جدیدترین اخبار کرونا در ایران| احتمال شکل‌گیری ششمین پیک در هفته اول آبان ۱۴۰۰/ فرصت طلایی باقی مانده برای افزایش ایمنی جامعه را دریابیم + نقشه و نمودار

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| احتمال شکل‌گیری ششمین پیک در هفته اول آبان 1400/ فرصت طلایی باقی مانده برای افزایش ایمنی جامعه را دریابیم + نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ درحالی که نرخ ابتلای کرونا بعد از ۲ روز متوالی صعود دوباره به سمت نزولی شدن حرکت کرده اما کارشناسان براین باورند هفته اول آبان ۱۴۰۰ احتمالا زمان آغاز پیک ششم است.

به‌ گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که روند نزولی نرخ ابتلا همواره ادامه دارد برخی از کارشناسان براین باورند بی‌توجهی به پروتکل‌ها و عدم همراهی مردم در امر واکسیناسیون احتمالا زمینه آغاز پیک ششم را اوایل آبان‌ماه تقویت کرده است.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه با اشاره به روند نزولی نرخ ابتلا و کاهش تعداد موارد فوتی می‌گویند: برآوردها براساس رفتار ویروس در پیک‌های گذشته نشان می‌دهد در دو هفته آینده این روند ادامه داشته باشد و در هفته‌ پایانی مهر 1400 شاهد تمام شدن پیک پنجم در دوران همه‌‌گیری باشیم.

این درحالی است که همین افراد معتقدند اگرچه پیک پنجم در این دوره برطرف می‌شود اما شکل‌گیری خوشه‌های جدید بیماری و البته بی‌توجهی‌های نگران کننده هموطنان به واسطه کاهش نرخ ابتلا می‌تواند زمینه‌ساز آغاز پیک ششم در دو هفته اول آبان 1400 باشد و به همین دلیل در زمان باقی مانده باید با سرعت هرچه تمام‌تر روند واکسیناسیون برای مدیریت و کاهش هزینه‌های پیک احتمالی آینده را درنظر داشته باشیم.

این گروه با اشاره به سخنان چند هفته قبل وزیر بهداشت مبنی بر وجود فرصت طلایی برای کاهش هزینه‌های پیک ششم تاکید دارند:  در شرایط فعلی یک ساعت هم برای مهار بیماری و جلوگیری از شدت گرفتن پیک احتمالی بعدی مهم است و هموطنان برای همراهی با مسئولان باید نسبت به واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همکاری حداکثری داشته باشند.

آبان ماه احتمال پیک ششم وجود دارد

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا نیز  با اشاره به گذر کشور از قله پیک پنجم کرونا تاکید کرد: به این ترتیب پیش بینی آن است که دو هفته آینده از سه هزار بستری روزانه ابتلا به کرونا پایین می آید و تا چهار هفته آینده به کف آن در پیک پنجم خواهیم رسید. اینجا جایی است که نیاز داریم به کمک بسیج که در 6 تا هشت هفته باقی مانده سیر نزولی بیماری، بتوانیم حداکثر توان خود را برای ایمن سازی بگذاریم، زیرا  پیش بینی‌ ما از پیک بعدی بیماری، در آبان ماه است.

وی گفت: بنابراین اگر آبان ماه میزان واکسیناسیون را قابل توجه انجام داده باشیم حتی با ویروس جدید جهش یافته و در صورت میزان ابتلا، اما میزان مرگ و میر بالا نخواهد رفت. در بحث واکسیناسیون هدف اول کاهش مرگ و میر و هدف بعدی کاهش ابتلاست.

رئیسی اظهار داشت: هنوز آمار ابتلا و بستری در بسیاری از شهرها بالا است. از این رو ادامه مراقبت‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی علاوه بر واکسیناسیون ضروری است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان کردستان/شناسایی 310 مورد جدید مبتلا به کرونا؛ 7 بیمار دیگر جان باختند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 310 مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 7 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر 953 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری هستند که حال 88 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه وخیم گزاش شده است.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان در سنندج: 573 نفر، سقز: 86 نفر، مریوان: 129 نفر، قروه: 37 نفر، بیجار: 19 نفر، کامیاران: 41 نفر، دیواندره: 10 نفر، بانه: 35 نفر، دهگلان: 19 نفر و سروآباد: 4 نفر است.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا از ابتدا تاکنون در کردستان به 1647 نفر رسیده که از این تعداد 697 نفر در سنندج، 274 نفر در سقز، 137 نفر در قروه، 89 نفر در کامیاران، 117 نفر در بانه، 87 نفر در دیواندره، 71 نفر در بیجار، 151 نفر در مریوان، 21 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

استان کرمان/ بستری 479 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان

حسین صافی‌زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه محدودیت خاصی برای تزریق واکسن کرونا در استان نداریم اظهار داشت: امیدواریم تا یک ماه آینده 70 درصد جمعیت استان کرمان  واکسینه شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به در واکسیناسیون دو مسئله ایمنی فردی و مسئولیت اجتماعی مطرح است ادامه داد: ممکن است عده‌ای به تزریق واکسن اعتقادی نداشته باشند و یا به هر دلیلی نخواهند واکسن بزنند، اما به دلیل حضور در جامعه و ارتباط با افراد مختلف باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه امیدواریم با واکسیناسیون حداکثری زنجیره انتقال بیماری در استان هر چه سریع‌تر قطع شود گفت: کسانی که تاکنون مراجعه نکردند در اولین فرصت برای واکسیناسیون اقدام کنند تا پوشش واکسیناسیون در استان هر چه سریع‌تر به حداکثر برسد.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان نیز با بیان در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 479 مورد است اظهار داشت: از این تعداد 295 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 21 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 60 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 23 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 80 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 88 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 39 هزار و 410 مورد رسیده است.

وی به فوت 6 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 693 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 320 هزار و 999 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 595 هزار و 549 مورد است.

استان اصفهان/ شناسایی 1012 مورد بیمار کرونایی 

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 3117  نفر بودند که  1012 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 305 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 311 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2098 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 360 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا در 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را  20 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 14 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان مرکزی/ ابتلای 441 نفر به بیماری کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین آمار وضعیت ابتلا به کرونا اظهار داشت: شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی به 441 نفر رسید که 68 نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند.

سیدمحمد جمالیان افزود: 373 نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند و شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 95 هزار و 121 نفر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بازهم شاهد فوت بیماران کرونایی در استان بودیم به طوری که 6 بیمار کرونایی دیگر نیز در این بازه زمانی در استان به‌دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری به 2 هزار و 727 نفر رسید.

رئیس علوم پزشکی اراک ادامه داد: با وجود آنکه سن مرگ و میر کاهش یافت اما در پیک پنجم همچنان 50 درصد موارد فوتی سنین بالایی داشتند و پیک پنجم ثابت کرد که واکسیناسیون به شدت در کاهش مرگ موثر بوده است و باید از تمام توانمندی رسانه‌ای استفاده شود تا استقبال از واکسیناسیون بیشتر شود.

جمالیان اضافه کرد: بی شک در بحران شیوع کرونا تمامی اساتید، متخصصان، دانش آموختگان گروه علوم پزشکی اراک خوش درخشیدند و با ایثارگری و فداکاری خود، برگ زرین دیگری را بر کارنامه درخشان نظام سلامت رقم زدند که حضور دانشجویان بسیجی و جهادی در خط اول مقابله با این ویروس منحوس بسیار ارزشمند و مثمر ثمر بوده است.

استان فارس/ مراجعه بیماران کرونایی به مراکز سرپایی بالا است

در حال حاضر یک شهرستان استان فارس در وضعیت آبی، 14 شهرستان در وضعیت زرد و دیگر شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی هستند و این به معنای خروج تدریجی استان از وضعیت پرخطر است. 

هر چند بررسی‌ها نشان از نزولی شدن شیب ابتلا به کرونا و تثبیت آن می‌دهد اما نباید از گونه‌های جدید کرونا و هشدار بابت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی غافل شد به ویژه اینکه با سرد شدن هوا زمینه برای گسترش بیماری‌های ویروسی بیشتر می‌شود.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون در مجموع بیش از یک میلیون و 527 هزار و 238 مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و 341 هزار و 18 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده و با بررسی نمونه‌های انجام شده 402 هزار و 638 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون 186 هزار و 220 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 41 هزار و 401 بیمار مثبت شناسایی شده و در مجموع از ابتدا تاکنون 444 هزار و 39 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام جان باختن 12 هم استانی دیگر در اثر کرونا در 24 ساعت گذشته مجموع جان‌باختگان این بیماری از ابتدای شیوع تاکنون به شش هزار و 640 نفر رسیده است. بر این اساس با پذیرش 331 بیمار جدید مبتلا یا مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان در 24 ساعت گذشته هم اکنون دو هزار و 272بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 218 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان بوشهر/ بستری 188 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به روند کاهشی مبتلایان به کرونا در استان بوشهر اظهار داشت: تعداد مبتلایان به کرونا به شدت کاهش یافته به گونه‌ای که از تست 1000 نفر در مرداد ماه 60 درصد مبتلا بود که اکنون به زیر 15 درصد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به کاهش بستری‌های بخش کرونا مراکز درمانی استان خاطر نشان کرد: هم اکنون 188 بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بستری هستند که نسبت به مرداد ماه کاهش 5 برابری دارد و 41 بیمار آن روز گذشته بستری شدند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر افزود: از 41 بیمار شناسایی شده روز گذشته 11 مورد آن به کرونا مثبت، قطعی است.

وی از بستری بیماران کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه خبر داد و بیان کرد: اکنون 33 بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از این مجموع، 13 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با اشاره به ثبت یک فوتی دیگر در بخش کرونایی بیمارستان بوشهر گفت: تاکنون یک‌هزار و 951 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 37 بیمار نیز با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 25 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 85 هزار و 700 نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

استان خراسان رضوی/ کاهش تعداد بستری‌شدگان روزانه کرونا

حمید رضا رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درمشهد مقدس اظهار داشت: تعداد بستری‌شدگان روزانه کرونا در خراسان رضوی در 10 روز گذشته یعنی از 28 شهریور که 285 بیمار کرونایی در روز بود به حدود 100 نفر کاهش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر هزار و 160 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری هستند که 830 نفر از آنان در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شهرستان‌های 15 گانه آن قرار دارند.

دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد بیماران بدحال و بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه استان خراسان رضوی نیز به 372 نفر کاهش یافته است.

محمد مقضی مسئول اجرای طرح واکسیناسیون بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به آغاز طرح واکسیناسیون سیار در مناطق مختلف شهر مشهد گفت: 9 دستگاه اتوبوس سیار در اماکنی که از قبل در سامانه نام نویسی شده اند مستقر شده و در دوشیفت صبح و عصر خدمات ارائه می‌دهند.

وی افزود:در طول یک هفته اخیر که این طرح آغاز شده، مجموعا پنج هزار نفر از طریق اتوبوس های مجهز سیار واکسینه شده اند که با احتساب آمار قبلی واکسیناسیون، این رقم به بیش از 110 هزار نفر رسیده است.

وی هدف از اجرای طرح واکسیناسیون سیار را، تسهیل دسترسی جامعه هدف در اماکن مختلف از جمله دانشگاه ها، هیأت های مذهبی، ادارات، دانشگاه ها و... به خدمات واکسیناسیون عنوان کرد و افزود: اتوبوس های سیار در دوشیفت کاری از ساعت 9 تا16و16الی22 در مناطق و اماکن ثبت نام شده در سامانه مستقر خواهند بود و هر اتوبوس با دو تیم که شامل پزشک، پرستار، واکسیناتور و انتظامات میباشد به شهروندان خدمات رسانی خواهند داشت.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان لرستان/ 5 نفر بر اثر قارچ سیاه جان‌باختند

این روزها کووید19 منجر به افزایش موارد عفونت قارچی کشنده به نام موکورمیکوزیس شده است که در بین مردم به عنوان قارچ سیاه شناخته می‌‌شود.

به گفته پزشکان بیماری‌ قارچ سیاه جدید نیستند و از دیرباز شناخته شده‌ اما شیوع  این بیماری کم است و جزو بیماری‌های نادر محسوب می‌شود  ولی این روزها بیشتر در میان  بیمارانی که به کرونا مبتلا هستند و دارای بیماری زمینه‌ای یا نقص سیستم ایمنی هستند به دلیل استفاده از داروهایی همچون کورتن گزارش شده است. 

عامل این بیماری که به دنبال کرونای منحوس بر روی  زبان جهانیان افتاده کپک موکور است که این کپک معمولا در خاک، گیاهان، کود حیوانی، میوه‌ها و سبزیجات فاسد وجود دارد.

قارچ سیاه می‌تواند شبیه سینوزیت معمولی شروع شود بر همین اساس درد چشم و صورت، سردرد، احساس پر شدگی و ترشحات بینی را باید جدی گرفت و حتما به پزشک مراجعه کرد، قارچ سیاه بیشتر مواقع سینوس‌ها، ریه، پوست و مغز و چشم را درگیر می‌کند و اما این روزها  متاسفانه در استان لرستان نیز شایعاتی مبنی بر تعداد بالای  فوت بیماران  ناشی از بیماری قارچ سیاه سبب نگرانی مردم شده است.

به همین منظور  فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی  لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با بیان اینکه بیماری قارچ سیاه یک بیماری جدید نیست اظهار داشت: این بیماری که عامل آن کپک موکور است یک بیماری جدید نیست و از گذشته نیز وجود داشته است.

وی افزود: این بیماری در مکان‌های آلوده از راه تنفسی و همچنین میوه‌های گندیده وارد بدن انسان می‌شود و شروع به رشد می‌کند. چنانچه این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود با جراحی‌های مکرر ضد قارچ ممکن است فرد بهبود پیدا کند.

فرهادی با بیان اینکه این بیماری در استان لرستان نیز مشاهده شده است بیان کرد: طی روزهای اخیر 5 مورد بیمار مبتلا به قارچ سیاه در استان مشاهده شده که متاسفانه هر 5 مورد منجر به فوت بیمار شده است.

وی گفت: این بیماری مسری نیست و تنها افرادی که  سیستم ایمنی بدن ضعیف‌تری دارند باید بیشتر از دیگران دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

استان اردبیل/ ادامه روند کاهشی موج پنجم شیوع کرونا

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: روند کاهشی موج پنجم شیوع کرونا در استان که از سه هفته پیش آغاز شده ادامه دارد و امید برای مهار این موج افزایش یافته است.

وی با اشاره به قرار داشتن استان اردبیل در وضعیت نارنجی و با هشدار نسبت به احتمال افزایشی شدن روند شیوع کرونا در این استان افزود: در صورت عادی‌انگاری توسط شهروندان، افزایش موج شیوع محتمل است.

حبیب‌زاده ادامه داد: آمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید - 19 به مراکز درمانی استان اردبیل با تداوم روند کاهشی شیوع، در سیر نزولی قرار گرفته است، به طوری که در شبانه‌روز گذشته 144 فرد مبتلا تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، علت کاهش شیوع و روند به نسبت پایدار بیماری کووید.19 در استان اردبیل طی روزهای اخیر را رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی شهروندان و اثرگذاری خدمات درمانی ارائه شده عنوان کرد.

وی خواستار پرهیز از دورهمی و عادی‌انگاری بیماری کووید - 19 و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: آمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی این استان بعد از سه هفته دو رقمی شده و به 51 نفر تنزل کرده که نشان دهنده روند کاهشی شدت شیوع کرونا در این استان است.

حبیب‌زاده عنوان کرد: در شبانه‌روز گذشته 49 نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.

وی تنها چاره ادامه کاهش سیر شیوع کرونا در این استان را رعایت جدی و سختگیرانه دستورالعمل‌های بهداشتی ذکر کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: با کاهش شمار بستری‌ها، مشکل بستری بیماران کرونایی در استان تا حدودی رفع شده و پذیرش و درمان مبتلایان با سرعت مطلوب جریان دارد.

وی در ادامه اعلام کرد: از 22 بهمن سال گذشته تاکنون 852 هزار و 635 دز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در استان اردبیل استان تزریق شده است.

حبیب‌زاده افزود: تاکنون 606 هزار و 716 دز واکسن نوبت اول و 245 هزار و 919 دز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.

کاشان/ کاهش فوتی ناشی از کرونا

افت نسبی مبتلایان در شهرستان کاشان و آران و بیدگل نشان می‌دهد که این منطقه از وضعیت قرمز کرونایی عبور کرده و کاشان هم اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد اما آنچه امروز نگران‌کننده است آما بالای فوتی‌ها است که پیش از آن مسئولان بهداشت و درمان پیش‌بینی کرده بودند.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 47 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند اظهار داشت: از این تعداد 37 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و سه بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و هفت بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هشت و حداکثر 76 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 35 و حداکثر 62 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 403 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 321 بیمار در شهرستان کاشان و 82 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 100 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 55 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: در 24 ساعت گذشته متاسفانه دو بیمار آقا 62 و 64 سال و یک بیمار آقا 79 سال در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 160 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 283 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون پنج هزار و 794 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان لرستان/335 مورد جدید شناسایی شد

مریم کوشکی ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن335   بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به 183 هزار و 224 نفر رسیده است.

وی افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان تاکنون نیز متاسفانه 2 هزار و 478 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز 665 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان 536 هزار و 664 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 529 هزار و 585 مورد جواب داده شده است و 346 هزار و 359 مورد منفی بوده است.

استان سمنان/ بستری 16 مبتلای قطعی جدید در شهرستان‌های مرکزی  و غربی

نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از بستری شدن 16 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در شهرهای زیرپوشش این دانشگاه در روز گذشته خبر داد.

این در حالی است که روز پیش از آن ‌تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان 25 نفر اعلام شده بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به شناسایی 142 بیمار مثبت قطعی مبتلا به کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه زیر پوشش این دانشگاه در روز گذشته افزود: بر این اساس از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 42 هزار و 754 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده‌اند.

دانایی اضافه کرد: با احتساب 16 بیمار بستری جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در روز گذشته مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به 9 هزار و 611 نفر رسید.

وی گفت: از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون همچنین 33 هزار و 143 بیمار در شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به صورت سرپایی شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: همچنین مجموع موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید 19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به هشت هزار و 394 نفر رسید.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان ایلام/ 140 مورد بیمار جدید در 24 ساعت گذشته شناسایی شد

محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 59 هزار و 469 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 140 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 194 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 41 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 58 هزار و 174 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایوان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 69 نفر بوده است.

استان خراسان جنوبی/ دومین روز بدون فوتی کرونا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 211 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 68 بیمار جدید شامل 20 بستری و 48 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 27 مورد از بیرجند، شهرستان‌های بشرویه و سرایان هرکدام یک مورد، قاینات 13 مورد، شهرستان‌های زیرکوه و سربیشه هرکدام 4 مورد، طبس 7 مورد، فردوس 3 مورد، درمیان 2 مورد و از نهبندان 6 مورد جدید کرونا شناسایی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از طریق تست سریع کرونا هم 14 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 185 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 75 نفر کرونا مثبتند، ادامه داد: از این تعداد 14 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 5 نفر نامساعد است.

مهدی‌زاده گفت: مورد جدید فوت ناشی از بیماری کرونا در خراسان جنوبی ثبت نشد و مجموع جان‌باختگان کرونا همان هزار و 144 نفر است.

وی افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز 350 هزار و 696 نفر واکسن نوبت اول و 174 هزار 698 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان آذربایجان غربی/ 60 بیمار تحت ونتیلاتور قرار گرفتند

جواد آقازاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه هم اکنون 60 بیمار به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند اظهار داشت: همچنین یک هزار و 931 بستری سندروم حاد تنفسی در استان ثبت شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی گفت: علاوه بر آن، شمار بستری‌های مشکوک به 953 و شمار بستری‌های آی سی یو به 307 نفر رسیده است.

وی از ابتلای یک هزار و 214 نفر دیگر خبر داد و تصریح کرد: تاکنون تعداد 275 هزار و 60 نفر به کروناویروس مبتلا شده‌اند.

آقازاده در ادامه با اشاره به فوت 18 نفر دیگر در آذربایجان‌غربی بر اثر ابتلا به کرونا اظهار داشت: از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تعداد 6 هزار و 310 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

وی به واکسیناسیون 44 هزار و 860 نفر دیگر در شبانه روز گذشته در آذربایجان‌غربی اشاره کرد و گفت: تاکنون یک میلیون و 943 هزار نفر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

استان البرز/ یک میلیون و هفتصد هزار دز واکسن کرونا تزریق شد

مهرداد بابایی در مورد آخرین وضعیت تزریق واکسن در استان البرز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون و 700 دز واکسن در استان البرز بر اساس شیوه نامه‌های ابلاغی وزارت بهداشت تزریق شده است.

وی افزود: حدود یک میلیون و 300 هزار نفر از افرادی که موفق به تزریق واکسن کرونا شده‌اند مروبوط به تزریق واکسن دز اول بوده است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه با افزایش پایگاه‌های تزریق واکسن در استان مشکلی در خدمات دهی به شهروندان وجود ندارد، بیان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید وزارت بهداشت در حال حاضر افراد بالای 12 سال نیز شرایط واکسینه شدن را دارند.

بابایی با بیان اینکه همه آمادگی لازم برای تزریق واکسن کرونا در استان البرز وجود دارد، ادامه داد:کنترل بیماری کرونا نیازمند رعایت اصول بهداشتی در کنار واکسیناسیون است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز با اشاره به اینکه روند شیوع همچنان نزولی است ادامه داد: شیب نزولی بیماری برقرار است اما روزانه حدود 100 بیمار با علائم کرونا تحت مراقبت‌ قرار می‌گیرند و در مراکز درمانی بستری می‌شوند.

استان قزوین/ آمار بستری‌های کرونایی افزایش یافت 

در شبانه‌روز اخیر آمار مجموع مبتلایان کرونایی استان از ابتدای پاندمی به 111 هزار و 666 نفر رسید که از این جمعیت 40 هزار و 115 نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند. بیش از 6 درصد این بستری‌ها معادل 2 هزار و 426 نفر به خاطر علایم شدید بیماری کووید جان خود را از دست دادند و 78.5 درصد آنها معادل 31 هزار و 496 نفر با علایم قطعی بهبود از بیمارستان‌ها مرخص شدند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک ابتلای کرونایی هم به 19 هزار و 300 نفر رسید و آمار بستری‌های موقت مانند 10 روز اخیر افزایش محسوسی نداشت و به 3 هزار و 260 نفر رسیده است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به کاهش 6 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 310 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید-19 استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز گذشته 20 نفر کمتر شده است.

پیمان نامدار از افزایش 9 درصدی موارد بستری‌های روزانه کرونایی خبر داد و افزود: در شبانه‌روز گذشته 97 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز پیش 8 نفر بیشتر بود. با این حال آمار بیماران در قیاس با روز قبل ثابت بود و در حال حاضر 40 بیمار بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های ما بستری هستند.

وی ادامه داد: با این حال آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان قزوین نسبت به روز گذشته 17 درصد افزایش یافت و 7 بیمار بدحال ما به خاطر شدت علایم تنفسی و ضعف جسمانی در طی 24 ساعت اخیر جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز پیش یک نفر بیشتر شده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین همچنین از کاهش 47 درصدی موارد بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و گفت: در شبانه‌روز گذشته 54 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 49 نفر کاهش پیدا کرده است.

نامدار با اشاره به افزایش 7 درصدی آمار کل بستری‌ها بعد از 12 روز کاهش پی‌درپی اضافه کرد: در نهایت هم مجموع آمار بستری‌های فعلی کرونایی استان قزوین به 470 نفر رسید که این آمار نسبت به روز گذشته 30 نفر بیشتر شده است.

استان گیلان/ شمار بستری‌شدگان روزانه کرونایی روند نزولی دارد

 آمار بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان از چند هفته اخیر روند کاهشی را در پیش گرفته است و روزانه از تعداد بستری‌شدگان 24 ساعت نیز کاسته می‌شود.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 427 بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و 63 نفر از این تعداد 24 ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند.

همچنین تعداد بیمارانی که به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند به 85 بیمار رسیده است که 13 نفر از این تعداد به تازگی به این بخش منتقل شدند.

اگر چه روند واکسیناسیون در گیلان سرعت خوبی گرفته و شاهد خلوت شدن مراکز نسبت به هفته‌های اخیر هستیم اما باز هم در گوشه و کنار استان مردم از طولانی بودن صف واکسیناسیون گلایه‌مند هستند.

شایان ذکر است که در چند هفته اخیر هیچ دزی از واکسن‌ برکت وارد استان گیلان نشده و افرادی که دز نخست این واکسن را دریافت کرده‌اند اکنون نگران دیر شدن زمان تزریق دز دوم واکسن برکت هستند.

اگر چه از هفته‌های گذشته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان اذغان داشتند که به طور جدی اختصاص واکسن برکت به گیلان را از وزارت بهداشت مطالبه می‌کنند اما تاکنون این پیگیری حاصلی نداشته است.

استان یزد/ بستری 389 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌ها

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: در حال حاضر، 389 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

وی ادامه داد: از این تعداد، 85 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه‌روز گذشته، 94 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

سلمانی به استفاده از ماسک، پرهیز از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، دوری از حضور در تجمعات و دریافت سریع‌تر واکسن تا ریشه‌کنی کووید-19 تاکید کرد.

 

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon