بازار لیمو ترش در گچساران و باشت کام باغداران را تلخ کرد / جولان دلالان و بی‌تفاوتی جهاد کشاورزی

بازار لیمو ترش در گچساران و باشت کام باغداران را تلخ کرد / جولان دلالان و بی‌تفاوتی جهاد کشاورزی

گروه استان‌ها- داد باغداران لیمو ترش در دو شهرستان گچساران و باشت این روزها از دست دلالان و بی تفاوتی جهاد کشاورز بلند شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، یک هزار و 500 هکتار در شهرستان گچساران و یک هزار هکتار باغ لیمو ترش در شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این میزان نزدیک به یک هزار و 500 هکتار مثمر بوده است.

بی تفاوتی وزارت جهاد کشاورزی به باغداران سبب شده که همه ساله بازار دلالان محصولات مختلف داغ شده و در واقع دسترنج یکساله آنان را چوب حراج بزنند که در پایان فصل حساب و کتاب هزینه و فایده بی معنا باشد.

حسینی از باغداران لیمو ترش شهرستان باشت به تسنیم می‌گوید: هم اکنون لیمو ترش درجه یک به صورت عمده 7500 تومان فروش می‌شود در حالی در گذشته 9500 تومان بود، اما با این تورم در بازار فروش محصول باغداران ارزان شده است.

یک کارشناس حوزه کشاورزی می‌گوید: امروزه تولیدات کشاورزی و محصولات باغی یکی از مهمترین منابع تولید ارز و اقتصاد بدون نفت باید باشد که به دلیل عدم مدیریت علمی و صحیح در این بخش توفیقی حاصل نشده است.

لیمو به عنوان یک محصول استراتژیک در دنیای امروزی چیزی معادل کلیویی 15 هزار تومان برای کشاورز هزینه بر خواهد بود و از طرفی فروش آن نیز چیزی معادل حداقل کلیویی 3 تا 5 هزار تومان برای باغدار آنهم اگر بدون واسطه و دلال بفروش برسد ، درآمد دارد.

وحید محمدی‌تبار افزود: این درآمد ناچیز حتی هزینه حق آبه هر کیلو لیمو هم نخواهد بود یعنی هم استهلاک نیروی انسانی و و هم از بین رفتن منابع آب و خاک برای هیچ و البته ضرر هزینه‌های کاشت، نگهداری، حق آبه، نگهبانی، هرس، پاکنی، سم،کود، کارگر، سبد،کیسه توری،کرایه بار، تفکیک، ضایعات و ... سر جمع برای تولید هر کلیو لیمو ترش حداقل 150 هزار ریال بوده و البته کشاورز توان بیمه کردن را هم ندارد.

وی با اشاره به اینکه از بلایای طبیعی طوفان و سیل و خشکسالی و آفات گیاهی و سزمازدگی که بگذریم یعنی اگر همه این مصائب نباشد و تورم هم نباشد در یک شرایط نرمال باغدار اینهمه ضرر می‌کند چه برسد، ادامه داد: نبود صنایع تبدیلی و سردخانه‌های میوه  و مرکبات و ... نیز بر مشکلات اضافه کرده است.

جهادکشاورزی توپ را به زمین تعاون روستایی انداخت

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: خرید تضمینی نداریم ولی تعاون روستایی را وادار کردیم که محصول باغداران را خرید کنند و انشالله اتحادیه‌ها پای کار هستند.

در حالی الیاس تاج الدینی رئیس سازمان جهادکشاورزی برای پاسخگویی در زمینه قطع دست دلالان محصولات باغی و کشاورزی توپ را به زمین تعاون روستایی می‌اندازد که اسناد رسیده به تسنیم نشان می‌دهد کم کاری از سمت سازمان جهادکشاورزی مشهود است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان گچساران گفت: 800 هکتار باغ لیمو ترش ثمری در شهرستان گچساران وجود دارد که برداشت از این میزان باغ تا پایان مهرماه ادامه دارد.

لیلا عطارزاده بیان کرد: میزان برداشت محصول لیموترش در هر هکتار از باغ‌های شهرستان گچساران 15 تن بوده و پیش بینی می‌شود امسال در مجموع 12 هزار تن محصول لیمو ترش از باغ‌های این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد بهره برداران باغ‌های لیموترش در شهرستان گچساران 700 نفر بوده و در فصل برداشت لیمو ترش برای 2 هزار و 500 نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می‌شود.

به گزارش تسنیم، روستا‌های کلاغ نشین، بید زرد، پاکوه، امازاده جعفر، آبتوت، لیشتر و آب چیرک از جمله مناطق تولید لیمو ترش شهرستان گچساران بوده و بیشترین ارقام لیموترش این شهرستان لیموی شیشه‌ای است.

 محصول لیموترش گچساران به دلیل کیفیت بالا علاوه بر تامین بازار گچساران به استان‌های همجوار از جمله چهار محال بختیاری، خوزستان، اصفهان و حتی کشور عراق صادر می‌شود. 

انتهای پیام/544/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon