مصائب خشکسالی در شهر آب‌های روان/ مردم منطقه "مرادان" ‌آب شربی برای آشامیدن ندارند

مصائب خشکسالی در شهر آب‌های روان/ مردم منطقه "مرادان" ‌آب شربی برای آشامیدن ندارند

گروه استان‌ها ـ مردم منطقه مرادان شهرستان خانمیرزا سال‌هاست از نبود آب شرب رنج می‌برد و اکنون با تشدید خشکسالی، تقریباً آب شربی ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از ابتدایی‌ترین حقوق جامعه ساکن در هر اجتماعی است. همچنین از شاخصه‌های مهم در امر بهداشت و سلامت هم محسوب می‌‌گردد. بر این اساس شنیدن شکایات شفاهی مردم در سطح روستا نسبت به نبود آب شرب سالم و تهیه آب شرب از چاه موجود، احتمال ایجاد بیماری‌های منتقله از طریق آب و حساسیت موضوع را نشان می‌دهد.

بسیاری از مشکلات عمده بهداشتی کشورهای رو به پیشرفت به علت نبودن آب آشامیدنی سالم است. بدون تأمین آب سالم جایی برای سلامت مثبت جامعه و رفاه وجود ندارد. بسیاری از ضعف‌های بهداشت در این کشورها به علت نقص زیست محیطی است، در حالی که اکثریت مردم در مناطق روستایی کشورهای رو به پیشرفت زندگی می‌کنند یکی از مشکلات آنان بهسازی روستایی است که نخستین گام، از بین بردن عوامل زیان‌آور محیط زیست و مبارزه با آنهاست.

منطقه مرادان از توابع شهرستان خانمیرزا چند سالی است با مشکل تأمین آب پایدار مواجه است. در این سال‌ها خشکسالی هم به این وضعیت دامن زده است و مردم به معنای واقعی در مشقت آب را تأمین می‌کنند.

هر روستایی و شهروندی حق دارد از آب لوله‌کشی سالم و پایدار برخودار باشد اما در این منطقه می‌توان آینده بسیاری از روستاها و شهرهای چهارمحال و بختیاری را به چشم دید و برای افرادی که آب را ساعت‌ها برای مصارف گوناگون باز می‌گذارند این امر غیرقابل تحمل و دور از باور است.

منطقه مرادان شهرستان خانمیرزا حدوداً 3 هزار نفر جمعیت دارد که از دو بخش شاه‌قریه و دومکان تشکیل شده است‌. این منطقه سال‌هاست که از نبود آب شرب پایدار رنج می‌برد. در سال جاری نیز خشکسالی وضعیت این منطقه را بدتر کرده است.

اخبارمنتشره مبنی بر رفع معضل آب شرب صحیح نیست!

«رشید مرادی» یکی از ساکنان روستای مرادان، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: اهالی روستای مرادان چهار تا پنج ماه است مشکل تأمین آب دارند و در این شرایط خانواده‌های فقیر باید حدود 100 هزار تومان هزینه کنند تا یک تانکر برای نگهداری آب خریداری کنند.

وی با بیان اینکه یک چاه در اطراف روستا دارای آب است که خوشبختانه پولی بابت برداشت آب از مردم دریافت نمی‌شود اما هزینه حمل آب توسط تراکتور برای خانواده‌ها همچنان وجود دارد، افزود: سال گذشته توسط معاون استاندار پروژه‌ای برای تأمین آب روستا افتتاح شد اما هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است و صرفاً یک آیین نمادین است که تأمین آب از رودخانه هم رها شد.

مرادی تأکید کرد: خبری منتشر شد که مشکل آب روستا مرتفع شده اما این خبر صحت ندارد و مردم در مشقت هستند و کسی پاسخگو نیست؛ مردمی در روستا زندگی می‌کنند که خودرو برای حمل آب نداشته یا کهنسال هستند و برایشان حمل آب سخت است زیرا آبی در منبع آب روستا نیست تا در لوله کشی منازل قرار گیرد.

معضل آب شرب منطقه مرادان، معضلی چندین ساله!

ابراهیم سواری، مدیر آبفا شهرستان خانمیرزا نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، گفت: تاکنون چندین حلقه آب برای روستا حفر شده که به آب نرسیده ولی یک چاه به آب رسید که تقریبا پنج لیتر بر ثانیه آب دارد و امید است پاسخگوی مصرف ساکنان باشد.

وی افزود: هنوز مشکل آب روستای مرادان مرتفع نشده و آبرسانی از طریق چاهی که آب کمی دارد به صورت جیره‌بندی انجام می‌شود به این صورت که آب در مخزن پر شده و بعد مردم در خانه تانکر خود را آب می‌کنند زیرا سه تا چهار روز یکبار به مدت دو ساعت این آب در منازل مردم وصل خواهد شد.

سواری تأکید کرد: خانواده‌هایی نیز در بالادست روستا قرار دارند که شبکه از نظر توزیع ارتفاعی نمی‌تواند آب را به آنان برساند زیرا حجم آب اندک است که به این افراد هم با تانکر آبرسانی می‌شود؛ امید است تا چند روز آینده مشکل آب روستای مرادان شهرستان خانمیرزا مرتفع شود و آب چاه جدید وارد مخزن شود.

مدیر آبفای شهرستان خانمیرزا با بیان اینکه روستای مرادان حدود چهار تا پنج سال است با این مشکل مواجه است و هنوز روستا آب پایدار ندارد، گفت: مردم روستا در مقطعی تمامی کنتورهای منازل خود را باز کرده و اداره آب را کنار زدند و از پرداخت آب‌بها به دلیل نوسانات اداره آب، خودداری کردند لذا خودشان شبکه توزیع آب را دست گرفتند اما از سال گذشته با ادغام آب روستایی و شهری در حال تلاش برای رفع مشکلات هستیم.

انتهای پیام/7540/ش/؛

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران