دست مافیای دارو چگونه قطع میشود؟
گروه استانها ـ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با قطع یارانه برای واردات مواد اولیه تولید دارو، جلوی فساد در این حوزه گرفته میشود.
«یحیی ابراهیمی» در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با اشاره به گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس درباره ارزیابی وضعیت تولید مواد اولیه دارویی در ایران از منظر میزان تأمین بازار، ارزبری، عمق تولید، سطح فناوری و قیمت محصول اظهار داشت: کمیسیون بهداشت درباره این موضوع تذکرات لازم را به وزیر بهداشت داده است چرا که وضعیت دارویی کشور در حال حاضر وضعیت مناسبی نیست و کمبود دارو واقعاً احساس میشود.
وی افزود: این مشکل به حدی جدی است که اگر برنامهریزی درستی برای تأمین دارو انجام نشود، در آینده نه چندان دور با مشکل تهیه دارو از جمله داروهای بیماران خاص مواجه میشویم.
نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چه داروهای وارداتی و چه مواد اولیه تولید دارو همه بر اساس ارز 4200 تومانی وارد کشور میشوند؛ این در حالی است که طبق ادعای شرکتهای تولیدکننده دارو تقریباً 97درصد داروها تولید داخلی و 3 درصد وارداتی هستند که البته بیش از 95 درصد ماده اولیه داروهای داخلی نیز وارداتی هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان لرستان با بیان اینکه قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای اطراف بسیار پائین است و به همین دلیل دارو قاچاق میشود تصریح کرد: قبول نداریم که قیمت تمام شده بیشتر از این باشد. واقعیت این است که شرکتهای تولیدکننده مواد اولیه دارو برای واردات مواد اولیه ارز دولتی میگیرند ولی باز هم میبینیم که در سطح کشور و در داخل، داروهای خود را بیرون نمیدهند و در اختیار مردم نمیگذارند و با کمبود دارو روبهرو هستیم.
وی تأکید کرد: در قانون بودجه 1400 مصوب کردیم که فقط تا اول مهرماه ارز دولتی به شرکتهای واردکننده دارو و مواد اولیه دارویی تعلق بگیرد و امیدواریم دولت این مصوبه را اجرا و یارانه و ارز دولتی به این شرکتها را قطع کند.
ابراهیمی در پاسخ به این سؤال که آیا نظارتی بر شرکتهای واردکننده مواد اولیه دارویی میشود؟ گفت: قطعاً نظارت میشود؛ هم دستگاههای نظارتی و هم خود وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس نظارتها را انجام میدهند ولی به دلیل اینکه در قیاس با کشورهای اطراف قیمت دارو بسیار کمتر است وقتی با ارز 4200 تومانی دارو وارد کشور میشود عدهای سودجو به جای توزیع دارو در سطح کشور آن را دوباره به خارج از کشور قاچاق میکنند و به سودهای کلانی میرسند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در این حوزه، با مافیای واردات مواد اولیه دارویی روبهرو هستیم؟ گفت: قطعاً افراد و شرکتهایی هستند و یکی از بزرگترین مافیای قوی در کشور در حوزه دارو و تجهیزات دارویی است که با توجه به روشهایی که به کار میگیرند از چشم سیستمهای نظارتی نیز دور ماندهاند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با این سودجویان و مافیا این است در کنار نظارتهایی که انجام میشود باید یارانه اینها را قطع کنیم؛ ارز دولتی را کنار بگذاریم تا قیمت دارو آزاد شود و زمانی که قیمت آزاد شد سرانه آن را در قالب بیمهها اضافه کنیم و سقف بیمهها را افزایش دهیم؛ به این ترتیب خود به خود دست دلالان، افراد رانتخوار و مافیای دارو قطع میشود.
وی با بیان اینکه شک نداریم جایی که ارز وجود دارد فساد وجود دارد، تأکید کرد: وقتی ارز دولتی را از دارو حذف کنیم و همین مبلغ را به بیمهها اختصاص دهیم و سقف بیمههای همگانی را افزایش دهیم و همه مردم تحت پوشش بیمه باشند، به راحتی میشود این سیستم را کنترل کرد و جلوی دزدی، رانت، فساد و مافیا را گرفت.
انتهای پیام/641/ ع/؛