امکان تحقیقات درباره دخالت آمریکا در انتخابات پارلمانی روسیه
نائب رئیس شورای امنیت روسیه و رهبر حزب حاکم این کشور بعید ندانست که تحقیقات کاملی در خصوص دخالت غولهای اطلاعات فناوری آمریکایی در روند برگزاری انتخابات اخیر دومای دولتی روسیه انجام شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "دیمیتری مدویدیف" معاون رئیس شورای امنیت روسیه و رهبر حزب "روسیه واحد" (حزب حاکم این کشور) امروز (سهشنبه) اعلام کرد که این احتمال بسیار زیاد است که تحقیقات جامعی درباره دخالت شرکتهای بزرگ فناوریهای اطلاعاتی آمریکایی در انتخابات پارلمانی اخیر روسیه انجام شود.
مدویدیف در مصاحبهای اختصاصی با شبکه تلویزیونی «راشا تودی» در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است مسکو مبتکر انجام تحقیقاتی نظیر آنچه بعنوان "پرونده روسیه" در ایالات متحده پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 انجام گرفت، باشد؟، گفت: «اگر صحبت بر سر تلافی، بر اساس اصل لاتین "quid pro quo" (چیزی که عوض دارد، گله ندارد) باشد، نمیدانم چنین پیشنهادی مورد بررسی قرار بگیرد یا نه، ولی مسلماً امکان انجام تحقیقات کامل درباره دخالت آمریکاییها در روند انتخابات وجود دارد.»
به گفته وی، در این رابطه مسلماً ارگانهای ذیصلاح، از جمله وزارت امور خارجه، مقامات انتظامی و کمیته مرکزی انتخابات روسیه با توجه به شواهد کافی موجود در خصوص مداخله در روند انتخابات تصمیم گیرنده خواهند بود.
این مقام بلندپایه روس یادآور شد که در طول سه روز برگزاری انتخابات دوما (17 الی 19 سپتامبر/26 تا 28 شهریور ماه) کمیته مرکزی انتخابات روسیه تعداد بسیار زیادی حملات سایبری را ثبت کرد که بیش از نیمی از آنها از خاک ایالات متحده صورت گرفته بود که میتواند نقطه مناسبی برای شروع باشد. وی افزود: «دخالت غولهای فناوریهای اطلاعاتی کشورهای غربی در روند انتخابات روسیه، از جمله در امکان جستجوی اینترنتی را میتوان و باید محدود کرد. حتی در خود ایالات متحده هم بعد از اختلافات بوجود آمده پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، به فکر تصویب قانون ویژهای به منظور جلوگیری از چنین اقداماتی افتادهاند.»
لازم به یادآوری است، سفارت روسیه در واشنگتن نیز بعد از برگزاری انتخابات دوما اعلام کرده بود طرف روسی انتظار دارد که دولت آمریکا توضیح قانع کنندهای در رابطه با ثبت حملات سایبری بیسابقه از خاک ایالات متحده در زمان برگزاری انتخابات ارائه دهد. به عقیده دیپلماتهای روسی، کاملاً مشخص است که هدف از چنین اقداماتی، تلاش برای زیر سئوال بردن سیستم انتخاباتی روسیه و تأثیر بر نتیجه آن بوده است.
وزارت امور خارجه آمریکا انتخابات اخیر پارلمانی در روسیه را "غیرآزادانه و غیرشفاف" ارزیابی کرده است.
انتهای پیام/