۸۱ مدرسه خراسانجنوبی دو نوبته است/کلاسهای درس جوابگوی جمعیت فعلی دانشآموزان نیست
گروه استانها- خشکسالی و نبود کار در روستا مهاجرت را به مرکز استان خراسان جنوبی افزایش دادهِ درحالی که تعداد کلاسهای درس جوابگوی تامین نیاز دانشآموزان نیست و امسال ۷۵ مدرسه ابتدایی و ۶ مدرسه متوسطه استان دو نوبته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛، تربیت نیروی انسانی متخصص برای آینده کشور رکن اصلی توسعه پایدار را تشکیل میدهد که بخش عمده این امر بر دوش وزارت آموزش و پرورش است که برای ارتقای کیفیت آموزش در کشور باید تلاش بیشتری شود.
یکی ازمهم ترین نیازهای آموزشی در کشور در برخی از استانها ازجمله خراسان جنوبی ایجاد زیرساختها و امکانات آموزشی است که تامین آن نیازمند همت والای خیران و اختصاص بودجه مناسب از محل اعتبارات دولتی و مشارکتی است.
بیرجند بهعنوان مرکز استان خراسان جنوبی یکی از این شهرستانها است که با مشکل شدید فضای آموزشی مواجه است و آنگونه که مسئولان می گویند با فزایش انفجار گونه جمعیت دانش آموزی در بیرجند مواجه هستند.
مشکلاتی با عنوان کمبود فضای آموزشی و مدارس دو شیفت یکی از بزرگترین دغدغههای آموزش و پرورش است.
کمبود فضای آموزشی یکی از این مشکلات است که تاکنون اخبار زیادی در این زمینه از سوی مدیران مختلف استان اعلامشده است اما باید توجه داشت که این مشکل نیز مانند همه مشکلات پیش روی توسعه استان خراسان جنوبی در شهرستانهای مختلف این استان از شدت و ضعف برخوردار است بهطوریکه در برخی شهرستانهای استان کمبود فضای آموزشی چندان به چشم نمیآید؛ اما در برخی دیگر از شهرستانهای استان این مهم به «بحران» بدل شده است.
کمبود فضای آموزشی در شهرستان بیرجند سبب شده است که دوباره تعدادی از مدارس این شهرستان به مدارس دو نوبته تبدیل شود از طرف دیگر نیز جمعیت کلاسهای درس در این شهرستان نیز از نرم استاندارد تعریفشده آن بالاتر شده است و بهطور حتم این مهم بر روند یادگیری دانش آموزان این شهرستان تأثیرگذار خواهد بود.
از سویی دیگر خشکسالی و نبود کار در روستا، مهاجرت به مرکز استان را افزایش داده است در حالی که تعداد کلاسهای درس در بیرجند جوابگوی تامین نیاز دانش آموزی نیست.
در این شرایط افزایش انفجارگونه جمعیت دانشآموزی و مهاجرت به مرکز استان سبب شده است تا امسال شاهد 75 مدرسه ابتدایی دو نوبته در بیرجند باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: افزایش انفجارگونه جمعیت دانشآموزی و مهاجرت به مرکز استان قصه پرغصه کمبود فضای آموزشی را رقم زده است و متاسفانه برای سال تحصیلی پیشرو 81 مدرسه در استان دو نوبته هستند.
محمدعلی واقعی افزود: بیرجند با افزایش آمار پایههای ورودی سالانه دو هزار و 500 تا دو هزار و 700 دانشآموز بین ورودی و خروجی، رشد دارد و به دلایل مختلف از جمله مهاجرت، جا به جایی جمعیت و شرایط جوی، جمعیت دانش آموزی شهرستان طی چند سال گذشته به چندین برابر افزایش پیدا کرده است.
وی با تاکید براین که در شهرستان بیرجند حدود چهار برابر سال 94 مدرسه دو نوبته داریم و تعداد آن از 20 به 75مدرسه رسیده است، ادامه داد: موضوعی که تعیین میکند که کدام مدرسه دو شیفت و کدام یک شیفت باقی بماند ظرفیت و تعداد دانش آموزان آن منطقه است.
وی با اشاره به معضل ساخت پروژههای مسکن مهر بدون پیش بینی زیرساخت آموزشی گفت: شهرک امام علی (ع) در ضلع شرقی بیرجند دو هزار و 700 واحد مسکونی دارد که بر اساس محاسبات این منطقه حداقل نیازمند 70 کلاس درس است اما هیچ مدرسهای در آن جا ساخته نشده است.
انتهای پیام/ز