غربالگری سلامت زائران اربعین حسینی در ورودیهای استان فارس انجام می شود
گروه استانها - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تشریح وضعیت استان پرداخت و گفت: نتیجه آزمایشگاهی ۴۰ درصد موارد مراجعه به مراکز درمانی مثبت است که این خود زنگ خطری جدی برای مردم فارس محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، در حال حاضر یک شهرستان استان فارس در وضعیت آبی، 14 شهرستان در وضعیت زرد و دیگر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی هستند و این به معنای خروج تدریجی استان از وضعیت پرخطر است.
هر چند بررسیها نشان از نزولی شدن شیب ابتلا به کرونا و تثبیت آن میدهد اما نباید از گونههای جدید کرونا و هشدار بابت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی غافل شد به ویژه اینکه با سرد شدن هوا زمینه برای گسترش بیماریهای ویروسی بیشتر میشود.
در همین راستا مهرزاد لطفی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کاهش حساسیت مردم و مسئولان استان فارس نسبت با شرایط کرونایی ابراز نگرانی کرد. به گفته وی با توجه به روزهای پایانی سوگواریهای محرم و صفر و آغاز مراسمهای عروسی و همچنین بازگشایی دانشگاهها و مدارس در روزهای آینده، باید تلاش شود ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه بیش از گذشته یادآوری شود.
بازگشت زائران اربعین حسینی نیز یکی دیگر از مصادیقی است که اگر پروتکلهای بهداشتی در آن رعایت نشود، زمینهساز موج بعدی بیماری خواهد بود به همین دلیل رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماریابی فعال در پایگاههای مرزی استان برای غربالگری سلامت زائران اربعین حسینی خبر داده است.
لطفی امروز در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید 19 در دانشگاه بر غربالگری سلامت زائران اربعین حسینی در پایگاههای مرزی استان تاکید کرد و اظهار داشت: نظارت کامل بازرسان بهداشتی بر پایگاههای مرزی با هدف غربالگری سلامت زائران در دستور کار اعضای این ستاد قرار گیرد.
به گفته وی نصب دوربین حرارتی و کنترل مسافران هوایی در فرودگاههای استان، نظارت بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سفرهای هوایی از عراق و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین همچنین کنترل مسافران خارجی از 22 کشور در این ایام با جدیت بیشتری دنبال میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که زائران اربعین حسینی باید پس از بازگشت حداقل به مدت پنج روز در قرنطینه کامل خانگی بوده و از دید و بازدید با اطرافیان پرهیز کنند. لطفی همچنین از زائران درخواست کرد در صورت دارا بودن علائم بیماری، در سریعترین زمان ممکن به مراکز 16 ساعته و یا پزشک خانواده خود مراجعه کنند.
لطفی همچنین به تشریح وضعیت استان پرداخت که براساس آن نتیجه آزمایشگاهی 40 درصد موارد مراجعه به مراکز درمانی مثبت است که این خود زنگ خطری جدی برای مردم فارس محسوب میشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: در 24 ساعت گذشته 321 بیمار جدید در بیمارستانهای استان بستری شدند و نه تنها میزان بستری کاهش نیافته بلکه ورودی جدید روزانه به بیمارستانهای استان همچنان بالاست.
به گفته وی بیماران بستری در بخشهای ICU نیز آمار بالایی را به خود اختصاص دادهاند هرچند که پوشش واکسیناسیون موجب شده تا آمار فوتیهای ناشی از کرونا کاهش پیدا کند، اما رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی موجب درگیری افراد به کرونا و تبعات بعدی این بیماری میشود.
روحالله حسینی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن ارائه آماری از واکسیناسیون در استان فارس از طراحی و اجرای محدودیتهای هوشمند در استانها خبر داد که بر این اساس برای افرادی که واکسینه نشدند محدودیتهای هوشمند اعمال میشود.
به گفته وی برای قطع زنجیره انتشار ویروس میبایست درصد قابل توجهی از مردم کشور واکسینه شوند بنابراین لازم است که برای بازگشت به وضعیت قبل از کرونا همه افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن اقدام کنند.
حسینی همچنین از مردم استان فارس درخواست کرد تا برای تداوم امکان استفاده از خدمات اجتماعی و محروم نشدن از این خدمات، در سریعترین زمان ممکن برای تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
به گفته وی بر اساس طرح هوشمند واکسیناسیون در آینده تنها افرادی میتوانند از خدمات اجتماعی استفاده کنند که هر دو دز واکسن خود را دریافت کرده باشند و از آنجا که فاصله دریافت دو دز واکسن در انواع واکسن متفاوت بوده و دست کم چهار هفته است که از افراد دعوت میشود در موعد مقرر، در این زمینه اقدام کنند.
روزها و ماههای ابتدایی ورود کرونا به کشور و به تبع آن استان فارس تنها راه مقابله و کنترل بیماری اعمال محدودیت و تعطیلی بود که این امر نیز بارها و بارها اتفاق افتاد، موضوعی که سبب تعطیلی کسب و کارها و ضرر میلیاردی اصناف و در تنگنا قرار گرفتن مردم به لحاظ وضعیت معیشتی شد.
همه چشم انتظار ورود واکسن یا تایید واکسنهای داخلی بودند تا اینکه از اواخر سال 99 واکسیناسیون گروههای خاص به ویژه کادر درمان در استان آغاز شد. در همان زمان یکی از خواستهها یا بهتر بگوییم یکی از آروزهای مردم فراگیر شدن واکسیناسیون بود.
امروز به همت همه دستگاههای اجرایی و نظامی این مهم تحقق پیدا کرده و با روی کار آمدن دولت جدید محمولههای واکسن یکی پس از دیگری وارد کشور شده به گونهای که مراکز واکسیناسیون شبانهروزی در استان فارس و شهر شیراز همانند سایر نقاط کشور شکل گرفت و محدودیت سنی واکسن نیز برداشته شد.
حال ضروری است که همه مردم برای ایمن شدن جامعه و رهایی از این ویروس منحوس برای تزریق واکسن به مراکز اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام کنند و با این مسئله سادهانگارانه برخورد نکنند.
انتهای پیام/424/ح