توسعه استان سمنان با چالش جدی کم آبی روبه‌رو است

توسعه استان سمنان با چالش جدی کم آبی روبه‌رو است

گروه استان‌ها- علیرضا آشناگر، استاندار سمنان که واپسین روزهای خدمت خود در استانداری سمنان را سپری می‌کند، امروز خبرنگاران را برای یک نشست خبری فرا خواند، تا درباره خدمات ارائه شده و مهم‌ترین مسائل و چالش‌های استان صحبت کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، علیرضا آشناگر بعدازظهر امروز در آخرین نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان سمنان علت ایجاد فاصله در برگزاری نشست‌های خبری را همه گیری ویروس کرونا و ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری این جلسه به عنوان آخرین نشست با اصحاب رسانه ارائه توضیحاتی به خبرنگاران و مردم این استان پیرامون خدمات ارائه شده است.

وی سمنان را استانی با ظرفیت های مناسب برای توسعه دانست و گفت: ظرفیت‌های عظیم معدنی، گردشگری، کشاورزی و ... در این استان نهفته است.

استاندار سمنان با اشاره به وعده‌های خود در روز معارفه گفت: امروز در روز تودیع خود از این سمت ارزیابی خود را از میدان عمل به وعده‌ها علیرغم وجود تمام محدودیت‌های مالی و دیگر مسائل همچون تشدید تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی ارائه می‌کنم.

آشناگر با اشاره به تعیین هشت گام توسعه برای نیل به اهداف مورد نظر در استان سمنان از جمله آنها را تأمین آب پایدار، توجه به صنایع تبدیلی، استفاده از بنیادهای محرک توسعه، استفاده از انرژی‌های نو، توسعه ظرفیت‌های گردشگری و کشت گلخانه‌ای عنوان کرد و گفت: تأمین مالی از محل اعتبارات استانی و بودجه ملی برای توسعه استان سمنان در نظر گرفته و مورد توجه قرار داشت.

وی یکی از مشکلات اصلی را عدم جذب اعتبارات سفرهای ریاست جمهوری سابق و نبود تلاش برای جذب آن اعلام کرد و گفت: تا پایان سال 96 بالغ بر 520 میلیون تومان از این اعتبارات در استان جذب شده بود که اعتبار تفاهم شده بالغ بر 2 هزار و 485 میلیارد تومان بود.

استاندار سمنان مجموع اعتبارات جذب شده برای پروژه های سفر ریاست جمهوری را از سال 86 تا به امروز بالغ بر سه هزار و 400 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: 85 درصد اعتبارات سفر طی 3 سال گذشته جذب شده که رقمی تاریخی است.

آشناگر با بیان اینکه در بحث اعتبارات سفر، بالغ بر 10 برابر تخصیص اعتبارات استانی در این 3 سال برای استان جذب شده است، گفت: کل اعتبارات تملک دارایی مصوب در سال 1400، 729 میلیارد تومان است که 370 میلیارد تومان آن تخصیص می یابد.

وی با اشاره به اینکه 157 پروژه در بحث سفرهای ریاست جمهوری به استان مصوب شد ، گفت: از این تعداد 62 پروژه تا به امروز به صورت کامل تحویل داده شده و مابقی نیز بالغ بر 70 درصد پیشرفت دارد.

استاندار سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به مجموعه اقدامات انجام شده در راستای تسهیل و رفع موانع تولید با هدف حفظ اشتغال موجود در استان سمنان اشاره کرد و گفت: هیچ سقفی برای اعطای تسهیلات در این کارگروه تعریف نشده است.

آشناگر با بیان اینکه نرخ بیکاری، نرخ اشتغال، نرخ با سوادی و تولید ناخالص داخلی استان نیز در وضعیت مطلوب قرار دارند، اظهار داشت: نرخ تورم در استان در سال 98، 33.8 درصد بود که در کشور این ‌میزان به 36.4 رسیده بود.

وی به موفقیت‌های کسب شده در بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی استان سمنان اشاره کرد و گفت: راهکار حل مشکلات در بخش کشاورزی با توجه به مشکل کم آبی این استان حرکت به سمت و سوی توسعه گلخانه‌ای و استفاده از فناوری‌های نوین برای آبیاری است.

استاندار سمنان تصریح کرد: استفاده از بنیادهای توسعه‌ای تنها برنامه‌ای است که نسبت به هشت برنامه توسعه‌ای دیگر تدوین شده در استان سمنان عقب ماندگی دارد که باید جبران شود.

آشناگر با تأکید بر اینکه توسعه استان سمنان با چالش جدی کم آبی مواجه است، گفت: 80 درصد استان سمنان در مناطق کویری و نیمه خشک و خشک قرار دارد، نزولات آسمانی کم است، تبخیر آب بالاست و آب‌های زیر زمینی نیز بیش از حد معمول برداشت شده است.

وی یکی از مهم‌ترین راه های برون رفت از مشکل و چالش جدی کم آبی در استان سمنان را مدیریت بهینه مصرف آب عنوان کرد و گفت: نصب کنتور هوشمند بر چاه‌های عمیق استان از جمله اقدامات انجام شده در این راستا است.

استاندار سمنان با تأکید بر تأمین آب از استان‌های همجوار گفت:  تأمین آب از منابع بین حوزه‌ای و از استان‌های شمالی امری ضروری است.

آشناگرخاطرنشان کرد: تخصیص 200 میلیون مترمکعب آب برای استان سمنان از محل انتقال آب دریای خزر از وزارتخانه گرفته شده است و برای مصارف صنعتی و شرب در استان استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اخذ مجوزهای زیست ‌محیطی لازم برای این‌ پروژه گفت: ایجاد ردیف در بودجه کشور برای این‌ مهم با تلاش نمایندگان و پیگیری‌های انجام شده صورت گرفته است و لازم است از محل بخش خصوصی اجرا شود؛ چرا که اعتبارات استان در این حوزه محدود است.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه بالغ بر 25 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرایی شدن این مهم نیاز است، ادامه داد: در راستای تأمین مالی این پروژه برنامه‌ریزی‌های لازم اتخاذ شده است.

آشناگر از اعلام آمادگی شرکت ‌مپنا، برای اجرای صفر تا 100 این پروژه خبر داد و گفت: هیچ کوتاهی در بحث انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی تا به امروز صورت نگرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک به استاندار جدید استان سمنان گفت: سیدمحمدرضا هاشمی فردی با سوابق مطلوب است و لازم است نمایندگان استان همراهی و حمایت بیشتری از ایشان داشته باشند.

استاندار سمنان با بیان اینکه دست استاندار را باز بگذاریم تا بتواند با انتخاب همکاران خود به دور از تعصبات قومی در راستای توسعه بیشتر استان گام بردارد، اظهار داشت: ظرفیت‌ها، چالش‌ها و راهکارها برای توسعه استان آماده شده که به وزارت کشور ارسال شده و به صورت ‌مکتوب به استاندار جدید سمنان ارائه خواهد شد.

آشناگر با بیان اینکه هرجایی که باشم به عنوان یک مشاور امین در خدمت مسئولان استان هستم، افزود: از آیت الله شاهچراغی و نمایندگان قبلی و فعلی مردم به جهت حمایت ها و پشتیبانی از ما و دولت تقدیر می کنم.

انتهای پیام/363/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon