ» پرداخت و گفت: گفتند دستگاه کبد و جگر دستگاه خون‌ساز است، تمام مواد غذایی وقتی به کبد منتقل می‌شود، در این کارگاه به خون مبلد می‌شود و کبد این خون را به قلب می‌فرستد؛ در کبد لخته‌ای از خون وجود دارد که اگر یک روزی مواد غذایی به کبد نرسید و کبد خون‌سازی خودش را انجام نداد، کم کم آن لخته خون را آب می‌کند و خون رقیق شده از آن لخته را به قلب می‌فرستد تا زمانی که مواد غذایی برسد و کبد خون‌سازی کند؛ آن لخته خونی که در کبد است که آخرین موجودی کبد از نظر موادغذایی بدن محسوب می‌شود، به آن می‌گویند «مهجه» که اگر کار به‌جایی رسید که تمام لخته رقیق و مصرف شد، انسان از بین رفته است؛ یعنی امام حسین (علیه‌السلام) همه سرمایه‌های وجودی خودش را در راه تو مصرف کرد.

حسین‌دوستی به گریه نیست، به ایستادگی در راه دین است

وی با بیان این‌که «بذل مهجه» یک دستور است برای مقاومت اظهار داشت: حسین‌دوستی چیز آسانی نیست، ادعای عشق ابی‌عبدالله به این که فقط مصائب امام حسین (علیه‌السلام) و اهل بیتش را بگویند و ما اشک بریزیم تمام نمی‌شود، حسین دوستی برای دلداده ابی‌عبدالله خیلی هزینه دارد، کسی که ادعای عشق به ابی‌عبدالله می‌کند، در مقاومت در راه دین و مقاومت در راه اعطلای کلمةالله و حاکمیت اسلام آنقدر باید مقاومت و ایستادگی کند که خود سیدالشهدا (علیه‌السلام) ایستاد و مقاومت کرد، این آدم حسین (ع) را دوست دارد در غیر این‌ صورت اگر دریاها گریه کند و در راه مقاومت در راه دین تا آنجا مقاومت نکند به امام حسین (ع) کاری ندارد.

علم‌الهدی با اشاره به این‌که اگر به اشک باشد، نخستین کسی که بر امام حسین (علیه‌السلام) گریه کرد، عمر سعد بود افزود: موضع مقاومت امام حسین (علیه‌السلام) برای دین تا کجاست؟ اگر تا آنجا ایستادی، نشان می‌دهد عشق تو صادقانه است و موضع مقاومت امام حسین (علیه‌السلام) تا آنجایی بود که مهجه خودش را بذل کرد.

وی خاطرنشان کرد: «کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا» هر زمینی زمین کربلاست و هر روزی عاشورا است، جبهه دشمن در مقابله با دین از یک بی‌حجابی، بی‌بند و باری و ابتذال تا آدم‌کشی‌ها و جنایت در مقابل اسلام ایستاده است، ما مقابله و مبارزه با این جبهه تا کجا ایستاده‌ایم؟ اگر تا آنجا ایستادیم که امام حسین (ع) همه هستی‌اش را داد، درست است.

جنگ امام حسین (ع) با یک جریان بود

امام جمعه مشهد مقدس با تأکید بر این‌که جنگ امام حسین (ع) با یک فرد و حکومت نبود بلکه با یک جریان جنگید، تصریح کرد: اصل مقاومت ابی‌عبدالله (ع) در مقابله با یک نفر، دو نفر و یک حکومت و یک لشکر نبود، جنگ امام حسین (علیه‌السلام) برای مسئله‌ای بود که با آن جنگید و مبارزه کرد تا بندگان خدا از آن بلا نجات پیدا کنند، امام حسین (علیه‌السلام) با جریانی جنگید که مردم را از آن جریان نجات بدهد و آن جریان عبارت بود از «جهالت، نادانی، بی‌سوادی، نداشتن رشد سیاسی، نداشتن قدرت تشخیص مصلحت در زندگی اجتماعی و سیاسی و گمراهی در میدان ضلالت»؛ جامعه و مردمی که جاهل و بی‌سواد هستند، رشد سیاسی ندارند و مصلحت خودشان را تشخیص نمی‌دهند و یک قدرت استکباری بر آنان مسلط شود.

وی افزود: در زیارت عاشورا می‌خوانید «لعن‌الله امت قتلتک»، خدا لعنت کند امتی که تو را کشت یعنی امام حسین (علیه‌السلام) را یک امت کشت، مشکل در مردم بود، مردم دچار جهالت و حیرت ضلالت بودند، قدرت تشخیص نداشتند و بینش اسلامی و دینی را در گرایش‌های سیاسی و اجتماعی خودشان دخالت نمی‌دادند، افراد را با شاخصه‌های دینی نمی‌شناختند، دنبال هر کسی راه می‌افتادند و با هر کسی می‌ساختند، به هر ناپاکی دست می‌دادند و مقابل هر تزویر و شیطنتی گول می‌خوردند که جریان‌های ناپاک بنی‌امیه و بنی‌عباس بر مردم مسلط می‌شدند.

علم‌الهدی با طرح این سؤال که مردم چطور با این قیام نجات پیدا کردند خاطرنشان کرد: وقتی بنا شد امام حسین (ع) با تمام وجودش با این جریان مبارزه کرد تا جایی که بذل مهجه کرد، با تمام توان و قدرت ایستاد و عزیزان خودش را بذل کرد، مردم بیدار شدند؛ شام شهری است که 40 سال معاویه روی این شهر کار کرده، 20 سال به‌عنوان والی و استاندار، 20 سال نیز به‌عنوان خلیفه، این مردم را بر ضد امیرالمؤمنین، ولایت و اسلام ناب پرورش داده، هر جنایت، ظلم و بیدادگری که خواسته انجام و به اسم اسلام به خورد مردم داده و هر چه ضد قدرتش بوده به اسم ضد اسلام به مردم معرفی کرده است.

جنگ در راه دین، چگونه و تا کجا؟

وی با بیان این‌ که 10 روز حضور اهل بیت (علیه‌السلام) در شام همه برنامه‌های 40 ساله معاویه را نابود کرد و مردم زیر و رو شدند به نحوی که در بدرقه اهل بیت، شهر را سیاه‌پوش کردند، ابراز کرد: از این فراز زیارت اربعین دو نکته ثابت می‌شود، اول این‌که در راه دین تا کجا باید ایستاد و مبارزه کرد و نکته دوم این‌که در راه اسلام با چه چیزی باید جنگید و اثر جنگ و مبارزه باید چه باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: مسئله دومی که در زیارت اربعین هست و باید مورد توجه قرار دهیم، شناخت جریان «یزید‌پرست» است، جریان یزیدپرست تنها لشکر عمر سعد در آن زمان نبود، اگر بنا شد هر روزی روز عاشورا باشد و هر زمینی زمین کربلا، بنابراین در هر زمان و مردمی، هم جریان یزید است و هم جریان امام حسین (علیه‌السلام)؛ در زمان ما چطور است؟ اگر بخواهید جریان یزیدی را در جامعه خودمان تشخیص دهیم و طرفدار یزید در جریان‌های اجتماعی به وسیله شما مشخص شود، امام صادق (علیه‌السلام) در زیارت اربعین مشخصه‌های یزیدی و یزیدپرست را معین فرمودند «به سر امام حسین ریختند کسانی که دنیا آنان را گول زد».

وی اضافه کرد: دنیا مگر عاقل است که آدم را گول بزند؟ مگر دنیا فکر و اراده دارد ما را گول بزند؟ خیر، یعنی من و تو جریان زندگی خودمان را عوضی می‌گیریم، خدا ما را برای زندگی آفریده است، ما ابدی هستیم و تا خداییِ خدا زنده هستیم اما زندگی ما دو مرحله دارد، یک مرحله «گذار» و یک مرحله «ثبات»؛ مرحله گذارش مال همین دنیاست که در طول عمر طی می‌کنیم، در این مرحله کار کنید، اطاعت و عبادت کنید، ابزار زندگی در مرحله ثبات برای خودتان فراهم کنید و موجودی شوید که تا خداییِ خدا زندگی خوشبخت سعادتمندانه‌ای را برای خودتان تحصیل کنید.

دنیا چطور انسان را گول می‌زند؟

علم‌الهدی یادآور شد: اگر کسی آمد و سرمایه‌هایی که خدا به او داده، از استعداد و فکر و توان جسمانی را برای همین مرحله گذار هزینه کرد و از مرحله ثبات و ابدیت زندگی که باید به آن برسد تا خوشبخت شود، غافل شد، کسی است که می‌گویند «دنیا او را گول زد»؛ آدم در این اساس هستی و وجودش یک سهمی دارد، از خوشبختی، سعادت و لذایذ سهم دارد، امر دایر است بر این که در یک زندگی ابدی خوشبخت شود یا در یک مرحله گذرا موقتی؟

وی خاطرنشان کرد: اگر لذائذ شیرینی ابدی را از دست داد، سهم خودش را اشتباه انتخاب کرده یعنی سهم اصلی‌اش که آن لذت و سعادت همیشگی بوده را به یک چیز بسیار پست در این دنیا فروخت و ضرر کرد «وَشَرَیٰ آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ»، یک عرصه ابدی بودن و همیشگی بودن را داد و یک بها و قیمت ناچیز و بی‌ارزش گرفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: امام صادق (علیه‌السلام) می‌گویند کسانی که امام حسین (علیه‌السلام) را کشتند، این سه خصوصیت را داشتند که اولأ «غَرَّتْهُ الدُّنْیا»، عرصه «گذار» را گرفتند و ثبات را از دست دادند، سهم خودشان که سعادت ابدی بود را به لذایذ آمیخته با سختی فروختند و آن زندگانی ابدی و ثبات خودشان را به بهای بی‌ارزشی دادند که فقط یزید خوشش بیاید.

وی با تأکید بر این‌که باید شاخصه‌های یزیدی‌ها را بشناسیم، متذکر شد: اگر امروز در دنیا چنین افرادی پیدا کردید که برایشان معاد و آخرت مطرح نیست، دنبال فرصت‌طلبی و قدرت‌یابی در عرصه زندگی هستند و برای فرصت و قدرت در این عرصه حاضرند با هر نابکاری دست بدهند و ضد و بند کنند، حاضرند سعادت و حیثیت اجتماعی مردم را به خوش آیند اربابان مستکبرشان بفروشند، این‌ها یزیدی و عمر سعدی هستند و کسانی هستند که امام حسین (علیه‌السلام) را کشتند، اگر با چنین افراد و جریانی روبه‌رو شدید، این‌ها شاخصه یزیدی‌ها است.

مقاومت حد و مرز ندارد

علم‌الهدی با بیان این‌که به ما گفتند زیارت اربعین بخوانید تا امام حسین (ع) و لشکر عمر سعد را بشناسید و ببینید در کدام دسته هستید تصریح کرد: اگر مردم در جهالت هستند، باید مردم را از جهالت خارج کنی، جهالت و ضلالت در همه دنیا هست؛ این که در مسئله فلسطین وارد می‌شویم به خاطر این است که اسلام مرز نمی‌شناسد، امام حسین (ع)، امام حسین (ع) همه‌ جا و همه‌ کس است، ما در مقابل جهالت دنیای اسلام مسئولیم، در مقابل این که عده‌ای به اسم اسلام دست به دست استکبار بدهند مسئولیم، سرنوشت اسلام را بخواهند به دست یزیدی بدهند، مسئولیم و باید تا جایی مقاومت کنیم که امام حسین (ع) مقاومت کرد.

وی با تأکید بر این‌که مقاومت امروز در دنیا حد و مرز ندارد، متذکر شد: جریان مقاومتی که به رهبری مقام معظم رهبری و فعالیت شیعیان انقلابی چه در ایران، چه در لبنان و چه در عراق تشکیل شده، دقیقأ حرکت و موضع امام حسین (ع) و خط امام حسین (ع) است و تا آنجایی باید بایستند که وجود مقدس سیدالشهدا (ع) تا آنجا ایستاد.

انتهای پیام/281/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon